Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zakochaniec

Kiedy kobieta proponuje przyjaźń

Polecane posty

nie wiem czy ma swiadomosc, ale jest bardzo atrakcyjna, ma 18 lat i do tej pory miala tylko 4 chlopakow wiec cos jest w tym co mowisz

Gość magdulkap
Co do tej pory zrobiłeś?

Gość dokladnie tak jak
Dam Ci rade - nie trac czasu na rozwazania, nie czekaj az sie dziewczyna w koncu zdecyduje czego chce od zycia, bo moze Ci przejsc kolo nosa prawdziwa milosc. Mozesz pozniej zalowac, ze uparles sie na ta niedostepna, a ta odpowiednia dla Ciebie pozostala niespelnionym marzeniem. Badz facetem z jajami i nie rozczulaj sie nad soba, tylko brnij do przodu. Posluchaj starszego kolegi. Zycie jest zbyt krotkie, aby sie zastanawiac nad tym co by bylo, gdyby. Dzialaj, nie poddawaj sie, a bedzie dobrze. Powodzenia!

wiesz to ze pytam tu o rade i czasami sie zastanawiam, nie znaczy, ze siedze caly czas w domu i rozpaczam, zyje normalnie, z usmiechem na twarzy i co bedzie to bedzie ;) nikt jeszcze w tej sytuacji nie powiedzial dosadnie ze wszystko skonczone, a jesli nawet tak bedzie to nie powod zeby rozpaczac. zycie jest za krotkie na rozpacz, a kazdy dzien w rozpaczy jest zmarnowany, kiedy mozna zrobic cos konstruktywnego.

Gość magdulkap
Co zrobiłeś, żeby jej pokazać, że już nie wrócisz do palenia i dotrzymasz danego słowa.

nie wiem czemu rozpaczasz ,nie widzisz jak dała Ci wiele przyjaźń . czego od razu oczekujesz ? musisz być cierpliwy ot i tyle...

a po za tym o czy jestten top? co? czy Jeszcze Ją kochasz ?

Gość vumvumvum
wg mnie...przyjaźni się nie proponuje...ona sama się rodzi..podobnie jak uczucie...

wlasnie, i dlatego sie nie odzywam, bo chyba jednak to wszystko nie bylo warte zachodu i co z tego ze ja sie zakochalem skoro ona nie i proponuje mi przyjazn

Gość bo to zla kobieta
byla! Znajdz sobie taka, ktora Cie rowniez pokocha z wzajemnoscia. A ta zostaw, szkoda nerwow, energii i czasu. W 90% przypadkow slowa wypowiedziane przez kobiete: "zostanmy przyjaciolmi" oznaczaja szanuje Cie, lubie, ale nic wiecej. I raczej sie to nie zmieni.

Gość magdulkap
Acha. :o Myślisz, że Ci teraz uwierzy tak na hurra skoro już raz zawiodłeś. Do tego potraktowałeś ją jak pierwszą lepszą. Przeprosiłeś i mówiłeś, że to się nie powtórzy? Pokazałeś, że Ci na niej zależy czy tylko rzuciłeś tekstem.

rozmawialem o jej niepewnosciach i powiedzialem jej to samo co tutaj, dlaczego to sie stalo, no wyjasnilismy to sobie po prostu

Odswiezam, bo samo pytanie, bez sytuacji hipotetycznej to temat rzeka, takze zapraszam do dyskusji ;)

Gość odpowiem ..
to takie proste, dziwię się, że nie rozumiesz a powinieneś skoro tak świetnie się znacie 1. miłością, szacunkiem, życzliwością, ale też rozsądkiem i ostrożnością itd. 2.to, że w danej chwili nie może podjąć decyzji o wspólnym życiu ale zależy jej na tobie 3. nie zgodził się, więc doświadczeń nie mam i nie mogę napisać czy jest możliwa czy nie dlaczego ludzie zanim czegokolwiek spróbują wszystko muszą analizować, konsultować, dzielic przysłowiowy włos na czworo, po to by stwierdzić no tak nie jest możliwe i nie uda się. :( C'est la vie

Gość jlb
jak dla mnie taka propozycja znaczy tyle ze dziewczyna polubila chlopaka, ale nic wiecej. Wiadomo wtedy ze nie ma na co liczyć, bo gdyby byla mozliwosc bycia razem i ona by tego bardzo chciala to nie bawilaby sie w przyjazn tylko powoli, probowala czegos wiecej, nie mowie ze od razu...

Gość jlb
Nom, a ze facet pewnie wbil sobie do glowy juz ze to dla niego kobieta, a nie przyjaciolka to juz tak zostanie i bedzie czul sie z tym zle.

Gość jak kobieta proponuje przyjazn
to w moim odczuciu poprostu chce przyjacielskiego seksu. czyli taki mily sympatyczny uklad dla zabicia nudy, rutyny, itp i raczej takie osoby trzeba traktowac z ostroznoscia z dystnansem i nie angazowac sie wiesz spoytakc sie z nia zeby milo spedzic czas to nic zlego gorzej jak Ty chcesz powaznego zwiazku ona teraz nie chce ale moze ja do siebie przekonasz ze zaufa i cos z tego wyniknie ale nie tak jak Ty tego oczekujesz to by bylo troche dla Ciebie dziwny "zwiazek"

Gość kiedy kobieta proponuje
przyjazn, to mozesz to rozumiec na kilka sposobow: 1) nie jest gotowa na powazny zwiazek, bo ktos wczesniej ja zranil i szuka tylko kogos do milego spedzenia czasu, plus dodatkowo w niektorych przypadkach seksu bez zobowiazan 2) bardzo cie lubi, szanuje, ale nie potrafi pokochac - nie ma chemii i nic z tym nie zrobisz 3) ma cie gdzies, a tekst o przyjazni jest po to, aby cie nie urazic

Gość kiedy kobieta proponuje
przyjazn... jest jeszcze jeden punkt: 4) czuje do ciebie cos wiecej niz nic sympatii, ale za slabo sie o nia starasz i proponujac przyjazn, wymusza niejako na tobie wieksze zaangazowanie

Gość to oznacza
spadaj cioto/brzydalu a resztę sobie wmawiasz