Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maryjetta.

Ile placicie za polskie przedszkole?

Polecane posty

Gość Maryjetta.

Mieszkam w Grecji i place 190 euro. Od pon-pt 7:00 do 17:00. W sobote do 16:30. Do godziny spoznienia placi sie 10 euro (nawet jak sie przyjdzie o 17:05. Czasem jest ciezko bo grecy w jednej chwili zmieniaja plany i urzadzaja strajki (autobusy i metro). A z racji tego ze nie posiadam nawet rowera,musze biec 6 przystankow zeby zdazyc,co nie zawsze sie udaje. Raz z pracy mialam jakies 20 przystankow wiec musialam wydac na taksowke z tego co zarobilam. I tak jest caly czas. Dziecko nie zawsze chodzi do przedszkola. W grudniu mimo ze chodzi sie tylko 2 tyg to i tak zadnych znizek,zawsze 190. Niedawno podsluchalam w autobusie rozmowe polek ze w te dni w ktorych dziecka w przedszkolu nie ma to powinien byc zwrot pieniedzy za ten dzien. Czy to prawda? Jak jest u was? Ile placicie?

Gość 350zl
za prywatene przedszkole od 7 do 15,w soboty zamnkniete,odliczaja tylko wtedy,gdy dziecko powyzej trzech dni jest nieobecne i tylko za wyzywienie,opłata przedszkolna jest stala

Gość MŁODA MAMA 33
prywatne przedszkole czynne od poniedz do piatku od 6-18, 380zł miesięcznie.

Ja płacę tak ok.300zł.miesięcznie.Mała często choruje,więc w przedszkolu jest ok.2-3 tyg. w miesiącu. Oczywiście gdy zgłaszam,że dziecka nie będzie tyle i tyle za te dni są pieniążki przekładane na następny miesiąc i płacimy wtedy mniej.

Młoda Mamo, a gdzie Ty mieszkasz? Ja za prywatne przedszkole w okolicach Warszawy płacę ok. 1000 z wyżywieniem. zł. Przedszkole jest czynne od 7 do 18

Gość Maryjetta.
Nieraz jej nie bylo wiecej niz 3 dni i zadnego zwrotu. Taka jest ustawa czy to indywidualnie od przedszkola zalezy?

moja siostra prowadzi syna do prywatnego (ale kuria chyba dopłaca bo to katolickie) i płaci z wyżywieniem prawie 500zł. też od poniedziałku do piątku.

Gość Maryjetta.
1000 zl na polskie zarobki? Chyba ich pogielo. Niektorzy nawet tyle wyplaty nie dostaja ;/

jak pisałam wyżej. Ja prowadzam do państwowego przedszkola i jest kasa przekładana na następny miesiąc. Nie wiem jak u siostry,ale chyba też odliczane jest za to,że małego nie było.

Gość MŁODA MAMA 33
conioova jestem z małej miejscowości na śląsku.Cena 380zł oczywiście obejmuje wyzywienie. a dodatkowo takie atrakcje ;) * Raz w miesiącu organizowane są (w poszczególnych grupach wiekowych) przyjęcia urodzinowe dla wszystkich dzieci urodzonych w danym miesiącu z zabawą i tortem. * Dla grupy najstarszej są organizowane jednorazowe zajęcia pokazowe z pierwszej pomocy. * Kuchcikowo - raz w miesiącu dzieci mają okazję pobawić się w kucharzy, będą np. piekły ciasteczka przed świętami Bożego Narodzenia. * Wszystkie chętne dzieci za zgodą rodziców mogą skorzystać z usług pani fryzjerki, która raz w miesiącu odwiedza przedszkole i podcina dzieciom włosy. * We wrześniu dzieci mają zorganizowane w przedszkolu spotkanie z lekarzem ortopedą, który sprawdza postawę każdego dziecka i w razie stwierdzenia nieprawidłowości informuje rodziców. * Dwa razy w roku dzieci odwiedzi miły pan dentysta, który będzie mówił o higienie jamy ustnej oraz sprawdzi dzieciom ząbki. (W przedszkolu obowiązkowe jest mycie zębów po każdym posiłku.) * Poza tym organizowane są przedstawienia teatralne, wycieczki piesze, autokarowe, ogniska, festyny. Zabawa sylwestrowa, która obejmuje kolację, bal przebierańców, powitanie Nowego Roku, nocleg i śniadanie, (możliwość przedłużenia pobytu dziecka do obiadu).

Gość Maryjetta.
To juz chyba musi byc naprawde wypasione przedszkole, z roznymi zajeciami tanecznymi itp.

Gość MŁODA MAMA 33
a zapomniałam dopisac ze odbywaja sie jeszcze takie zajecia tez uwzglednione w cenę * zajęcia karate (1x tygodniu, tylko w grupie najstarszej) * rytmika (1x w tygodniu) * język angielski (codziennie) * zajęcia z logopedą (2x w tygodniu) * zajęcia ceramiczno plastyczne (1x w tygodniu) * gimnastyka korekcyjna (1x w tygodniu)

he....u moje małej jest angielski i tańce raz w miesiącu. koszt 18zł za język i 8zł tańce. wycieczki do lasu i na place zabaw,teatrzyk raz w miesiącu. Są zabawy, imprezy dla rodziców i kiermasze...Nie możemy narzekać na brak atrakcji w przedszkolu. przedszkole czynne od 7-16:30. za każdą godzinę "spóźnienia" 50zł! ale to dla tego,że niektórzy rodzice przeginali i odbierali swoje pociechy o 21!!!

tylko widzę,że dziecko Młodej mamy to do jakiegoś kurortu chodzi,nie do przedszkola;) nie przesadzasz troszkę mamo z tymi atrakcjami;>??;) za to co piszesz to z 1000zł lekko a nie tyle co napisałaś. u nas też są atrakcje ale nie przesadzajmy. Dzieci również robią sałatki, uczą się podstawowych funkcji przygotowawczych do życia ale to jest w każdym przedszkolu...nie ma co fisiować;)

Gość Maryjetta.
Za te 190 euro moje dziecko ma : zajecia j.greckiego, ucza sie piosenek i wierszykow po pl i grecku, aerobik, zabawy, w grudniu piekly ciastka, duzo rysuja, pisza w zeszytach i ksiazkach, maja wyzywienie. Jestem troche zla ze nie myja tam zebow po posilkach,a zabawki ktore dziecko z domu przyniesie pani zabiera. Z moja corka nie kazdy chce sie bawic wiec zostaje jej rysowanie. A ostatnio pani kazala jej wyrzucic zabawke do kosza (piesek z jajka niespodzianki) i corka bardzo plakala

Gość Maryjetta.
A tak wgl to napisalam oswiadczenie ze dziecko na religie nie bedzie uczeszczac. Na ten czas miala NIBY w innej sali siedziec,a w grudniu po powrotach z przedszkola spiewala piosenki swiateczne katolickie,i nawet po angielsku Cicha noc. No kur... nawet czyjejs religi nie uszanuja tylko wciskaja mi dziecko na zajecia. Wkurzylam sie dzis bo o 9:00 zamykaja przedszkole,przyszlam przed a tu juz zamkniete. Zaczelam kopac w te drzwi antywlamaniowe to mi z wielka laska otwarly. O kazde 5 min spoznienia wyciagaja lapy po pieniadze,a same nie swiete

Gość Maryjetta.
A ja wierze mlodej mamie. Kiedys jak w pl rozgladalam sie po przedszkolach to w jednym bylo duzo podobnych atrakcji. Tance,karate, jezyki obce, jakies muzyczne itp. I za 380 zl.

Gość MŁODA MAMA 33
taa młoda mamo ale ściema poczytaj wkleiłam link w galeri sa zdjecia z wizyt pani fryzjerki :P

Gość MŁODA MAMA 33
Maryjetta. a nie ma innego przedszkola w pobliżu? Jak bym miała takie problemy jak Ty to chyba bym zmieniła na inne.:o

ja ok 120 zł z wyzywieniem, ale przedszkole państwowe, wyposazenie srednie - na szczescie ma byc remont. i odbior dziecka o 14.30

Gość Maryjetta.
Jest za 160,ale nie chce teraz zmieniac bo to bedzie stres dla corki. Ale te babska uwziely sie na corke. Od poczatku jej mowilam ze jak ktos ja zbije to ma oddac,bo z tego co wiem to jak corka skarzyla to te baby to olewaly i nie wstawialy do kata tych co ja bili. I zamiast tego co zaczyna to mojej corce sie obrywa i stoi w kacie. Nieraz byly dni ze plakala bo nie chciala tam isc. Ehh, mam wrazenie ze moja corka robi sie coraz bardziej zamknieta. Ale sie nie daje. Ostatnio nauczylam ja kopac w jajca to jeden chlopak teraz trzyma sie z daleka

Gość przedszkole 123
przeciez wkleiła link do ORYGINALNEJ OFICJALNEJ strony przedszkola? czyli fryzjer jest :)

Maryjetta to żadna metoda w tym wieku... ale nauczycielki masz faktycznie do dupy :/ My się we wrześniu przeprowadziliśmy do dużo mniejszego miasta. W poprzednim przedszkolu ( w duzym mieście) płaciłam z rytmiką do 250zł. Nauczycielka była taka sobie. Nie zwracała uwagi na rozwój fizyczny dziecka i tak fałszowała, że jak córka mi śpiewała piosenki, których Pani ją nauczyła to powtarzała ją z fałszem z czego sama stwierdziła ( 3 letnie dziecko!!!), że Pani "krzywo śpiewa". Prace plastyczne były wywieszane raz na 2 m-ce może... Oprócz tego nauczycielka miała ewidentnie w nosie to, czy jakieś dziecko ma uzdolnienia w danym kierunku i nie rozwijała ich. Teraz córka chodzi do przedszkola, w którym są dwie grupy: maluchy ( 3,4 latki) i starszaki ( 5,6latki z czego w przyszłym roku będą same 5-latki). Jest to małe miasteczko. Odliczają za dni, w których dziecko nie uczęszczało do placówki ( w poprzednim przedszkolu też tak było). Płacę ok 180zł a za rytmikę płaci się 60zł za rok ( bardzo mało). Dziecko zna mnóstwo naprawdę fajnych piosenek, Pani jest po prostu IDEALNA!!!! Bardzo energiczna, ma wiele ciekawych pomysłów. Non stop są jakieś zajęcia z rodzicami. Oprócz tego jest genialnym pedagogiem, świetnie sobie radzi z grupą, rewelacyjnie zintegrowała dzieciaki. Zawsze mówi prosto z mostu co i jak: dziecko dzisiaj było takie i takie. Super zrobiło to i to, a nad tym i nad tym trzeba popracować w ten i w ten sposób. U poprzedniej nauczycielki nie zauważyłam ŻADNEJ współpracy z rodzicami. Kobitka na prawdę indywidualnie rozwija pasje dziecka! Robi super imprezy i przedstawienia!!! NIC ZŁEGO O NIEJ POWIEDZIEĆ SIĘ NIE DA!!! Nawet na bal przebierańców się przebrała :):):) Każdemu życzę takiego nauczyciela ;)

Gość alekejjj
no a tak za granicą miała być sielanka, dobrze ci, po coś wyjechała ,a pewnie jeszcze dziecko masz z grekiem, malo to ci polskich chłopów w naszym kraju

w małopolskim: 50 zł opłata stała + 70 zł wyżywienie. Przedszkole ma duże dopłaty z gminy.

Gość mar_ciaa
My w przedszkolu prywatnym Ciuchcia Puch Puch płacimy 990zł miesiecznie.To naprawde nie jest duzo,bo znam przedszkola w których trzeba płacic i 1500zł.A my jestesmy z Ciuchci Puch Puch strasznie zadowoleni.

Gość piwonkaa
marcia dobrze ze znalazłam kogoś kto tez posyła dziecko do tego samego przedszkola co my.Z tymże my idziemy tylko do Ciuchci do zerówki,poniewaz jeszcze nie byłam zdecydowana do tak szybkiej nauki w szkole 6cio latka,wiec na Zaciszu mamy to przedszkole i bedzie nam najblizej ;)

Gość gość
Zgadzam sie z tym,ja nie mam zadnych obiekcji przed zapisaniem dziecka do prywatnego przedszkola,zwłaszcza ze juz nawet w wakacje mamy zrobić taki pierwszy test w ciuchci Puch Puch.I tez wysyłam do prywatnego przedszkola,bo nie mieliśmy w Warszawie na Białołęce szans na państwowe.