Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssssssssssssssssssbn

Nauczyciele powinni dostać podwyżkę

Polecane posty

Za taką pracę powinno się płacić konkretnie.

Gość Urszula Dąbrowska
oni nic nie robią

tak, przemęczają się pracując 3 godziny dziennie, biedulki 😭

A co powinnni robić według Ciebie?

to sobie policz ile oni zarabiaja na godzine - pracuja wiecej niz polowe mnij godzin niz my (pracujacy po 8 godzin dziennie). i neich mi nikt nie mowi, ze w domu sprawdzaja klasowki, przygotowuja sie do pracy. inni tez sie przygotowuja, a klasowki to przewaznie nauczyciele sprawdzaja na przerwach, na okienkach, podczas lekcji

etanol, zazdrościsz?

wg mnie powinni pracowac wiecej godzin - a;bo np w 2 szkolach (1 dnia zajecia w jednej, innego w kolejnej) - czesc tak robi. do tego maja mozliwosc udzielania po lekacjach platnych korepetycji dla klasy lub czesci klasy

Okienka nie wliczają się w godziny etatu, więc maja prawo robić na nich , co im się podoba.

Prawo do udzielania płatnych korepetycji dla klasy lub jej części? Pierwsze słyszę.....a kto za te godziny niby płaci? Owszem , teraz po godzinach musimy gratis udzielać korepetycji.

to niech orbia, co chca ale neich nie wliczaja tego w godziny pracy :D

jak ja chodzilam do szkoly, jak chodza do szkoly dzieci znajomych - chodza na korepetycje platne, chodzi duza czesc klasy - po lekcjach w szkole.

Gość kazdy nauczyciel chcialby miec
dwa etaty , ale to nie jest takie proste 🖐️

madz, nikt okienek nie wlicza do godzin pracy. Poza tym piszesz, że pracujesz po 8 godzin. Jakoś tego nie widać, wszak siedziesz teraz na kafe, więc jaka to praca? Owszem, 8 godzin ale siedzenia i "pierniczenia" głupot.Nauczyciele pracują intensywnie.Gdybym ja tak udzielała się na kafe w godzinach pracy, to uczniowie dawno założyliby mi kosz na głowę , a rodzice waliliby drzwiami i oknami na skargę.

na temat intensywnej pracy i pracy po godzinach nie musisz mi mowic - rok temu odeszlam z firmy, gdzie ogolnie mowiac bylam wykorzystywana ale nie bede sie rozpisywac - mi to nie pasowalo, w koncu sie ocknelam i zmienialm prace. tu czasem jest chwila wolnego, czasami zapieprz i nadgodziny - ale platne wiec ok. wracajac do tematu - niech nauczyciele policza sobei stawke za godzine, inne argumenty pisalam wczesniej, do tego dochodza wakacje, ferie itp - ja nei znam zadnej firmy, ktora ma 2 m-ce platnych wakacji :D

i nauczyciele maja przerwy miedzy lekacjami - my nie :D

Coś za coś.A chcielibyście mieć urlop wtedy gdy są wakacje? Nie możemy wziąć wolnego kiedy nam pasuje.A życie czasem płata figle i przydałoby się mieć wolne czasem zupełnie kiedy indziej.

Innym życie też figle płata i też nie zawsze mogą wziąć wolne a pracują a nie opier.dalają się jak większość z was 🖐️ Nie dość, że nierzadko wyżywacie się na uczniach za swoje niepowodzenia to jeszcze większość z was jest w tym zawodzie z przypadku a nie z powołania, a nauczyciel z przypadku to żaden nauczyciel i żaden pedagog. Tyle ile zarabiacie, a jeszcze możecie dorabiać wam wystarcza.

A co, nie podoba Ci się?

jasne że mi się nie podoba, 13 lat męczyłem się z niezrównoważonymi popierdolcami, którzy wyżywali się na uczniach i mieli w dupie swoją pracę. Dobrych nauczycieli na których trafiłem w czasie mojej edukacji mogę policzyć na palcach 1 ręki 🖐️

Gość a ja mieszkam w małym mieście
tylko, że nauczyciel nie siedzi JAK WY 8 godzin przed kompem :D fajna ta wasza praca, a zazdrość o pensje nauczycieli powalająca :D trza było się uczyć i zostać nauczycielem!