Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna mamuśka.

jak ubieracie swoje 12-24 miesięczne dzieciaki po domu?

Polecane posty

Gość taka jedna mamuśka.

chodzi mi o to czy biegają w rajstopach czy spodniach? bluzka czy body? w skarpetkach czy kapciach domowych?

12 miesieczna biega w rajstopkach body na ramieczkach na to bawwelniana koszulka z dlugim rekawem czasem jakas spodniczka na szelkach czy mini :)

body bluza od dresu albo grube rajstopki albo same spodnie dresowe, roznie:) kapcie zazwyczaj o ile nie ma akurat dnia na latanie w skarpetkach bo wtedy kapcie sa sciągane od razu po zalozeniu:D

Gość mama julkiiiiiiiiiiiiii
czasami w rajsopach i body czasami body lub bluzeczka z krotkim rek. i spodnie dresowe czasami body, rajstopy i sukienka bawełnaina na szelkach w domu mam ciepło wiec zawsze krotki rekawek zadnych dzinsów, spodniczek dzinsowych -wszystko miękkie, wygodne

Gość moja o tak:
body na długi rękaw, rajstopy, a na nie skarpetki z ABSem...teraz kupiłam jej kapcie domowe befado, zobaczymy czy nie będą zdejmowane. ma 16miesięcy...aha w mieszkaniu mam bardzo ciepło, ale jak są mrozy lub bardzo wietrzne dni to i w domu chłodniej i wtedy zakładam jej czasem pulowerek bezrękawnik

moja corcia 14 miesięcy: body z krotkim rekawem , na to bluzeczka bawelniana albo jakas bluza od dresiku, rajstopki i kapcie. kapcie ma na zastrzaski i owszem odpisna, ale jak tylko kapeć jej spada to zaraz biegnie zeby zalozyc i zapiąć. albo body z dlugim rekawem, na to jaka bluzeczka kolorowa z krotkim rękawem, rajstopki. czasem zamaist rajstopek jakies wygodne spodnie i skarpetki. czasami body z krotkim rekawem, sukienka wygodna z dlugim i rajstopki a jak sukienka na ramiączkach to body z dlugim:) dodam, ze u mni w mieszkaniu do wieczora nie jest za goraco, powiedzialabym , ze momentami nawet chlodno. ale mala jest zahartowana, chorowala tylko raz jak miala 2 miesiace i teraz jest chora, ale to wirus od kogos zalapała.

Gość synek ma 2,5 roku
i tak samo zakładałam mu - body, bawełnianą bluzeczkę, spodenki dresowe, skarpetki i kapcie - rok temu jak i teraz

Gość 19 miesięczniak
w domu: - bluzeczka -spodenki- skarpetki- kapcie- i w razie zimnych rączek rozpinana bluza czeka! -na spacer body-sweterek-rajstopki-spodnie ocieplane lub od kombinezonu (w zależności jak jest zimno)- kurtka - czapka- rękawiczki - kozaki

Gość to wyżej to nie ja
zastanawia mnie dlaczego macie tak ciepło w mieszkaniach, przecież to strasznie niezdrowe, dzieci rozhartowane, potem narzekacie, że wiosną chorują ja mam w domu 19 stopni, 15 miesięczniak biega w kapciach na elastycznej podeszwie Lemigo oraz w lekkich dresach i body

:O co cie obchodzi jak kto ma ciepło w domu? ja mam ok 23 stopni bo wszyscy jestesmy ciepłolubni:D dziecko zdrowe, zahartowane spacerami i basenem wiec w czym problem?

Gość do wróżki....
twoja mala chorowała tylko raz jak miala 2 miesiace?tak? ja pierdole ale kłamczuch z ciebie:O dopiero co zalozylas topik jak to twoje dziecko mialo 40 stopni goraczki a teraz ma masakryczny kaszel:O po cholere tak sciemniasz???

Gość synek ma 2,5 roku
skąd Ty możesz wiedzieć jaką temperaturę mam w domu i czy moje dziecko choruje?:O

Gość 19 miesięczniak
ja nie mam ciepło w domu - tzn dla nas jest ciepło, jak wchodzę do bloku to sie duszę! mamy ogrzewanie gazowe i kominek - gaz włącza się właściwie tylko na noc (chyba ze jest duzy mróz), w dzień palimy tylko w kominku.... temperatury sa od 16 do 23 stopni w pokoju z kominkiem! dzieci zdrowe - nigdy nawet katary nie mają

Gość synek ma 2,5 roku
ale przecież wróżka napisała, że teraz jej córka też jest chora

Gość grrrrrr.........
Body bez rekawkow, bawelniana bluzeczka, spodenki dresowe, skarpetki i pantofle :)

do "do wrozki" czytaj dziecko ze zrozumieniem, napisalam ze chorowala 2 razy, raz jak miala 2 miesiace i teraz jest chora, ale to za sprawą wirusa RSV ktory zaatakowal jest drogi oddechowe. czytaj dziecko ze zrozumieniem zanim zrobisz z siebie idiotkę.

moja starsza córka chodzi w bluzce na długi rękaw, i spodniach lub rajstopach

moj maly ma prawie 3 lata. po domu lata w spodniach i bluzce na krotki, skarpety najczesciej sciaga i lata na bosaka. zaczelam ubierac go tak zanim skonczyl 18 mies. mam pytanie do dziewczyn co zakladaja dzieciom body. jak radzicie sobie z odpinaniem i zapinaniem body przy nauce sikania do nocnika? ja wlasnie dlatego przestalam uzywac body bo za duzo bylo przy nich zachodu.

Gość mama_julki__
body z krotkim rekawkiem a no ta jakas bluzeczka jak fest nagrzeje w piecu to w samych bodach ;) na nozkach albo rajstopki albo spodneki dresowe i skarpetki, kapcie sciaga :)

jako ze od 2 dni w miejscu w ktorym mieszkam wydarzyl sie cud: JEST ZIMA (nawet troche sniegu lezy!) nasze ogrzewanie nie wyrabia i jest zimno, moja corka (20 miesiecy) ma na sobie; majtki body z dl rekawem, spodznie z polaru bluze z cienkiego polaru skarpety

Gość grrrrrr.........
No przy nocnikowaniu to rzeczywiscie body jest nieco problematyczne :P.... Moja corka jeszcze nie jest nocnikowana wiec z body nie ma problemu... jak zaczniemy nauke (czekamy na cieplejsze dni ;) )napewno z body zrezygnujemy, dlatego juz nie kupuje nowych ;)... wyrosnie z tego co ma i koniec :) ... w sumie trche szkoda bo body sa bardzo praktyczne.

moj syn 18 miesiecy body kr rekaw lub bluzka z kr rekawem plus spodnie dresowe skarpetki i kapcie lub body plus rajstopki