Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ela fizjoterapeutka

Prosba o pomoc - ankieta :)

Polecane posty

Gość Ela fizjoterapeutka

Witam serdecznie wszystkie Przyszłe Mamy Jestem studentką 5. roku Fizjoterapii na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Moim wielkim marzeniem, do którego staram się dążyć jest w przyszłości praca z kobietami ciężarnymi. Jednym z etapów dążenia do tego celu jest napisanie pracy magisterskiej na temat aktywności fizycznej kobiet w czasie ciąży oraz przeprowadzenie odpowiedniej ankiety. Gdyby któraś z Pań była tak miła i zechciała mi pomóc i rozwiązać ankietę, oczywiście anonimowo, to zapraszam pod link: http://www.ankietka.pl/ankieta/53925/ocena-aktywnosci-kobiet-ciezarnych.html ankieta wydaje się być dość długa i szczegółowa, jednak jej rozwiązanie nie powinno zająć więcej niż 5-7 minut. z góry dziękuje i pozdrawiam, Ela

Gość Chciałam rozwiązać
ankietę, ale chyba moje wyniki nie będą miarodajne, bo mam ciążę zagrożona i nic nie robię...

Gość ja wypełniłamm
tylko pytania dla mnie dziwne, jazda rowerem w ciąży??? intensywne podnoszenie ciężkich rzeczy???

Gość Ela fizjoterapeutka
Bardzo dziękuję za wypełnianie ankiety, będzie to dla mnie ogromnie pomocne :) tak jak jest w jej opisie napisane, pierwsza częśc jest strikte ciążowa, następna zaś częśc, ta szczegółowa to międzynarodowy kwestionariusz aktywności fizycznej (IPAQ), który jest ogólny, a nie przystosowany szczegółowo do konkretnej grupy osób, więc oczywiście jeśli danych czynności się nie wykonuje to nie nalezy ich zaznaczać :)

Gość Ela fizjoterapeutka
Bardzo dziękuję za wypełnienie :) stanowi to dla mnie ogromną pomoc :) Natomiast jeśli chodzi o samą ankietę i jej treść - tak jak to jest zamieszczone w opisie - stricte ciążową jest część pierwsza, natomiast druga to Międzynarodowy Kwestionariusz Aktywności Fizycznej (IPAQ) stosowany do oceny różnych rodzajów aktywności w różnych grupach społecznych. Niestety nie jest on indywidualnie dostosowany do możliwości, w tym wypadku kobiet ciężarnych, jednak podczas przeprowadzania badań nie można go modyfikować. Jeśli Panie jakiejś z wymienionych w kwestionariuszu aktywności nie wykonują, należy jej po prostu nie zaznaczać i ominąć dane pytanie :) Jeszcze raz dziękuję za udział w badaniu, pozdrawiam Ela