Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła pigułka

JEST TU KTOS STUDIAUJACY PIELGNIARSTWO W OPOLU,ALE NIE KONIECZNIE?PROSZE:)

Polecane posty

Gość przyszła pigułka

Z gory przepraszam za literowki. Od pazdziernika mam zamiar zaczac ten kierunek i miałabym kilka pytań. Mam juz jeden licencjat,ktory robiłam dziennie,teraz jestem na pierwszym roku magisterki(zoacznie) na kierunku zwiazanym z pedagogika. Jednak od zawsze moim marzeniem bylo pielgniarstwo. Mysle,ze te dwa kierunki da sie fajnie połaczyc.Bede studiowac w Panstwowej Wyzszej Medycznej Szkole Zawodowej w Opolu. Miałabym w zwiazku z tym kilka pytan, niekoniecznie do studentek akurat tej uczelni-choc fajnie by było;) 1. Czy dam rade przez pierwszy rok pielegniarstwa ciągnąc jeszcze zaocznie ta magisterke?Sa to studia zaoczne,wiec nie jest jakos specjalnie ciezko. Ale wiem,ze na pielgniarstwie trzeba sie niezle przyłozyc do nauki,choc mysle,ze nauka tego,co kocham bedzie sprawiac mi przyjemnosc i nie przysporzy wiele trudnosci.Ale zperspektywy Was studiujacych,jak myslicie- dam rade? 2. Czy na pielegniarstwie naprawde jest tak duzo nauki,ze nie ma czasu dla siebie? 3. Czy na pierwszym sem. sa juz praktyki w szpitalu? 4. Czy jest szansa,ze zostanie mi przepisana ocena z pedaogiki,socjologii i psychologii(examy z tych przedmiotów miałam zarówno na studiach I jak i II st.Wiem,ze na to pyt, ciezko odp., bo to jednak zalezy od poszczegolnych wykładowców. 5. Czy ciezko zaliczyc biochemie i biofizyke?Nie byłam dobra z tych przedmiotów w lic.,ale głownie dlatego,ze nauczyciele je olewali,takze nie pamietam KOMPLETNIE NIC.Wykladowcy traktuja Was raczej jakbyscie do tej pory nie mieli do czynienia z tymi przedmiotami i ida od podstaw czy raczej odwrotnie? 6. Jak wygladaja zajecia z anatomii?Zaliczenie polega tylko na tym,aby wiedziec jak wyglada i gdzie znajduje sie kazda kosteczka,komórka ciała itp?Musicie znac nazwy po łacinie? 7. Jaka ksiazke najlepiej zakupic do anatomii(chciałabym zaczac sie uczyc juz w wakacje) oraz z ktorych jeszcze przedmiotów powinnam zaopatrzyć się w ksiażki?Podstawy pielegniarstwa? Co jeszcze? Dodam,ze na studiach byłam uczennica dobra/bd -z naciskiem na dobra;) Tylem,ze uczyłam sie nie duzo,ale wiadomo to była pedaogika,nie pielegniarstwo... Wiem,ze duzo pytan i sie rozpisałam,ale moze znajdzie sie zyczliwa studentka lub student pielegniarstwa,ktory udzieli odp. na moje pytania. Najwazniejsze jest dla mnie to,czy pogodze ze soba te 2 kierunki przez rok.Potem jak skoncze mgr,to mysle,ze ostatnie 2 lata pielgniarstwa nie beda najgorsze. Jesli ktos miałby ochote to wymienie sie mailem lub gg aby moc wiecej popisac na ten temat.:)

Gość przyszła pigułka
Podnosze

Gość przyszła pigułka
Wypowie sie ktos?

Gość przyszła pigułka
podnosze