Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mawiola

AZS - dieta matki karmiacej, prosba o pomoc

Polecane posty

Witam Mam pytanie do doswiaczonych mam. Moj syn ma stwierdzona alergie, prawdopodobnie pokarmowa. Pobujemy dojsc do tego co moze go uczulac. Sytuacja poprawila sie po rygorystycznym ograniczeniu diety do samej kaszy. Wczoraj rozszerzylam diete o produkty: chleb, dzem wisniowy, marchew, ziemniak, wieprzowina, ryz. Dzisiaj zauwazylam kilka malych krostek na twarzy. Prosze o pomoc co powinnam teraz zrobic, nie chce wracac do jedzenia wylacznie kaszy bo boje sie ze zle sie to odbije na moim karmeniu. Bardzo prosze o rady.

Gość nic takiego
nie znam sie super dobrze na tym ale wydaje mi sie ze powinnas wprowadzac jedna nowa rzecz kilka dni i sprawdzac, np zjed jutro kasze i chleb i tak z dwa dni jak nie bezie nic dzidziusiowi to potem kolejne dwa trzy dni wprowadz dzem. Ale nie wiem czy napewno Ci dobrze radze

Gość praktyczna mamuśka
dietę się rozszerza dodając jeden nowy produkt co 3 dni ! a dżem jaki ? domowy czy zakonserwowany ze sklepu ? poczytaj o produktach małoalergizujących, na pewno nie należy do nich dżem i wieprzowina kup mięso z królika ze wsi, indyka, przepiórki łykaj dobre witaminy z omega 3 i żelazem ryż dziki, kasza jaglana i gryczana - to możesz zero konserwantow, w jaki wieku jest dziecko ?

Gość kijevna
chleb to może być gluten - jeden z najczęstszych alergenów - dobrze Ci dziewczyny radzą- podlecz skórę i jeden nowy produkt co trzy dni...czytałam, że marchew też może uczulać:(

Dzidzia ma prawie 4 miesiace. Od dwoch dni jem wylacznie: wieprzowine, kasze jeczmienna, ryż, ziemniaki. Rano była poprawa, teraz zauwazylam kilka nowych krostek. Czy to możliwe zeby wychodzily jeszcze wczesniejsze rzeczy, czy raczej uczula ktorys z aktualnych skladnikow?

Gość lady bronka
tez czytałam o korzystnym wpływie probiotyków u dzieci z azs i alergiami pokarmowymi. latopic faktycznie może pomóc, najbardziej skuteczny jest podawany dzieciom do 1 roku. Przeczytałam ten artykuł zamieszczony na portalu Medycyna Praktyczna, może komuś pomoże: http://www.mp.pl/artykuly/?aid=11160

Gość gosia m.
witam, moja bratowa stosowała latopic u swojej córki(mała miała stwierdzona alergie na mleko) jak przechdziła z karmienia piersia na sztuczne mleko, podawała go tak gdzies przez 3 m-ce(tyle ponoc nalezy podawać żeby był efekt). Dziś mała ma 3 latka i żadnej alergii pokarmowej.

Przede wszystkim jak będziesz rozszerzała o kilka produktów na raz to nie dojdziesz do tego co go uczula