Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość preeegnyl

owulacja po clo i pregnyl

Polecane posty

Gość preeegnyl

Hej dziewczyny. staramy sie o dzidzie. Drugi m-c biore clo bylam wczoraj u gina i pecherzyk pieknie urosl. Dostalam pregnyl na pekniecie. Przed zatrzykiem zrobilam test owu i wyszedl pozytywny. Kolo 20-stej zrobilam sobie zastrzyk z pregnylu ( lekarz powiedzial ze po zaaplikowaniu pregnylu pecherzyk peka do 36 h ) . Dzis o 10 rano zrobilam test owu i negatywny jak myslicie czy wlasnie mam owu ? Mozliwe ze po 12 h pecherzyk pekl ? Wiem ze jak robi sie testy to wychodza pozywtywne na ok 12-36 h przed owu, w momwncie owu sa juz negatywne bo plik lh drastycznie spada. Prosze o opinie

Gość jak chcesz mieć zdjęcia
powiem ci jedno- testy owulacyjne są do dupy! to strata pieniędzy! chcesz miec pewność idź na monitoring, bo testy owulacyjne u mnie wychodziły pozytywnie całej rodzinie łacznie z mężem!

Gość preeegnyl
hmm, kupilam najdrozsze jakie byly w aptece ... nie te z allegro po 1 zl bo te z alegro to masakra. bylam na monitoringu wczoraj, juz jestem 20 h po zastrzyku z pregnylu :) celujemy na chlopca dlatego tak wazne jest okreslenie momentu owu :) Ile godzin mamy na zaplodnienie po uwolnieniu jajeczka ? zaluzmy ze peklo mi dzis kolo poludnia czy jak bedziemy wspolzyc wieczorem jest szansa na zaplodnienie ?

no nie mów że wierzysz w to celowanie? wszyscy moi znajomi co tak celowali się zawsze dziwili bo los i tak na przekór!

poza tym z tego co wiem zeby był chłopiec współzyje się przed owulacją

Gość preeegnyl
no to zle wiesz, bo przed owu wieksze szanse sa na dziewczynke.

Gość zgadzam się z pregnyyyl
po owu są wieksze szanse na chłopaka a wcześniej czyli przed owu na dziewczynkę wiem bo sama czytałam wiele na ten temat :) życzę powodzenia obyś osiągnela swój cel ;)

Gość chcę być mamusią
Witam Ja także brałam CLO w sobotę 27.08 było współżycie - 16 dc W niedzielę monitoring miałam pęcherzyk 23x20 17 dc w poniedziałek ból owulacyjny Dzisiaj monitoring -pęcherzyka brak, ślady płynu w zatoce. Wniosek gina owulacja między 17-19 dc I moje pytanie czy mogło dojśc do zapłodnienia ???

Gość chcę być mamusią
Dzięki perwersjo Chodziło mi o o bardziej konkretną odpowiedź. Czy plemniki mogły przeżyć 48 godzin ?

Super plemniki mogą ponoć przeżyć nawet 7 dni w sprzyjających warunkach. Średniaki 5 dni, a takie zwykłe to powinny na luzaku przeżyć 48 dni. Dziwi mnie to, że starasz się o dziecko, a nie wiesz takich rzeczy. 😴

Gość chcę być mamusią
Wiem, wiem... A z tymi 7 dni to chyba Ty przesadziłaś -> albo jakieś mega komandosy ! Tylko tak się upewniam, bo nastawiona byłam raczej na to, że sam pęcherzyk nie pęknie. A tu taka niespodzianka :D

Gość chcę być mamusią
Dzięki za upewnienie :) Trzymajcie kciukasy, bo to moja pierwsza udowodniona medycznie owulacja od... ho ho i jeszcze trochę :classic_cool:

Trzymam kciuki, tylko kurde... Nie nastawiaj się za bardzo, że się uda, bo potem będzie smutno. :(

W sensie jakby co to potem będzie smutno. Lepiej być mile zaskoczonym niż niemile rozczarowanym. ;)

Gość chcę być mamusią
Spokojnie :) Dla mnie sama wiadomość, że moje jajniki pięknie zareagowały na CLO jest budująca :D, że był pęcherzyk, że samoistnie pękł, że ładne endo - jednym słowem że była owulacja ! ( Nawet jeśli teraz się nie uda ) ;)

Gość ola_fasola
no to trzymam za ciebie kciuki , daj znać , jak będziesz coś wiedzieć , ja będę mogła coś powiedzić w przyszłym m-cu, bo oprócz clo dostałam Pregnyl , a po tym nie ma co robić testu , bo wyjdzie pozytywny na pewno, dla pewności trzeba robić około 10 dni po zastrzyku , czyli u mnie wypada jakoś 29.09, że będę mogła czegoś się dowiedzieć , chociaż w miedzyczasie ma przyjść @, więc to będzie najskuteczniejszy test ;) , ale oby nie przyszła.

Gość gość
Dziewczyny mam do oddania za niewielka oplata Pregnyl 5000 wazny do listopada 2016. Mi juz potrzebny nie bedzie bo mamy juz dzieciątko :) Piszcie olga2911@op.pl