Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Noespera

I co teraz?

Polecane posty

Gość Noespera

Nie będę się zbyt długo rozpisywać bo i tak większości nie będzie się chciało czytać. Więc tak po trochu napiszę o co mi chodzi. - Mąż odszedł do Kochanki - Zostawił mi 1000zł długu - 10tego ( Za 5 dni) Mam do zapłacenia 850zł za mieszkanie. - Mam 2zł w portwelu - Zostałam sama z letnim dzieckiem.(nie chodzi do przedszkola ani do żłobka. Próbowałam załatwic nic z tego). Uprzedzając wasze kolejne pytania : - Nie mam gdzie pójść - Nie mam nikogo kto mógłby mi pomóc - Nie pracuję - Nie mogę pójść bo nie mam z kim zostawic małego (i kółko się zamyka). Moje pomysły na wyjście z tej sytuacji to takie : Pójście po pomoc do opieki społecznej (opłącą połowę rachunków i wynajmu. ) Ja do pracy tylko co z dzieckiem? Ale wtedy jestem w stanie przeżyć. _________________________________________ Drugi pomysł : W sumie to co wyżej ale znaleźć współlokatorkę, która dołożyłaby się połowę plus ja znalazłabym pracę na nocki mały w nocy śpi zdążyłabym go położyć do spania i wrócić za nim się obudzi wiec w sumie nie będzie miała nic do roboty tylko byłabym w "razie czego". Najgorsze jest to, ze to wszystko pięknie brzmi ale nie wypali. Co zrobić? Mam 2 zł i 5 dni na załatwienie 850zł. Co zrobic? Co zrobiłybyście na moim miejscu? Pomocy!!!!!

Gość Noespera
Pomóżcie

Gość Noespera
Wiem, że kicha. Nie mam zadnych pomysłów więcej. Oczywiście będę błagać właściciela mieszkania o jakąś zniżkę albo żebym mogła zapłacić później ale to jest rozwiązanie tylko chwilowe. Boję się brać współlokatorkę z neta. Jeszcze mnie okradnie albo zrobi dziecku krzywdę.

Gość Noespera
Czy tylko ja jestem w takiej sytuacji? Żadna z was nie miała takiej kichy? Doradźcie cos proszę...

Gość Noespera
...

Gość Noespera
pomocy

Gość to ja zapytam
chwilowka..albo prowident ..no i fakt szukaj wspollokatora Glowa do gory..nie ty pierwsza jestes w takiej sytuacji..powodzenia

Gość Noespera
Provident to podobno ścierwo. W ogóle dadzą mi jak nie mam dochodów?

Gość Noespera
...

Gość to ja zapytam
wiem ze scierwo..jak jestes mezatka a ten ma dochody to powinni dac na jakies jego zaswiadczenie..zadzwon zapytaj albo zadzwon do wlascicieli mieszkania i porozmawiaj z nimi

Gość powiem z wlasnego
Wynajmujecie to mieszkanie? Niech tatuś płaci alimenty!!! Koniecznie współlokatora... A rodzina???

po pierwsze piszesz pozew do sądu o zasądzenie alimentów na dziecko oraz alimentów na siebie z zabezpieczeniem powództwa, co znaczy, że postanowienie sądu dostaniesz zanim zakończy się rozprawa, a z tym - jak nie będzie płacił - do komornika. Napisz co to za dług 1000 zł. i czy macie intercyzę.... A dzieciak ile ma lat?

po drugie zacznij aktywnie szukać pracy, w mojej miejscowości nie mogłam dostać miejsca w żłobku, ale znalazłam pracę w innym mieście i z zaświadczeniem, że właśnie tam pracuję, znalazłam żłobek w tej drugiej miejscowości. Do właściciela mieszkania napisz formalne pismo (za potwierdzeniem odbioru!) że w związku z trudną sytuacją życiową, prosisz o odroczenie terminu płatności oraz deklarujesz spłatę wraz z odsetkami np. za 2 miesiące.

Gość Noespera
Ten dług to nie zapłacone rachunki które pszyszły i miał je uregulować. Jestem w trakcie szukania pracy nawet w tych za 800zł ludzie się po prostu zabijają :( z właścicielem umówiłam się na 20stego