Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiewiedzaStracaWPrzepasc

Do rozwodek, ale nie tylko. Moze wiecie?

Polecane posty

Ok 2 tyg temu zlozylam papiery rozwodowe. A kilka dni temu dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy. Bylam w szoku. No, ale coz stalo sie. Czy jest mozliwosc, ze maz nie bedzie mial praw. Najlepiej jak nie bedzie wiedzial o ciazy. Rozowd za porozumieniem stron. Wiec mam nadzieje, ze brzuch mi nie wyskoczy jeszcze i pojdzie szybko sprawa w sadzie. Potem chce wrocic do swojego nazwiska. Czy jest mozliwe, ze nawet jak sie dowie, to nie bedzie mial do niego praw.

Gość ajkieee
pusta jestes:O bzykasz si z kims z kim chcesz sie rozwiesc?:D:D potem chcesz okłamac ze nie ma dizecka? komu zrobisz na złość?? jemu? sobie? na pewno dziecku :O jeseś załosna, zakładam że masz max 25 lat :) jetes strasznie niedojrzałaaaaaaaa a nowy facet? on bedzie chciał to dziecko?:P

Gość FFSFSFSF
niie wiem dokladnie.. ale chyba mozna bop po rozwodzie bedziesz, z panienskim nazwiskiem i ojca jako nieznanego podaj.. ale jesty takie cos ze jak na 365 dni przed ur dziecka kobieta byla mezatka to ze niby dziecko odtego meza pochopdzi czy jakos tak.. mam nadzieje ze sie o niczym nie dowie .. oczywiscie ojciec

tzn? Nie znam sie na prawie. Mam nadzieje, ze szybko dostane rozwod i wyjade i sie nie dowie. Ale jednak jest mozliwosc. Narazie nikt nie wie, bo wiem ze takie wiesci szybko sie rozchodza.

Gość DupaduPaniePaździoch
Może ci założyc spr. w sądzie i testy DNA i jak się okaże że to jego dziecko to ty ponosisz koszty!! Druga spr. czemu chcesz pozbawic dziecka ojca...?? czym dziecko zawiniło że chcesz mu je zabrac......? A ty bys chciała nie miec taty żeby matka ukryła prawde przed tobą... A np. za kilka może kilkanaście lat będzie potrzeba krew a twoja sie nie będzie zgadzac albo jakiś przeszczep????????????? (Nie Daj Bóg) Różne rzeczy spotykają ludzi !!!!!!!!!

Gość ajkieee
jezuzuuu co za pustak :O nie popierajcie jej w tym... zobaczcie co pisze

Wiedzialam, ze uslysze cos takiego. Chcialam szybko i na temat, a nie walnac dlugiego posta, ktorego nikt nie przeczyta. Jestem w 10tyg ciazy. Niedawno dowiedzialam sie, ze maz mnie zdradzal i na swoja kochanke wydal wszystkie nasze oszczednosci. Mam 31 lat, jestem 6 lat po slubie. Niewidzialam, ze mnie zdradza, wiec sie kochalam ze swoim mezem. Chyba jak kazda.

Gość FFSFSFSF
ni i co teraz debilki, jeszcze niewystarczajaco wam wyjasnila czemu sie kochala z mezem? pozatym piszcie natemat bo co was obchodzi czy JEJ dziueciak bedzie mial ojca bo tego to pojasc nie moge

Gość ajkieee
i tak nagle decyzja o rozwodzie?:) jesli go kochasz nie chcesz walczyc?? zwłaszcza ze MACIE dziecko :) hhe,... nie wierze w twoje uczucia...

Ciekawe, ja ty bys sie zachowala jakby twoj cie zdradzal. A z konta zniknely twoje pieniadze (wspolne) ok 50tys. Odkladalismy na nowe mieszkanie. Bo mieszkamy w kawalerce 27m2.

To poprostu powiedz prawde że go kochałaś czy kochasz i jesteś w ciąży a tu się okazało że cie zdradza wydała wszystkie pieniądze ze wspulnego budżetu i tak dalej... Jak masz dowody twarde na to co piszesz to dostaniesz rozdwód z jego winy ale nie zabieraj dziecku ojca !!

Ale to nie zmienia faktu, że dziecko ma prawo mieć ojca, a ojciec ma pełne prawa do własnego dziecka :o

Nie nagle. 2 tyg temu zlozylam papiery. Okres mi sie spoznial. Myslalam, ze to przez stres. Zabezpieczalismy sie prezerwatywa. Dowiedzialam sie o ciazy w szpitalu jak zemdlalam w sklepie.

Ale ja chce wyjechac. A jak on sie dowie, o dziecku to bedzie mial prawo. I moze nie dac mi zgody.

Kurde, ciężka sprawa może być. Jeśli rozprawa odbędzie się w miarę szybko to masz szansę ciążę ukryć, odpowiednie ubrania w sądzie zrobią swoje (o ile już będzie coś widać). Później musiałabyś zerwać całkiem kontakt z mężem. Jak wyjedziesz i on się o ciąży nie dowie to gra gitara. Jednak jeśli zauważy, że "rośniesz" to ma prawo do dziecka i może się o te prawa ubiegać.

Twoja spr. jak zrobisz ... przemyś wszystko sama na spokojnie!! Wiesz ze kiedyś dziecko i tak sie dowie i może miec żal do ciebie!!

Moja kuzynka się rozwodzi... ale to nie takie proste ... sędzina skierowała ich do mediatora i następna spr... itd... Koleżanka też się rozwodzi sedzia powiedziała ze nie dorośli do rozwodu i kazała iśc im do psychologa.. Wie u ciebie tez nie będzie łatwo!!

Gość ajkieee
cos kręcisz... za lekko do tego podchodzisz...zakochana, kochała się z mężem teraz nagle składa papiery rozwodowe :P KIEDY dowiedziałas się ze cie zdradza?? skad wiesz ze to prawda?? Wyjezdzasz?? z nowym gachem?:) na 1000% masz nowego :P

tak jak pisałam , zachodzi domniemanie ojcostwa po urodzeniu dziecka w stosunku do męzczyzny, kótry z Tobą sypiła min.181 max 300 dni przed urodzniem jezeli on sie dowie, że jest dziecko moze Ci wytoczyc powództow o ustalenie ojcostwa co wiecej może to zrobic także dziecko;) czy Ty naprawde musilisz, że takie rzeczy da sie ukryc ?

Jak dziecko bedzie starsze to powiem co i jak. I do niego bedzie nalezala decyzja czy chce znac ojca czy nie. Tu nie moge liczyc na niczyje wsparcie. Wiekszosc mojej rodziny jest za granica, wlasnie do niej chce wyjechac.

O zdradzie dowiedzialam sie na poczatku roku. Jak mowil, ze sylwester musi spedzic w pracy. A potem wyszlo, ze byl w Paryzu z kochanka. Ja sobie na bluzke zalowalam 50zl, zeby szybciej na nowe mieszkanie zebrac kase, a on Paryzowal sie!

Dobra zreszta nie wazne. Dzieki za odpowiedzi. Milej niedzieli.

I tak po prostu chcesz rozwód za porozumieniem? Oszlalas? Facet ukradł wasza wspolna kase a ty chcesz mu odpuscic? Kobieto, wez sie w garsc i walcz o swoje. Najpierw o kase a potem o maksymalne alimenty!!