Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamma098

Jak dlugo podajecie flixotide i jakie dawki

Polecane posty

Gość mamma098

Witam:) moj synek przez 1,5 roku ciagle chorowal i ciagle byl na antybiotykach W maju bylam u alergologa i stwierdzil alergie i zlecil fixotide 2 razy dziennie 125 Ta dawke dostaje od tamtego czasu Widze ze jest poprawa bo maly rzadko choruje ,czasem kaszle ale o tej porze roku to normalne Dzisiaj bylam u lekarza rodzinnego i mowi te maly dostaje strasznie duza dawke i ze moze miec po tym komplikacje Kontaktowalam sie z alergologiem telefonicznie ale nic nie zmienil Doktor rodzinny twierdzi ze powinnam powoli schodzic na nizsza dawke i odstawic Myslicie ze moge tak zrobic bez konsultacji z alergologiem? Na jutro mam termin porodu Mysle ze w najblizszym czasie nie zdaze isc do alergologa bo bede w domu sama i nie bede miec co zrobic z malenstwem Nie prosze o krytyke tylko porady :)

podawałam małej flixo doraźnie w atakach kaszlu. brała po kilka dni: 2 wziewy rano, 3 wziewy na noc. potem kilka dni 2 wziewy rano, 2 wziewy na noc potem tylko na noc kilka dni po 2 wziewy, potem jakis tydzień 1 wziew na noc (czyli powoli schodizłam z dawki) generalnie od ponad miesiaca nie kaszle wiec i nie podaje flixo. nie wiem skąd ta reakcja twojego lekarza. ja bym uwierzyła alergologowi ;) jestem przewrazliwiona i pytałam zarówno pediatry, lekarza rodzinnego, jak i alergologa jak to z tym flixotide jest, czy jest szkodliwy czy nie. w koncu to steryd. wszyscy powiedzieli mi to samo. jest to steryd, ale działający miesjcowo. działa tylko i wyłacznie na oskrzela. nie rozchodzi sie po organizmie i nie jest niebezpeiczny :) pzdr

Gość Oprócz ilości dawek warto by
też znać wartośc sterydu w dawce, bo dawka może zawierać 25 a i 250 :O I bzdurą jest, że steryd wziewny jest kompletnie neiszkodliwy :O Potwierdza to moją opinię o tym, że większość lekarzy w Polsce to jednak konowały :O Oczywiście, że lek wziewny jest mniej szkodliwy, ale nieszkodliwy steryd? :O A wracając do pytania- od roku 1x125, ale w okresie zimowym (a ten jest dla nas najgorszy- silna alergia na roztocza) nie widze specjalnej poprawy. Ostatnio lekarka podniosła do 2x125. Pediatra też sugerowała, że dawka bardzo wysoka, ale jakkolwiek cenię ją jako pediatrę, a tyle alergologiem nie jest

Gość mamma098
dziekuje W takim razie zmniejsze dawke do raz dziennie a jak bede miec meza w domu to pojde do innego lekarza:)

Gość gość
Mam pytanie do osób których dzieci są na flixotide. Mój syn od 1,5 miesiąca jest na flixotide i singulair. Na podatku była poprawa ale od kilku dni kaszle, podejrzewam już zmiany w płucach. Wizyta u alergologa za dwa miesiące. Jesteśmy na początku leczenia. Napiszcie proszę jak leczycie u swoich dzieci taka infekcje. Pediatra pewnie da antybiotyki...bo tak mały był leczony wcześniej.