Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niveamama

czy nivae baby dobre kosmetyki dla noworodka?

Polecane posty

Gość Kamilo1988
Kosmetyki Nivea baby sa bardzo dobrze tolerowane przez dzieci...skóra jest bardzo dobrze nawilzona i nie jest sucha.Polecam!

Gość gośćpogościu
u nas uzywalismy szamponu do wlosow i nawet ok,ale do ciala tylko emulsja do ciala elodermu

Gość gość
Szajs ostatni, czego dowodzi taki żałosny spam. Dobra jakość nie ma potrzeby zasrywać forum reklamą.

Ja używam z Nivea Baby pielęgnującego płynu do kąpieli. Pieni się i nie podrażnia skóry synka. Jest łagodny dla oczu i ma przyjemny zapach. Cena jest ok.

Gość Anecia1201
ja używam tylko NIVEA , już kilka miesięcy. Serdecznie polecam, są świetne, poza pięknym zapachem co ważne, nie podrażniają skóry, są hipoalergiczne, dobrze się rozprowadzają, a i cena tez OK. Chusteczki nawilżane z każdej serii rewelacja!

Gość Emilia Rok
jak dla mnie nie ma nic lepszego niż nivea baby. ja nie używam nic innego dla mojego dziecka. po co ryzykowac.... jak nivea jest idealny

Gość pintolotka
Tak, polecam kosmetyki Nivea Baby. Wiem, że w dzisiejszych czasach położne odradzają stosowania oliwki, ale ja mimo wszystko stosowałam i nadal stosuję Nivea Baby oliwkę pielęgnacyjną. Posiada formułę, która jest wzbogacona olejkiem migdałowym -dzięki niej nawilża i pielęgnuje delikatną skórę dziecka. Po zastosowaniu oliwki skóra mojej córeczki jest gładka, milutka oraz miękka w dotyku. Idealnie nadaje się m.in. do masażu Shantala, który funduję mojej maluszce. Oliwka pielęgnacyjna Nivea Baby podczas aplikacji nie jest tłusta i bardzo szybko się wchłania uwalaniając swój "stonowany zapach". Osobiście sama stosuję szeroką gamę kosmetyków Nivea i kto wie może i moja córeczka też w przyszłości pójdzie w ślady mamy :-)

Gość Rafał_Szulecki
Zakupiłam go z myślą o wypróbowaniu produktów z firmy Nivea, do zakupu przede wszystkim skłonił mnie uroczy i delikatny zapach. Używałam go zarówno do mycia ciała jak i włosów. Dobrze się pieni, wystarczy niewielka ilość produktu. Świetnie myje i pielęgnuje skórę podczas kąpieli. Swoim delikatnym zapachem wprowadza w stan w którym prysznic staje się przyjemnością. ;) Zapobiega przesuszeniu skóry, jest bezpieczny, hipoalergiczny i co najważniejsze nie podrażnia. Doskonale zmywał oleje, i kosmetyki do włosów, przy tym ich nie plątał i nie przesuszał. Jednym słowem bardzo dobry żel i szampon w jednym. :) Plusy: * Wygodne opakowanie z pompką * Wydajny, starcza na wiele razy * Ma przyjemny i delikatny zapach * Nie podrażnia skóry, nie szczypie w oczy * Dobrze myje i pielęgnuje skórę * Idealnie sprawdza się jako szampon * Hipoalergiczny, nie powoduje alergii * Bardzo dobrze się pieni Minusy: * W standardowej cenie jest dość drogi, ale często można go zakupić na promocji. ;) Skład: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Myreth Sulfate, Calendula Officinalis Flower Extract, Glycerin, Lauryl Glucoside, Sodium Chloride, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Polyquaternium-7, PEG-90 Glyceryl Isostearate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Citric Acid, Laureth-2, Glucose, Sodium Benzoate, Parfum. Podsumowując: Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tym produktem. Na pewno zakupie go jeszcze nie raz. Serdecznie polecam :)

Gość Jack_Buu
Najlepsze dla dzieci

Gość gość
Nivea baby zawierają szkodliwe substancje ( według niemieckiego ecotest) Babydream wypada o wiele lepiej i tańsze jest... Sama używałam penatem

Gość gość
Dobry jest Oillan i w dodatku polski!!!

Gość robertrobert777
Nivea Baby są świetne, Bardzo dobre kosmetyki , moje dzieci nie miały żadnych alergii, kremowe, świeży zapach który, delikatnie potem kojarzy się z zapachem niemowlaka :) Balsam/mleczko szczególnie rewelacyjny Mało tego teraz w okresie letnim sam go używam po opalaniu :)

Mam 9-cio miesięczną córeczkę i od samego początku stosujemy produkty Nivea Baby .Łagodzący szampon i płyn do kąpieli 2 w 1 , puder łagodzący oraz aksamitne mleczko do ciała . Jestem bardzo zadowolona ze stosowania tych produktów . Córka ma bardzo mięciutką i delikatną skórę nawet pediatra małej był zdziwiony ,że dziecko ma bardzo ładna skórę . Polecam te produkty z całego serca która z mama skorzysta na pewno nie pożałuje .

Ja używam kosmetyków naturalnych, teraz smaruje się olejem kokosowym, na początku ciąży używałam masła Shea. Niedługo na świecie pojawi się moje dziecko i też zastanawiałam się nad odpowiednim kosmetykiem dla niego. Czytałam, że olej kokosowy idealnie nadaje się do skóry noworodka. Szybko się wchłania i dlatego jest bezpieczny, bo dziecko nie jest "śliskie". Te wszystkie "kosmetyki" do pielęgnacji niemowląt zawierają tyle parabenów..czytałam o nich niedawno i jestem przerażona. Praktycznie w każdym kosmetyku są zawarte parabeny. Dlatego ja twarz nawilżam olejkami...

Gość gość
SpamolaC, ile dostajesz za taką żałosną reklamę tego szajsu ??? :O

Gość gość
WYPAD spamerska SROCHA42!!! :O

Gość gość
ktoś tu się bardzo denerwuje :)

Gość gość
Ja miałam różne kosmetyki dla dziecka. Do kąpieli od pierwszych dni linomag płyn do mycia włosów i ciała wykorzystałam dwa opakowania i spoko. Potem kupiłam ziaje ale to mała mogła mieć 7 msc. A od samego początku mam balsam z nivei i prawie codziennie ja tym nawilzam teraz ma ponad rok więc smaruję ja co parę dni. Spoko. Bardzo wydajny. Mam go już 14 msc. Moja kuzynka od początku używała emolium tak samo koleżanka i dzieci AZS. Od nadmiernego nawilżania ciała. Codziennie do kąpieli dawały olejek potem dziecko żelem jeszcze myły po kąpieli natluszczaly ciało a na buzię tłusty krem pchały. Pory się zamykały. Ja mojej wogle buzi nie tluscilam chyba że faktycznie widziałam sucha. Zbyt eko tez nie dobrze. Kąpać się w oliwie z oliwek albo smarować olejem kokosowym. Co chwilę wymyślają coraz to zdrowsze rzeczy.

Gość gość
tak, używamy tych kosmetyków ;) wyczytałam na jakimś blogu, że mają najlepszy skład, a skóra mojego dziecka dobrze na nie reaguje, więc kupujemy ;)))) a raczej zamawiamy, przez internet w Melissie, bo tam są w najlepszej cenie

Gość nana343
ja ich kremom nie wierzę ze względu na historię firmy ;) jeśli chodzi o kremy to fajne są Bebble z naturalnych składników np. ten na wiatr i niepogodę

Gość gość
Poczytajcie sobie skład kosmetykòw zanim cos kupicie swoim dzieciom. Nivea to sama chemica. My swojej còreczce kupujemy tylko kosmetyki marki Eloderm sa rewelacyjne.