Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskaAga

Skreslenie z listy studentow

Polecane posty

Gość ciekawskaAga

hejka mam pytanie moze ktos z WAs sie orientuje, zostalm przyjeta na studia w 2008 roku, odebralam indeks , ale nigdy nie bylam na zajeciach poprostu rozmyslilam sie i do tego mimo zapewnien , ze bedzie wykladany jezyk niemiecki jezyka , tego nie bylo.. i zaplacilam za 2 msc z gory..i chcialabym odebrac moje dokumenty (wiem, ze dlugo czekalam), ale wyjazd ze granice i.t.d.. macie pojecie co bedzie mi potrzebne aby odebrac te dokumenty? bo niestety do uczelni nie moge sie dodzwonic..

Hmm wydaje mi się, że te papiery już dawno powinny do Twojego domu pocztą przyjść, a jeżeli będziesz odbierać to tylko dowód osobisty Ci się przyda, bo w zasadzie co tu więcej. Pozdrawiam

Gość asfsdfsafasffa
Będziesz musiała wypełnić "obiegówkę" czyli wpisy z biblioteki,hali jeśli mieliście wuef itd. Więc trochę latania będzie.

Gość ciekawskaAga
wlasnie problem w tym, ze nie przyszly(pewnie kopert juz nie mieli, bo przy skladaniu dokumentow musialam dwie dac, a te juz wykorzystali hehe). a nie bedzie mi potrzebne cos takiego jak karta obiegowa??

Gość jreklrjwelrjwkl
bez najmniejszego problemu odbierzesz, nie masz sie czym martwic. dawno powinni Ci to oddac, no ale widzisz....taki porzadek mają w dziekanacie( nie tylko w tym). beda mialy o 1 teczkę mniej. u nas na roku( jestem na 3) kilka osob odpadlo na 1. i do tej pory sa na kazdej liscie na egzaminy, a dziekanatu upominaja sie o ich indeksy do rozliczenia, mimo ze wiele razy zglaszaalysmy by skreśliły kilka osób. wiec pół żartem poł serio,może sie nie wykreslaj, tylko idz na zajęcia bo moze czas się rbonic a Ty nie wiesz:)

Gość ciekawskaAga
ok dziekuje serdecznie za info.. ale placici za nic nie bede musiala co?

Gość ciekawskaAga
jreklrjwelrjwkl ale juz zostalam skreslona za nie zaliczenie roku hehe..

Gość jreklrjwelrjwkl
mowie Ci, że taki bałagan ze nie będa wiedziały:). Płacić? za co??? już prędzej niech oni Ci oddadza za te 2 miesiące, bo i tak nie korzystałaś:)( w praktyce nierealne:).

Gość ciekawskaAga
na ich stronie internetowej jest do poprania podanie o zwrocenie wpisowego..zastanawiam sie czy tego nie wypelnic hehe..

Gość jreklrjwelrjwkl
co Ci szkodzi, najwyżej odrzucą. nic nie tracisz

Gość kjakkajak
wszystko zależy od tego jaką umowę podpisalaś z uczelnią. Ja rezygnowalam ze studiów i musialam zaplacić za 2 miesiące kolejne. Taki zapis byl w umowie.

Gość asfsdfsafasffa
Nie koniecznie bałagan,u mnie w dziekanacie jest w miarę w porządku.A to że nie dostałaś papierów pocztą wynika z tego że nie masz zrobionej obiegówki(za pewne).A i jeśli nie uregulowałaś jakiś opłat to będziesz musiał je teraz uzupełnić,więc najlepszym rozwiązaniem jest zadzwonienie do dziekanatu i spytanie się co i jak,bo jednak co uczelnia to ma inaczej. jreklrjwelrjwkl U mnie na wydziale takie coś by nie przeszło,bo jak może być ktoś na liście na 3 roku skoro nie zaliczył pierwszego semestru??

Gość ciekawskaAga
ale ja jestem juz skreslona i na umowie jest na pisane, ze skreslenie z listy studentow powoduje wygasniecie niniejszej umowy czyli chyba obedzie sie bez kosztow...tylko obiegowka

Gość asfsdfsafasffa
A masz dokładną datę kiedy Cie skreślili??

Gość ciekawskaAga
no mam 19 pazdziernik 2009... a studia zaczelam niby od pazdziernika 2008

Gość jreklrjwelrjwkl
no ja nie wiem jak to jest mozliwe, taki syf mają i tyle. Po kazdym semstrze rozliczają nam indeksy wiec mieli 4 okazje, a zaraz beda mieli 5 by te osoby wykreslić raz na zzawsze. Ale są rózne uczelnie. Skonczylam już studia na innej uczelni i tam było ok.

Gość jreklrjwelrjwkl
pogadalabym z Wami dalej, ale ide spac bo jutro egzamin. papa

Gość asfsdfsafasffa
Nie wiem jak to będzie w Twoim przypadku,ale wydaje mi się że będą chcieli Cie jeszcze obciążyć jakimiś kosztami bo to zawsze jakaś kasa dla uczelni,wiec najlepiej jedź i się dowiedz i nie daj się wyrolować.Chociaż swoją drogą to szybko sobie przypomniałaś o papierach :P

Gość ciekawskaAga
jreklrjwelrjwkl powodzenia na egzaminie :)

Gość ciekawskaAga
oj wiem, ale nie mialam kiedy..mieszkam za granica i jak bylam w Polsce to na krotko... mam nadzieje, ze kasy nie beda chcieli bo z jakiej okazji jak nie bylam na zajeciach, a po drugie zostalam wprowadzona w blad , ze nie bylo niemieckiego..

Gość ciekawskaAga
ok dziekuje wszystkim za pomoc:):) jutro bede dzwonic i zobaczymy co mi powiedza hehe.. milego wieczorku zycze

Gość asfsdfsafasffa
Nie ma za co i polecam się na przyszłość :P Też miłego wieczoru :)

Gość feerfeeeeeeee
będzie ci też potrzebne świadectwo chrztu, bierzmowania i odbycia katechizacji