Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takkasooobie

spowiedz przedslubna

Polecane posty

Gość takkasooobie

wiem, ze sa dwie, jedna ok 3 miesiace przed slubem, druga w przeddzien slubu. I mam pytanie: 1. kiedy poszliscie do pierwszej spow przedslubnej? 2. czy miedzi 1 i 2 spowiedzia powstrzymaliscie sie od wspolzycia? dzieki za odp

Gość andrrrr
2. czy miedzi 1 i 2 spowiedzia powstrzymaliscie sie od wspolzycia? -- po co ? :O

Gość trrujxk
1) miesiac przed 2) tak

Gość Paweł2345
seks przed ślubem to grzech a ty chcesz brac slub koscielny co za hipokryzja!!!!!!!!!!

Gość legowe klocuszki
hahaha ksiadz sie odezwal!!!

Biorą ślub kościelny, ale uprawiają seks przedmałżeński, choć mają zakaz. Typowa katolicka hipokryzja.

Gość aha i achhh
też uwazam, ze to hipokryzja, a ksiedzem nie jestem. nawet wytrzymac tego miesiaca czy cos nie umieją, ale do slubu a jakze w bialej sukni i welonie :D

Gość aha i achhh
albo przynajmniej na ten czas przedślubny poudajesz katoliczke, albo sobie daruj ten cyrk. i żeby nie było, że ja jakiś moher czy coś, ja do spowiedzi nie chodzę.

Gość Milllani
jaki cyrk przepraszam. To czy ktoś grzeszy to jego indywidualna sprawa, w koncu kazdy jest tylko czlowiekiem. Kwestia wiary jest czyms innym. Mozna wierzyc w Boga, chcac zawrzec przed nim przysiege... i czasami popelnic grzech za ktory sie zaluje. Tutaj nie ma zadnej hipokryzji.

Gość drytyty111
Ludzka hipokryzja mnie przeraza Kosciol katolicki wyraznie mowi ze seks przedslubny to zlamanie jego elementarnych zasad. Jesli ktos sie z tym nie zgadza to po co pchacie sie przed oltarz? Slub koscielny nie jest obowiazkowy, jesli w nosie przykazania to wezcie cywilny I mowi to osoba niewierzaca, w kosciele bylam ostatnio 10 lat temu na pogrzebie babci i mam w sobie chociaz tyle godnosci zeby nie pakowac sie w bialej sukni do oltarza jesli oficjalnie nie zgadzam sie z katolickimi dogmatami

Gość takkasooobie
no juz widze, jak wszyscy tu najezdzajacy na mnie nie beda brali slubu lub nie beda przed slubem wspolzyc. A ja pytam dlatego, ze wlasnie chce podejsc uczciwie do sprawy i jak juz przystapie do pierwszej spowiedzi przedslubnej to chcialabym nie grzeczyc do slubu. ale niestety czlowiek jest tylko czlowiekiem i wolalabym np isc miesiac przed i nie grzeszyc do slubu niz 3 miesiace przed i zalozyc ze i tak zgrzesze. A jesli juz jestescie tacy zainteresowani to uwazam, ze podchodze odpowiedzialnie do tych spraw, bo odkad zaczelam wspolzyc z moim narzeczonym nie chodze do spowiedzi, bo wiem, ze to i tak sie powtorzy, wiec nie chce byc hipokrytka i mowic ze zaluje i ze postanawiam poprawe. Tyle w tym temacie.

Gość takkasooobie
i a propos katolickich dogmatow. Ja sie znimi zgadzam, tez chcialabym wytrwac w czystosci do slubu, ale moj narzeczony nie jest juz taki zdeterminowany i jestesmy tylko ludzmi, co nie zmienia faktu, ze chcialabym zyc w zgodzie z Kosciolem.

ohahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa juz dawno sie tak nie usmialam...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to lepsze niz film wesele

Gość Mateo...
takkasooobie no juz widze, jak wszyscy tu najezdzajacy na mnie nie beda brali slubu lub nie beda przed slubem wspolzyc. A ja pytam dlatego, ze wlasnie chce podejsc uczciwie do sprawy i jak juz przystapie do pierwszej spowiedzi przedslubnej to chcialabym nie grzeczyc do slubu" ale JUZ nie jesteś uczciwa decydując się na seks przed ślubem uczynilaś slub kościelny farsą! możesz współżyc przed ślubem ale daruj sobie teraz ślub kościelny albo rybka albo pipka

Gość Jarosałw Kaczyński-generalisim
us, pocałujta w dupe wujta.

Gość takkasooobie
nie, slub koscielny nie jest dla mnie farsą. Zdecydowałam sie na wspolzycie ale konsekwentnie nie chodzilam do spowiedzi, zeby wlasnie nie robic farsy. A teraz chce powrocic na łono Kosciola:) I tobie nic do tego:P

Gość J. Kaczyński-generalisimus
smoknij w srakę Dziwisza, albo Glempa i masz załatwione.

Dała dupy przed ślubem i teraz zacznie udawać cnotkę.

Gość takkasooobie
alez niektorzy z was są głupi... ehhh......

a ty cnota zacerowana.

Gość Mateo...
głupia to Ty jestes i zakłamana jeżeli sie wyspowiadasz i ksiądz uzna że nic się nie stało to ok, to chyba wówczas wszystko będzie zgodne z zasadami KK ale powiedz mu szczerze ile razy czy ile czasu to robiłaś jak dla mnie to po prostu masz ochotę na całą tą ceremonię a KK i jego zasady masz głęboko w dupie

wsadź sobie wpiczke flagę i idź pilnować krzyża

Gość takkasooobie
Mateo w dupie to ja ma ciebie:)

to nie pilnujesz krzyża, radiomaryśko?