Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nasturcja72

Czym wzmocnić piętra tortu

Polecane posty

Gość nasturcja72

Chcę zrobić trzypiętrowy tort w stylu angielskim.Czy dla wzmocnienia pięter trzeba dać jakieś podpórki? Na filmikach widać jak wkładają jakieś rurki dla podparcia warstw.gdzie można je kupić i czy bez nich można złożyć piętra? I jeszcze jedno pytanie. Czy torty pokryte masą cukrową można przekładać kremami w proszku typu Oetkera?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do piętrowych tortów sa specjalne patery,i na nie układa się warstwami tort , osobiscie lubię z bitej śmietany

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w sklepach cukierniczych
przez internet i hurtowniach cukierniczych i gastronomicznych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w sklepach cukierniczych
http://www.tortownia.pl/ http://www.k-2.com.pl/stelaze.htm jak widzisz nie kosztuja majatku jakby poszukac w google napewno znalzazloby sie wiecej takich ofert mozna robic tez z powodzeniem torty pietowe bez podporek, wykorzystujac do tego ciasta o roznej srednicy i na wiekszym stawiac mniejsze (do 3-4 pieter spokojnie mozna ta technika dojsc) a kazda warstwe mozna obciagnac fondantem - czyli lukrem plastycznym (ktory mozna kupic lub zrobic samemu w domu i zabarwic barwnikiem spozywczym, ktory mozna nabyc przez internet lub w hurtowni) na youtube jest bardzo duzo instrukcji z calego swiata jak zrobic i dekorowac torty (trzeba tylko sie zawziasc i poswiecic dzien na przestudiowanie tylu ilu sie da)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w sklepach cukierniczych
generalnie to wszytko czego uzywaja ludzie na filmach z usa, azji, europy robiac torty (fundant, brokaty, pisaki itp) mozna kupic w naszych sklepach interetowych i hurtowniach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w tym pierwszym linku sa i
ciasto mozesz przelozyc kremen z torebki. no problem. :) chociaz zawsze smaczniejsze sa te wlasnej roboty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×