Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Aszz

S贸l w kuchni

Polecane posty

Go艣膰 Aszz

Tak siedze i zastanawiam si臋 jakiej soli powinno u偶ywa膰 si臋 w kuchni? kt贸ra jest dla nas najzdrowsza? jodowana, niejodowana? morska? nie znam si臋 na tym a na interenecie nie znalaz艂am zbyt wiel konkretnych informacji. Moze kto艣 z Was zna sie na temacie i moze cos poradzi膰, jak膮 s贸l kupic?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
tak naprawd臋 to wi臋ksze znaczenie ma to, 偶eby u偶ywa膰 jej jak najmniej ni偶 to, jaka ona jest a raczej - jakie ma dodatki bo s贸l, to wiadomo - NaCl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niejodowana tylko do og贸rk贸w
kiszonych. do normalnej konsumpcji - jodowana, ale jak pisze Ewa - jak najmniej - mo偶na wcale, bo w potrawach (np. w臋dlinach) jest jej mn贸stwo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aszz
o to chodzi ze ja na diecie jestem wiec ja jej nie jem prawie wogole.. ale s膮 takie potrawy jak np ros贸l do kt贸rej trzeba cos doda膰. 偶eby inni domowincy nie cierpieli z powodu tego ze mama prawie wogole jej nie je.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KOK amator
Mylisz si臋 Ewciu , czysta Na Cl , to drobna s贸l "warzona" czyli rozpuszczona w wodzie , odparowana , chemicznie oczyszczona i do艂adowane s膮 w ni膮 jeszcze jakie艣 antyzbrylacze i inne dodatki . Najbardziej bawi mnie data przydatno艣ci na opakowaniach soli . Proponuje si臋 takiej wystrzega膰 !!! Najlepiej naby膰 naturaln膮 s贸l kamienn膮 , grub膮 , uzyskiwan膮 z kruszenia bry艂 , zawieraj膮c膮 naturalne mikroelementy . Niestety nasza "kochana komunistyczna unia" ju偶 i tu wsadzi艂a swe 艂apska i te偶 uszcz臋艣liwia nas antyzbrylaczami :( .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aszz
sol morska gruboziarnista jodowa ale posiada antyzbrylacz , tak膮 ostatnio zakupi艂am, czy to dobrze czy raczej do kosza powinna i艣膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KOK amator
Obawiam si臋 偶e w handlu takiej bez "uszlachetniaczy" w postaci antyzbrylaczy nie znajdziesz . Na Allegro widzia艂em ostatnio jak膮艣 himalajsk膮 , nie wiem czy jest czysta , tak twierdzi艂 przynajmniej sprzedaj膮cy . Do Wieliczki z m艂otkiem i d艂utkiem trzeba chyba jecha膰 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 najlepsza jest kamienna
s贸l ..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 himalayan salt
ja nie wiem jak to sie po polsku nazywa ale ja uzywam soli himalajskiej, taka rozowa niedawno postanowilam ograniczyc sol w kuchni wlasnie i naczytalam sie w necie na temat tej himalajskiej i ta wlasnie kupilam poczytajcie same na ten temat :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aszz
czarnej? a coz to za sol?

Udost臋pnij ten post

KOK amator a w czym si臋 dok艂adnie myl臋 - w swojej wypowiedzi, 偶e NaCl to s贸l?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KOK amator
Mi艂o mi 偶e przeczyta艂a艣 pocz膮tek mojego wpisu :) Ale on jest kr贸tki :) , poczytaj do ko艅ca Ewciu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no ... masz
A sk膮d wiadomo, 偶e s膮 dodatki: antyzbrylacze?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KOK amator
Ufff:( Z opakowania !!!!! Z opakowania i napis贸w na nim zawartych !!!! Nie no.........pora偶ka !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KOK amator
Ewa 33 a zwalisz mi konia duup膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aszz
czyli w sumie nic konkretnego..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja od kilku lat u偶ywam soli himalajskiej i uwa偶am , 偶e jest to najlepsza s贸l na ziemi . Zawiera ona a偶 84 naturalne minera艂y , kt贸re s膮 niezb臋dne do prawid艂owego funkcjonowania naszego organizmu . Najlepszej jako艣ci i po do艣膰 niskiej cenie mo偶na kupi膰 w grotach solnych Solana lub na solnysklep.pl

Udost臋pnij ten post