Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moj szef wie

Czy kazdy lekarz moze wypisac L-4 w ciazy?

Polecane posty

Gość moj szef wie

Witam! Jestem w 4 msc ciazy, od 2 tygodni jestem na L-4.Zaznacze ,ze to moj gin od poczatku mnie "wyrzucał" na zwolnienie ze wzgledu na rodzaj pracy ( oczywiscie fizyczna, po 11h na nogach) Czułam sie dobrze, wiec nie chciałam isc,ale od pewnego czasu juz czuje uroki bycia w ciazy Chciałabym zmienic lekarza prowadzacego gdyz nie mam do niego zaufania, i z powodu paru innych spraw.Czy wobec tego Mogę iść do lekarza rodzinnego i poprosic o przedłuzenie L-4 dopoki nie zdecyduje sie na nowego gina?Czy lekarz bez problemu wystawi mi zwolnienie?Dodam,ze z szefem juz sie dogadałam i poszłam na zwolnienie dopiero po tym jak przyuczyłam nowa osobe na moje miejsce, takze powrotu do pracy juz nie mam.Załozylismy ze do koca juz bede na L-4 Z góry dziekuje za odp

Gość moj szef wie
No niby tak, ale nie chce sie "prosic" Słyszłąm,ze wielku nie chce dawac zwolnien w ciazy:/ A wykłocac sie z nimi nie mam zamiaru, po ostatniej wizycie u ginna tak sie zdenerwowałam ,ze ciagle boli mnie brzuc, i mialam lekkie dusznosci:/ Ech Ci lekarze...

Gość motylek w glowie
na co sie wkurzyłas u tego gina?

Gość moj szef wie
Bo chciałam wykorzystac ten czas i spotkac sie z siostrami, zaprosiły mnie do siebie na 2 tyg. Widujemy sie 2 razy w roku takze super okazja, juz wczesniej planowalysmy ,ze jak bede na L-4 to do nich pojade.W domu i tak jestem sama bo maz w pracy a tam ciagle bym miala towarzystwo. I moj gin na mnie nakrzyczal ,ze mi nie wypisze L-4 w takiej sytuacji, a polozna mi potem powiedziala,ze moglam go oklamac i wtedy napewno dałby mi bez problemu, ale ze wyjezdzam to mam brac urlop w pracy. Jak widac uczciwosc nie zawsze poplaca.A jak mu powiedziałam,ze moglby mi troszke dluzsze terminy wiztyt ustalac to sie oburzyl, kazde mi przychodzic co 2 tygodnie, czasamiiiiii co 3:( A kazda wizyta kosztuje:( ech

Gość moj szef wie
A Wy co ile chodzicie do gina na kontrole?