Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koloikji

nifuroksazyd-znacie?????????

Polecane posty

Gość koloikji

moj syne- 5mies. ma od ponad tyg biegunke tzn. biegunka to mozna było nazwac na poczatku bo to była woda(te stolce), teraz to sa luzne stolce-10 na dobe przy kazdym jedzeniu.od wczoraj bierze nifuroksazyd-4 razy po 2,5 ml. nie ma poprawy narazie.czy któras z mam stosowała u swojego dziecka i kiedy była poprawa??????????

ja stosowałam u niespełna rocznego synka i po dwoch dniach juz widac bylo poprawe

Gość koloikji
to co moze jeszcze nastapi poprawa?? za szybko chce widziec efekty?? narazie nie widze poprawy wogóle

ja dawałam rok temu. po 2 tygodniach biegunki dałam nifuroksazyd i zadziałał. nie pamiętam kiedy była poprawa ale on zabija bakterie wiec jeśli to jest przyczyna to pomoze

Gość u mojego dziecka
na biegunke zawsze pomagał lacidofil - to lek w kapsulkach - lekarz kazal wysypac zawartosc kapsulki w malej ilosci przegotowanej letniej wody ( trzeba pomieszac poczekac z 5 min ) i podac dziecku dawalam 3 razy dziennie po 1 kap - widac bylo duza poprawe juz na drugi dzien

przy silnej biegunce sam probiotyk nie pomoze. oczywiście pomocniczo musi być. ja zrobiłam badanie kału i wyszły bakterie coli i nifuroksazyd dopiero pomógł