Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie ja!!!!!!

Raczkowanie

Polecane posty

Gość taka sobie ja!!!!!!

Czy wasze dzieci raczkowały badz raczkują? Jeśli tak to ile miał y miesięcy jak zaczęły? Bo mój syn skończył własnie 6 miesiecy i raczkuje. Już mnie to meczyć zaczyna, bo wszedzie podchodzi. i trzeba za nim latać. Pytam z ciekawości

Gość mamachichi
moja raczkowała jak miała 8mieś, nauczyła ją koleżanka:-)) moja córa po prostu zobaczyła jak jej koleżanka-rówieśniczka raczkuje i się sama nauczyła, raczkowanie jest dobre dla dzieci, dla mózgu i kręgosłupa, chociaż nie wiem czy Twój maluch nie jest za mały, chociaż jak sama nie stymulowałaś a sam no to wpadł to pewnie nie

Gość lisickkaaa
dobre hahah męczy cie?? ciekawe co to będzie jak zacznie chodzić , to chyba sie załamiesz psychicznie, skoro juz raczkowanie cie męczy ...

Gość taka sobie ja!!!!!!
Meczy mnie to, bo troche za szybko, jeszcze sam nie siada a już biega, nie uczyłam go, sam sie nauczył, alo to pewnie dlatego ze od 6 tyg po 8 godzin dziennie spedzał w pozycji na brzuszku,

Moja druga corcia raczkowac zaczela 6 miesiecy a 7,5 juz przy meblach chodzila,9,5 juz sama biegala :)

Raczkowanie jest jak najbardziej polecane, bo wpływa na rozwój mózgu tak mówiąc ogólnie ( kinezjologia edukacyjna).Niech więc jak najwięcej raczkuje, ja swego syna musiałam uczyć raczkowania, bo nie chciał:)