Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaniaaaaa 2626262

9 miesiąc ciąży, moje piersi już robią się obwisłe :(

Polecane posty

Gość Kaniaaaaa 2626262

Leżą mi na tym wielkim brzuchu, chociaż całą ciążę nosiłam staniki, dosć mocno " ściskające". A co dopiero będzie po karmieniu??? :(

Staniki nie mają być "ściskające" ale we właściwym rozmiarze. Źle dobrany stanik (za małe miski, za duży obwód - takie nosi niestety ogromna większość kobiet) robi piersiom jedynie krzywdę, i to niezależnie czy w ciąży czy bez niej. Poczytaj tutaj o stanikach na czas ciąży i karmienia: http://www.fundacjamama.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=602&Itemid=101 http://stanikomania.blox.pl/2009/01/Biust-karmiacy-biust-wymagajacy.html http://stanikomania.blox.pl/2009/01/Zbuduj-sobie-karmnik.html Tutaj wątek na forum: http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,89788114,89789883,Po_porodzie_pierwsze_6_tygodni.html Skorzystaj z kalkulatora do wyliczenia wstępnego rozmiaru (w mierzeniu mogą wyjść niewielkie różnice w stosunku do tabelki, ale punkt wyjścia będziesz miała): http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html Choć zdecydowanie najlepiej by było jakbyś miała szczęście mieć niedaleko któryś z tych sklepów: http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html Tam masz pewność spotkania bra-fitterki, która pomoże Ci dobrać rozmiar, pokaże jak stanik zakładać (to nie takie hop siup jak się wydaje: http://stanikomania.blox.pl/2009/02/Jak-zalozyc-stanik.html ) i na co zwracać uwagę oceniając dopasowanie (http://besame.blox.pl/2007/02/Stanikowo-poradnikowo.html). I nawet jak brak podtrzymania rosnącego biustu zdąży już doprowadzić do utraty jędrności piersi, to nie jest to nieodwracalne, noszenie dobrze dobranego stanika (w tym do spania) może w znacznym stopniu biust naprawić, o czym świadczą świetnie zdjęcia tutaj: http://maheda.eu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=56&Itemid=86=pl

Gość idiotka. z ciebie
Ale ty jestes jebnieta kobieto,walnij sie w leb zanim drugi raz na forum napiszesz :/

Gość eeeeeeee????????
a co ona takiego napisała? szuka kobieta ratunku dla piersi, takie dziwne?

Gość Spiderr25
no i to jest kolejny dowód na to,ze najlepsze sa male biuty, bo pozniej podczas ciazy nie ma zadnych zwisów. Droga autorko, lepiej juz nie bedzie, przygotuj sie,ze jeszcze bardziej ci obwisnie, chyba ze po wszystkim podniesiesz sobie cycki chirurgicznie.

Gość 45454545
za to z nałych piersi robia sie takie chude obwisle kluski... nie wiem co gorsze

Gość :(:(:( ehhhh
mi tez piersi obwisły po porodzie, jestem zrozpaczona bo zawsze moje piersi były czymś co bardzo mi się podobało we mnie (a nie dużo tego jest) teraz to już jestem zakompleksiona na maxa. Mam męża który mowi mi ze jestem piękna (spróbowałby inaczej mówić) ale te piersi mne przerażają.. wstydzę się zdjąć stanik przed nim (wiem, głupie.. i tak zdejmuję ale ne czuję się atrakcyjna) dodam ze mam dopiero 23 lata :( Może znacie jakieś ćwiczenia albo kremy co coś pomogą? chociaż nie chce mi sę w to wierzyć ale warto spróbować.. urodziłam 5 miesięcy temu.

Gość :(:(:( ehhhh
up kobietki, wypowiedzcie się :(

Gość cycus zwisus
moje tez obwisly:( w staniku wygladaja ladnie ale jak sciagne Masakra:( ciekawe jak beda wygladac jak skoncze karmic Do terminu 2 dni a juz wisza jak kiszone ogory:( no trudno cos za cos

Gość Kaniaaaaa 2626262
Pomierzyłam się wg tego kalkulatorka i wyszło mi, ze powinnam nosić 75b, a noszę 80b. Więc chyba zanadto się nie pomyliłam. Zresztą nie wyobrażam sobie nosić stanika jeszcze ciaśniejszego w obwodzie, już od tego mam czerwone ślady pod wieczór, mąż często pyta, jak to możliwe, że on mnie nie ściska. A co dopiero węższy??? Poza tym uważam, ze te całe kalkulatorki można o kant dupy rozbić. Przecież każda kobieta ma inny biust, jedna zwarty, druga bardziej "rozchodzący się " pod pachy, inna znowu ma płaskie ale duże cycki. I jak ma się tutaj dobieranie miseczki na podstawie samego tylko obwodu piersi i pod nimi? Zawsze miałam ładne cycki, mogłam nie założyć stanika a i tak nie było różnicy. Staniki dobierałam tak, jak teraz. Myślę więc, ze nie jest to wina stanika, ale hormonów w ciąży, a także tego, ze dość sporo mi urosły ( w związku z tym jest większy ciężar do utrzymania), no i parę rozstępów, skóra juz nie trzyma tak dobrze :O

Gość Kaniaaaaa 2626262
A co do właścicieli mikroskopijnychh biustów - nie myślcie, że "uroki" macierzyństwa was ominą. Ja miałam zawsze raczej mały biust, ale np moja siostra miała jeszcze mniejszy. Teraz, po 2 ciążach i karmieniach praktycznie nie ma go wcale. Serio. Ona juz nawet nie sprawdza jędrności, bo nie ma na czym. Nie nosi bluzek z dekoltem, w stroju kąpielowym - masakra, materiał na niej wisi. Na bluzki nakłada zawsze jakiś szal, żeby nie przykuwać wzroku swoją płaskością.

Kaniaaaaa 2626262, pomyliłaś się wystarczająco, żeby biust nie miał podtrzymania: 80B ma i większy obwód, i większą miskę niż 75B. Że kalkulator jest tylko wskazówką to napisałam, ale akurat ten i jego wskazówki jak najbardziej pod uwagę trzeba brać, on jest opracowany zgodnie z wiedzą bra-fitterską a nie na podstawie czyjegoś widzimisię jak inne ;) Z twoim rozmiarem czy nawet z okolicznym masz w sumie na razie szczęście 75B jest pełno (choć znaleźć takie dobrze uszyte wcale łatwo nie jest), pozostaje Ci mierzyć. Piszę na razie, bo po porodzie, jak żebra wrócą do normy, na pewno będziesz potrzebowała węższego obwodu i większych misek (ok. 70D/65F jeśli obwód w biuście się nie zmieni wiele), a tu już będzie trudniej (nie masz naprawdę żadengo ze sklepów ze Stanikowej Mapy w okolicy?)... :(:(:( ehhhh, tutaj podlinkowałam co działa: http://maheda.eu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=56&Itemid=86=pl ;) Spiderr25, każdy biust w złym biustonoszu ulega deformacji. Mały też

Gość Kaniaaaaa 2626262
Dzięki za wskazówki, ale nie wyobrażam jeszcze bardziej się ściskać niż teraz. To tak, jakbym miała się wbijac w bardzo obcisły gorset na cały dzień. Zresztą to chyba nie jest dobrze, jeśli ma się zaczerwienienia pod cyckami po takim staniku? Nie mówiąc już o utrudnionym oddychaniu. Nie mam zamiaru codziennie cierpieć, chyba juz raczej pogodzę się z moim biustem :P

Gość rósauka
Ale best bra ci mówi, że teraz masz rozepchane żebra, a po porodzie się z powrotem zwężą, więc 80 bedzie za luźny w obwodzie, a 75b ma mniejszą miskę niż 80b, więc żeby mieć miskę z 80b, a obwód z 75b, będziesz musiała wziać stanik 75 d czy e czy f czy jak tam

Jesli już obwisł, na nic dadzą staniki, masaże i kremy, po drugim dziecku i karmieniu dwa lata inwestowałam łącznie z wizytami u kosmetyczek, maskami z masażem piersi i ćwiczeniach codziennym na podniesienie z kostką lodu, wyrzucone pieniądze nic to nie dało, zdecydowałam na ingerencję chirurgiczną, juz tylko to pozostało, jak biust traci jędrność nie łudzcie się, że powróci do formy po ciązy i karmieniu, mi stracił jędrnośc po karmieniu drugiego, operacje miałam 4 lata temu w klinice Kolasiński w Swarzędzu, podniesienie biustu, redukcja, i zmniejszenie sutków w ustawieniu symetrycznym, bez żadnych udziwnien i silikonów, 2 miesiące po opreacji były najgorsze ale warto było, nigdy nie miałam tak pięknego biustu, nawet jako młoda dziewczyna choć miałam bardzo ładny, a blizny sa ledwo widoczne, przy sciągnięciu stanika nie ma różnicy, wciąż sterczą, teraz jestem w 3 ciązy, noszę odpowiedni stanik, również na noc tylko to jest gwarantem, że nie obwisnie jak jest ciężki i duży, a po porodzie dam tylko siarę dziecku.Dziewczyny pisza na forum, że to nieprawda, że po ciązy i karmieniu ma sie ładne biusty i żalezy od genów, NIEPRAWDa, że nic się z nim nie dzieje! bo nawet jak nie straci jędrności to po karmieniu rozchodzi się na boki a sutki idą w dół piersi, dla mojego męża zawsze był piękny, ale to my kobiety musimy być tego same pewno, to od naszej samooceny zalezy jak sie postrzegamy, zrobiłam to dla siebie, nie dla męża. Bo inaczej do końca zycia musiałabym chodzic w stanikach push up a na plaży w sztywnym staniku, a tak to to mogę miękki albo wcale i za każdym razem teraz słyszę, ale Ty masz piękne piersi po ciążach i karmieniu, a nie wiedzą, że to dzięki chirurgowi. Zrobienie operacji chyba była najtrudniejszą decyzja jaką podjęłam, bo naoglądałam sie ile błędów i powikłań jest o operacji, ale klinika Kolasiński jest drugą w Polsce najlepszą kliniką, zapłaciłam 12 tys łącznie z pobytemw klinice mnie i mojego mężą w hotelu, każdy dzień dodatkowo sie płaci obok kosztu operacji ale opieka fantastyczna a posiłki to na co miałam ochotę zamawiały z restauracji. I nie pozwolę już, żeby piersi sie zmieniły. Dlatego żadne fiszbiny i push upy, bo to niszczy piersi i powie ci to kazdy chirurg plastyczny.

Stanik nie ma ściskać. Ma być ścisły i wygodny, to nie jest sprzeczne Załóż swoje obecne biustonosze porządnie, poczytaj to co zalinkowałam i tutaj: http://www.pinezka.pl/content/view/3050/203/ i realnie oceń, czy wszystko naprawdę leży idealnie i czy te ślady pod biustem są od ściskania (wątpię, wtedy byłyby na całej długości obwodu a i to nie jest najważniejsze kryterium, bo dopasowany biustonosz ślady zostawiać będzie, to całkiem normalne, przecież on się musi trzymać ciała żeby móc podtrzymać biust) czy raczej od obwodu za LUŹNEGO, co powoduje, że biust przeważa z przodu i powoduje wbijanie się fiszbin od dołu. Sprawdź, czy przypadkiem nie możesz obwodów obecnych staników zawiązać z tyłu na kokardkę (jak możesz to bardzo źle) ;) i czy to niczego nie zmienia. Rósauka, dokładnie tak :)

Grays77, absolutnie nie masz racji. Tutaj masz dowody, że staniki „dadzą, duże zmiany w kilka tygodni: http://maheda.eu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=56&Itemid=86&lang=pl I poczytaj ten wątek: http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,75213023,75229152,Re_Co_mi_dala_zmiana_rozmiaru_stanika_na_wlasciw.html A o tym, co może chirurg plastyczny wiedzieć (jak się okazuje wie zero) o fiszbinach i puszapach to napisałam Ci już na ch. plastycznej. Poczytaj proszę co nieco i przestań powtarzać te absurdy, bo jedyne co szkodzi to biustonosz w źle dobranym rozmiarze, w dobrym staniku fiszbiny są sprzymierzeńcem piersi.

Best bra to twoje zdanie i absolutnie sie z nim nie zgadzam. Stanik nic nie zmieni kiedy już nie są jędrne!a jak autorka pisze zaczynają obwisać gdyby zmienił, nie byłoby kobiet po karmieniu piersią które decydowałyby się na ingerencje chirurgiczna, dla widzimiesie mają zdawać sie na cierpienie i rekonwalescencję?, gdyby tak było jak twierdzisz, chirurdzy palstyczni nie mieliby co robić a wszystkie kobiety byłyby szczęśliwe za mniejszy koszt nie uważasz? dobry stanik 200-400 zł a koszty operacji

Absurdy to czytam jak opowiadasz o cudownych stanikach prawe z mocą uzdrawiającą. Stanik autorka i tak musi zakupić dobry, ale nie podniesie on piersi po ściągnięciu po kilku tygodniach noszenia go dzień i noc tym bardziej, w fiszbinach

Grays77, podałam Ci dowody na to, że zmieni, czemu nie wierzysz? A kobiety idą pod nóż, bo o tym nie wiedzą, bo nie noszą dobrych biustonoszy, bo chirurdzy wmawiają im to samo co Tobie bo inaczej właśnie nie mieliby co robić. I no właśnie, dobry stanik to jakieś 100-150 zł (skąd wzięłaś 200-400?), operacja wielokrotnie więcej (bólu i zagrożeń z nią związanych nie licząc). Chyba więc lepiej zacząć od biustonosza i jeśli ten naprawdę nie zadziała to można myśleć o nożu. Tak jest chyba logicznie? :)

Poczytałam twoje linki i pooglądałam, staniku piersi p Marty owszem wyglądają lepiej ale choć zakupiła nowy stanik, nosiła go kilka tygodni jej piersi wyglądaja tragicznie

dobry stanik bez pushapu można kupić nawet za 50, mieszkam w uk więc ceny są wyższe, pod nóż poszłam w ostateczności i kontakt z chirurgiem był ostatecznością, po ponad 3 latach masaży, masek, staników, ćwieczeń mięsnia piersiowego, tak zmiany?> zauważalne ledwo, wybacz ale jestem perfekcjonistką, nie chciałam mieć znikomo zauważalnychzmian jak widzę te kobiety z linków które dałaś, nie chciałam mieć piersi w miarę ale bardzo ładne, a tego staniczek nawet i po 3 latach noszenia nie zdziała, a anatomi uczyć mnie nie trzeba i tego , że kolagenu przywrócić sie nie da staniczkiem. staniki też nie odkształcą sutków po karmieniu. Wyraziłam swoje zdanie, ty swoje, niech każdy wybierze co mu pasuje ale nie wmawiaj, że staniki działają cuda, nie podniosa dużych piersi.

Grays77, czemu widzisz szklankę w połowie pustą, jak ona jest w połowie pełna? ;) piersi Marty po tych zaledwie 7 tygodniach noszenia ich w dobrym staniku wyglądają o wiele lepiej niż na początku, różnica jest dla mnie powalająca (tragicznie to biust wyglądał na początku, teraz wygląda już całkiem nieźle), a to dopiero początek, cały „eksperyment i dokumentacja ma trwać kilka miesięcy. Nie spodziewałaś się chyba, że latami i miesiącami niszczone piersi naprawią się w 5 minut? Na to trzeba czasu. A zdjęcia jednak jednoznacznie dla mnie dowodzą, że włókna Coopera (zbudowane właśnie z włókien kolagenowych) można w znacznym stopniu zregenerować, dzięki czemu biust odzyskuje kształt i jędrność, i się podnosi. I też nie przekonasz mnie, bo z Twojej wypowiedzi na plastycznej wynikało dla mnie jasno, że staniki miałaś źle dobrane (75D to na pewno nie jest biust duży, wymagający zmniejszania), a skoro tak było, to nie mogłaś na sobie żadnej poprawy z tytułu noszenia dobrego biustonosza doświadczyć. P.S. za 50 zł dobrego stanika raczej nie kupisz (nie mówię oczywiście o aukcjach czy przecenach). Mówiąc dobrego mam na myśli dobrą konstrukcję, dobrą rozmiarówkę, dobre materiały to wszystko kosztuje. W UK to jest tylko taniej w proporcji do zarobków ;)

Gość do Best-Bra
opisz krótko proszę, o co chodzi w stanikach do spania (czy powinny byc inne niż noszone w dzień?) i co z tym "wygarnianiem" piersi? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Z wygarnianiem chodzi o prawidłowe zakładanie stanika, czyli o zbieranie biustu do miseczek, zgarniając ciałko spod pach i prawie z pleców (złe biustonosze potrafią nieźle rozsmarować tkankę piersi, często objawem za małej miseczki są wałeczki przy pasze na plecach!). Tutaj jest to dokładniej opisane: http://stanikomania.blox.pl/2009/02/Jak-zalozyc-stanik.html A tu filmik: http://venusianglow.blogspot.com/2010/07/how-to-gather-breasts-into-bra-cups-get.html Co do spania: "Zasada jest prosta - to ma być coś co TOBIE trzyma piersi w górze jak leżysz na plecach. Jednym utrzyma je bluzeczka-topik bez niczego wbudowanego, innym topik z wbudowanym wzmocnieniem bezfiszbinowym, jeszcze innym stanik bezfiszbinowy, a jeszcze innym dopiero stanik na fiszbinach." Przejrzyj cały ten wątek: http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,121344418,,O_spaniu_w_staniku_raz_jeszcze.html?v=2