Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fiona69

obliczanie dni płodnych

Polecane posty

Kobitki, jak to jest z tymi kalkulatorami w necie ? Wpisuje 29-dniowy cykl, a on mi wyrzuca dni płodne od 11 do 20 dnia ????????????????????????????????????? To nie za duży rozrzut ??? To chyba przesada ?

Gość maerija tereska
a coś ty myslala, ze masz 1 dzien plodny?

Nie, myślałam, ze jajko żyje 24h, wypada mniej więcej w połowie cyklu i że dodaje sie 2-3 dni przed i 2-3 dni po dla pewności, tępa strzało ! A kalkulatoer pokazuje mi 9 dni płodnych w misiącu !!!! dlatego zadałam pytanie ! czy to nie za duży rozrzut ???? Proste.

Gość Firankla
zostaw te kalkulatorki, one sa do dupy, dni polodne poznawaj op śluzie..

Gość one ci mówią że
w którymś z tych 10 nie 9 dni będzie jajeczkowanie i tyle.I tak żebyś się nie kłóciła przypadkiem że to jednak 9 :11,12,13,14,15,16,17,18,19,20-to jest 10 policz dokładnie.

No to dobrze ci obliczyło.. To są dni płodne, a wciągu któregoś z tych dni, prawdopodobnie 13-14-15 dnia będzie jajeczkowanie..

dzięki, Firankla :) ja wiem, 11 dnia był śluz niepłodny, ale 12 dnia już sie płodny pokazał :( Wydaje mi się, na zdrowy rozum, ze jak jest 29 dniowy cykl to jajko idzie ok 15-16 dnia... więc mimo stosunku przerywanego - nie ma chyba szans (obawy) na ciązę...mimo, ze te dni są już wskazywane jako płodne. Pytam, bo wiem (niestety) że przerywaniec to żadna metoda :(