Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bizarre1

pierwsze dziecko grubo po 30 , chciałabym cesarkę jakie szanse?

Polecane posty

zważywszy na mój wiek 30 z+, problemy zdrowotne ( chory kręgosłup i duża postępująca wada wzroku) jaka mam szanse na cc .Z tego co wiem kobietom po 35 roku życia rodzącym pierwsze dziecko standardowo robi się cc. Wiecie coś na ten temat?

Gość ja mam syna
nie wiemy :-(

pierwsze słysze zeby z tylko z powodu wieku robili cc

Gość po pierwsze
Bardzo wielkie. Na 100 % będzie cesarka.

Gość wfwwfw
Dlaczego nie spytasz lekarza? Podstawy są, pewnie będziesz miała cesarkę. Ja byłam na sali poporodowej z dziewczyną, która miala właśnie problemy z kręgosłupem i przeprowadzono u niej cesarkę. Z kolei sama chciałam urodzić siłami natury ale w trakcie porodu zapadła decyzja o cesarce - a miałam wtedy 33 lata więc może dlatego wolno postępowało rozwarcie.

jestem położną i nie słyszałam że po 35 roku życia standardowo robią cc większym wskazaniem u ciebie może być wada wzroku ale to zależy jaka!

Gość aja aja
z tego co wiem, to odgórnie kobietom po 30, które rodzą pierwsze dziecko - zaleca się cc

Gość no ja mialam
wlasnie cc a rodzilam majac 36 lat pierwsze dziecko lekarz prowadzacy od poczatku mowil o cc tylko ja mialam problem z zajsciem i dlugo sie leczylam i byla to ciaza wysokiego ryzyka

Co za glupot ktos ci naopowiadal,ze po 35 robi sie cesarke?Jesli sa jakies problemy ,wtedy tak,a jak nie to nawet po 35 rodzisz normalnie.Cesarka to koniecznosc i operacja.

Gość doktor kafee sie klania
idz do gina!!!i sie dowiedz. myslisz,ze tutaj lekarze siedza,na kafe??

Gość fififif
porozmawiaj z lekarzem prowadzącym, powiedz o swoich obawach, zaqwsze możesz zmienić lekarza, jeśli nie będzi echciał ci dac skierowania na cc. Też słysząłam, ż epo 30 trudno urodzić pierwsze dziecko sn

Gość kobiety dojrzałe w moim otocze
niu rodziły przez cc więc może coś w tym jest, ja sama mam 25 - przede mną drugi poród i za chiny nie chciałabym cesarki. A jaką masz wadę wzroku? to też może być wskazanie do cc.

cc robią z wadą wzroku -10 ( nie wiem jak jest przy +). Natomiast jeśli masz wadę chociażby -2 ale Ci ona postępuje, to idź do byle jakiego okulisty i Ci z palcem w d... wypisze skierowanie na cc!!!! Ja jak rodziłam miałam wadę.. nie pamiętam dokładnie ale coś ok -7 na jedno i -6,5 na drugie. Ponieważ wada mi leciała to mi okulista bez żadnego ale wypisała!!! Teraz mam -8,25 na jedno i -7,75 na drugie :/ Moja mama miała -6 i po 3 porodach naturalnych miała -13.... z wiekiem doszło do -15 :/ mnie rodziła już przez cc. Teraz miała operację oczu i widzi dobrze :):):):)

Gość jhhjjjv.jjjj
ja mam -12 i -12.5 i jade rodzic do polski. We francjimipowiedzieli ze jest ryzykoodwarstwienia siatkowki wiec mam nie przec i zrobia porod kleszczowy... Qiec podzielowalam i jade do kraju na cesarke ktora jest bezpieczniejsza niz kleszcze... Wiec wyobraz sobie tekst a no moze panioslepnac wiec uzyjemy kleszczy bo cesarki nam sienie chce robic :/

Gość bolocy bruch
masz szansa na cc, al epo co sie stresowac załatw sobie sama i po leku, jak chces z dam ci namiary bo ja tez sama so ie załatwiam.

Gość jhhjjjv.jjjj
mi mozzsz dac namiary? Dzekii mail: ak.tap@hotmail.com

Gość pierwsze słyszęęę\
Moja sąsiadka tydzień temu urodziła dziecko, ma 44 lata i urodziła naturalnie. Mam w rodzinie kilka kobiet, które zdecydowały się na późne macierzyństwo po 35 roku życia i wszystkie urodziły SN>

pierwsze słyszę tu chodzi o wadę wzroku i kręgosłup -.- ja w wieku 18l. miałam cc ze względów zdrowotnych ( oczy) więc to nie od wieku zależy

Gość czekolada mleczna toffii
Bellik co to za pierdoły pociskasz ze da skierowanie okulista na cc NIE DA! wade trzeba miec naprawde duza, powyzej - 10 no moze -8 ja mam -3,5 i -1,25 astygamtyzmu i okulistka mi powiedziala ze mozna rodzic naturalnie

czekolado jeśli wada leci Ci dalej to NORMALNY okulista da Ci skierowanie na cc... widocznie na kiepskiego trafiłaś :/

czekaj... masz sam astygmatyzm??? Bo teraz przeczytałam, że tak napisałaś... z astygmatyzmem to faktycznie nie wiem jak jest... co do krótkowzroczności jestem pewna na 100%. Jeśli jest krótkowzroczność, która postępuje, okulista powinien wypisać skierowanie

przy wadzie wzroku liczy sie stan siatkowki i cisnienie w oczach a nie ilosc dioptrii. ja mialam cc, bo mam odwarstwiona siatkowke.

Gość ja mam syna
ta rodzilam pierwsze dziecko po 30tce i nikt mi cesarki nie zrobil ;-( glupoty gadacie

Gość ja mam syna
o i mam wade wzroku jestem po operacji okulistycznej i okulistka powiedziala ze moge rodzic naturalnie chyba ze porod by sie bardzo przedluzal..... nie licz na cesarke autorko