Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Minimiiini

OGROMNY PROBLEM

Polecane posty

Gość Minimiiini

MAM PROBLEM I POTRZEBUJĘ POMOCY ! Biorę tabletki yaz od roku i 5 miesięcy, zawsze przyjmuję je około godziny 20, ale przedwczoraj zapomniałam ich zabrać jak wyjeżdzałam... wczoraj między 10, a 12 godziną kochałam się z chłopakiem i skończył we mnie, a ja nie wzięłam tej tabletki... oczywiście przyjęłam ją jak tylko wrócilam, tj. około 14:30, a to znaczy, że prawie 20 godzin później niż zwykle... była to ostatnia tabletka w pierwszym rządku, tj. 7 dzień po okresie, bardzo się martwię czy ochrona przed ciążą została zachowana i czy nie będzie konsekwencji w związku z tym ? mój chłopak załatwia teraz tabletkę escapelle 72 godz po stosunku, przyjmę ją wieczorem, to jest jakieś 34 godziny po niezabezpieczonym stosunku, czy przyjmować ją wgl ? czy tabletki yaz może wystarczą ? czy mam sie czego obawiać ? i po jakim czasie należy zrobić test ciążowy dla pewności ? Proszę o szybką odpowiedz.

Tez biore Yaz ale teraz dokladnie nie pamietam... poczytaj na ulotce albo zerknij na ten schamat wewnatrz opakowania... zdaje sie ze jak sie zapomni tabletki do 12 dnia ryzyko jest spore i trzeba do gina...

Przy Yaz dopuszczalny "poslizg" w przyjeciu tabletki to 12 godzin. Jesli jest wiecej to tak jakbys przerwala....