Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dupeczka z okieneczka

Zaburzenia integracji sensorycznej...

Polecane posty

Czy ktoś się z tytm spotkał? czy ktoś przechodzi? jakie objawy u dzieci? jaka terapia? Bardzo proszę o wszelkie informacje..

jakoś bardzo mało popularna ta terapia chyba

ja juz chyba o tym kiedyś, z kims pisałam. Mi logopedka zadała szereg pytań, a później opowiadała o tym. Ale wspólnie stwierdziłyśmy, że nas to raczej nie dotyczy. Poszukaj po necie. Generalnie diagnozą i terapią zajmują sie często logopedzi - ale to tez dotyczy starszych dzieci. Pytania były w stylu: czy lubi sie kąpać, czy lubi chodzic boso, czy nie ma problemu z dotykaniem róznych faktur, czy pozwala sobie obcinać paznokcie, czy lubi byc smarowany kremem, itp.

dzięki za odpowiedź, no u nas to wiadomo, że te zaburzenia są w koordynacji i równowadze na pewno, zastanawiam się tylko czy inne jego niedociągnięcia można pod to podpiąć, bo boję się czy to wszystko czy jeszcze coś się do niego przyczepiło.. Chcę się dowiedzieć i porównać trochę objawy..

Z Mińska Mazowieckiego, chodzimy na zajęcia organizowane przez poradnię. Właściwie nikt nic nie mówi więcej, bo i nikt nie wie.. Jedna z psychologów powiedziała, że jak to opóźnienie rozwoju, to nie da się go doprowadzić do "normalnego stanu", tzn. na początku może i dogoni rówieśników ale z czasem będzie coraz bardziej odstawał, natomiast takie zaburzenia integracji można w zupełności "wyleczyć".. Ale niestety pewnie tylko czas pokaże co jest w naszym przypadku...

pocięło linka: Taki prywatny gabinet działa w Mińsku Maz. od października 2008 roku. Diagnoza oraz terapia integracji sensorycznej. Tel. kom. 784237646, e-mail: integracja.sensoryczna@wp.pl. Adres gabinetu: Mińsk Maz. ul. Warszawska 124, I piętro.

wiem, dzięki za linka, wiem że działa taki gabinet, ale chciałabym poznać opinię tych którzy już byli opinię o dzieciach, wiesz więcej w temacie nie tylko od trenerów którym chodzi o pieniądze i to nie małe..

Gość gosik062007
mamy z tym problemy. napisz na maila, w nocy cos napisze. missmargaret@interia.pl

Gość poodnosiciel
podnosi

Bardzo dobrze, że ten temat jest tutaj poruszany, bo moim zdaniem to istotna kwestia. Niedawno zaznajomiłam się trochę z tematem integracji sensorycznej i teraz zwracam baczną uwagę na swoje dziecko, co polecam również innym rodzicom.

Gość MartaII
Też się zaczełam od kilku dni interesować tym tematem - tzn. odkąd przeczytałam artykuł (fajnie napisany, prostym językiem): http://piekne-rzeczy.pl/integracja-sensoryczna/ U nas jest problem z tym, że synka denerwuje każdy rodzaj szumu - boi się odkurzacza, suszarki, nawiewu w samochodzie. Ma już 2,5 roku i nadal nerwowo reaguje na te rzeczy...

Gość Edytkakaka
Zgłoście się do psychologa, najlepiej dziecięcego - my w poznaniu z naszą córeczką chodzimy do pani Ewy Gordziej NIewczyk. Cudowna kobieta! POlecamy gorąco!

Gość mamamia12
Terapia jest najwazniejsza, może naprawdę zdziałać cuda. My chodzimy u nas w Poznaniu do pani Ewy Gordziej Niewczyk i jesteśmy naprawdę zadowoleni z efektów. Wiadomo, sam psycholog nie pomoże, trzeba się też sammeu to zaangażować, w końcu to nasze dzieci!

Gość dorkasorka
w poznaniu, kogo bym nie zapytała, to słysze, ze najlepsza jest pani doktor Gordziej Niewczyk. Byliśmy ostatnio z synkiem na pierwszej wizycie i mimo że to pierwsza wizyta to już musze stwierdzić, ze to bardzo miła i zaangażowana kobieta. Synek chyba nawet dość się otworzył przed nią...

Gość mamazpółnocy
Panią Ewę Gordziej Niewczyk polecam. W Pozaniu przyjmuje - niesamowita kobieta...

Gość gość
My w poznaniu chodzimy na terapię do pani Ewy Gordziej NIewczyk i naprawdę widać efekty :) NAsz synek bardzo ją polubił, a to dla nbas mega ważne ;)

Gość Maciąg
o, widzę że więcej tu "wyznawców" pani Gordziej Niewczyk... To prawda, niesamowita kobieta. Bardzo nam pomaga....

Gość gość
Bardzo wazna jest fobrze prowadzona terapia i dobry kontakt dziecka z terapeuta. My z naszym młodym chodzimy na zajęcia do Daru Terapii http/:www.gabinetdarterapii.pl i jesteśmy bardzo zadowoleni

Gość gość
Wszystkim mamom, które nie są pewnie czy ich dziecko ma zaburzenia integracji sensorycznej polecam udać się do www.poradnia-rodzinna.pl Dziecko może tam przejść odpowiednie badania, które dotyczą diagnozy w zakresie integracji sensorycznej.

Gość aabuenaa
Jeśli chodzi o taki rodzaj zaburzeń to według mnie warto pomyśleć o zajęciach z integracji sensorycznej. Jeśli jesteś z Warszawy to warto wybrać się do ośrodka logos dtr . Specjalizują się w leczeniu tego typu schorzeń, moje dziecko chodziło tam na zajęcia przez prawie rok czasu. Doświadczeni i bardzo kompetentni.

Ja niedawno zamówiłam kołdrę sensoryczną od firmy www.kolderka.net. Oczywiście, przed kupnem najlepiej skonsultować się z terapeutą, ale nie jest to też wymagane.