Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bruneti

Przeciw rozdwajaniu sie włosów ???

Polecane posty

Dziewczyny pomocy !! bo niedługo bede łysa !!od 2 lat podcinam włosy co miesiac i sa coraz krótsze !! Nie wiem juz co mam zrobic.. barałam inneove ale miałam po nich szybciej rosnace włosy natomiast nic innego.. włosy sie rozdwajały nawet szybciej - pewnie dlatego ze tez szybciej rosły !! Pomocy co bierzecie na włosy ?? probowałam też takiej tłustej ( juz zapomnialam co to bylo) raze z jajkiem wcierac i tez nic nei dało.... masakra !!

Gość o kurccze....
eciw rozdwajaniu sie wlosow jak na razie na mnie nic nie dziala...a Ty po co podcinasz wlosy co miesiac? podcinaj co 2-3 miesiace, nie uzywaj suszarki i prostownicy....

Prostownicy nie uzywalam nigdy w zyciu... bo mam mega proste włosy... mam carne włosy naturalny kolor bardzo grube wiec jak mi sie rozdwajaja to koncówki robia sie jasny blond.. wiec nei wytrzymuje i podcinam co miesiac... Jesli chodzi o suszarke to włosy myje codziennie ale susze suszarką raz w tyg tylko wtedy jesli musze wyjsc szybko z domu a wiadomo jaka jest temp. na dworze... Wiem ze zle ze sie myje codziennie ale moje włosy robia sie mega tłuste a przykładowo jak nie myje ich tydzien (pare razy po operacji nei mogłam) to w tyłu głowy robiły mi sie takie strupy jak bym miala łupiez tylko w jednym miejscu głowy.... nie wiem co mam robic !!

moze jakieś sebum na rozdwojone koncówki...albo nafta kosmetyczna, oliwa z oliwek, olejek rycynowy...albo oddaj próbke włosa do labortaorium i zbadaja ci czego barkuje twoim włosom

tak właśnie o nafte mi chodziło... nafte robiłam na włosy sama i z zółtkiem i nic.. a taka probke włosa faktycznie mozna oddac ? i jak to wyglada ?

nie wiem bo nigdy takiego czegoś nie robiłam,,,ale najlepiej to chyba iść do takiego laboratorium powinno byc w każdym większym mieście i oddać probke wlosa i poczekać na wyniki...zresztą dzieki temu mozesz dowiedziec sie co barkuje twojemu organizmowi a nie tylko włosom..