Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CherryColla

pomoc w analizie temperatur w cyklu po odstawieniu tabletek

Polecane posty

cześć dziewczyny! ostatnio odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. pierwszy cykl po nich trwał 30 dni. dziś jest 28 dc no i nie czuje się tak jak na okres. wiem że po odst. może sie nie pojawiać chciłam tylko żebyście zerknęły na temperatury i powiedziały mi jak to będzie w ogóle. 1dc- 36,4 ( 1 dzień okresu) 2dc- 36,4 ( 2 dz.) 3dc- 36,6 (3 dz.) 4dc- 36,6 ( 4 dz.) 5dc- 36,6 ( 5 dz.) 6dc- 36,2 (plamienie) 7dc- tu nie zmierzyłam bo zaspałam. (plamienie) 8dc- 36,2 9dc- 36,2 10dc- 36,2 11dc- zaspałam również. 12dc- 36,4 13dc- 36,4 14dc- 36,4 15dc- 36,0 ( stosunek zabezpieczony prezerwatywą) 16dc-36,25 17dc- 36,3 18dc- też zaspałam. 19dc- 36,6 ( stosunek zabezpieczony prezerwatywą) 20dc- 36,6 21dc- 36,7 22dc- 36,65 23dc- 36,7 24dc- 36,65 25dc 36,7 26dc- 36,6 ( stosunek zabezpieczony prezerwatywą) 27dc- 36,7 28dc- 36,65 w tamtym pierwszym cyklu po odstawieniu zaczęłam mierzyć tak w połowie, żeby zobaczyc co i jak i zacząć dokładne pomiary i obserwacje od tego. i przy tamtym w tej fazie po owulacji temperatura wahała się miedzy 37- 37,2 . a w tym cyklu ciągle nie ma takiego skoku, czym to może być spowodowane? dodam że zapisuje też śluz jaki jest i w ogóle, ale nie zauważyłam w żadnym dniu takiego bardzo przejrzystego ;| czy to może być cykl bezowulacyjny? czy po prostu owulacja jest ciągle przede mną? a, i dlaczego temperatury tak skaczą chwilami? dodam że mierzę codziennie o tej samej godzinie, przed wstaniem z łózka. za pomoc, z góry bardzo dziękuje.

Może być cykl bezowulacyjny i nie ma w tym nic dziwnego. Temperatura może skakać, bo organizm się nie ustabilizował hormonalnie. Owulacja może jeszcze wystąpić, obserwuj też śluz, bo to dobra podpowiedź.

a na przykład jeśli nie wystąpi to co z okresem? czyli nie powinnam się martwić w ogóle tym że tak skaczą, tylko spokojnie czekać? :)

Czekać, a czym masz się martwić? Czasami normalny cykl wraca od razu po odstawieniu, a czasami trzeba poczekać. Masz dopiero 28 dc, więc wszystko jest w normie. Zależy, jakie długie miałaś cykle przed pigułkami.

przed miałam 28-30. więc takie no normalne, regularne. no mam wrażenie że sobie poczekam w tym cyklu bo w ogóle nie czuje się jak na okres. zawsze od owulacji już boli mnie brzuch, piersi i w ogóle.. trochę martwiłam się tymi temperaturami dlatego poprosiłam o radę.