Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniassssssss

moj maz jest po 40 stce czy to mialoby wplyw na zdrowie dziecka?

Polecane posty

Gość Aniassssssss

Hej dziewczyny, planujemy dziecko, ja jestem po 30 moj maz jest 10 lat starszy. Czy jego wiek moze miec wplyw na to czy dziecko bedzie zdrowe?

Gość iconka....
Wiek faceta w tym przypadku nie ma znaczenia, taki facet spoko może cie zapłodnic.

Gość fdgdgf
jego wiek nigdy moze cie zapłodnic nawet 70 latek i wszystko napewno bedzie oki , natomiast twój wiek - tu sie martw ! ale jak masz dopiero 30 to jest wszystko oki

Gość wiek faceta MA znaczenie
poczytajcie jakie sa przyczyny np autyzmu. Jedna z nich jest wiek ojca dziecka powyzej 40 lat

Gość Aniassssssss
bo powiem wam, ze jakby dziecko mialo urodzic sie chore to lepiej wcale nie planowac.

Gość no więc to jest tak
porozmawiaj z lekarzem on Ci najlepiej wszystko wyjaśni, tu na forum to zaraz się zacznie a że tak, a że srak :o Do Pani od autyzmu: w mojej rodzinie kobiety zawsze późno zachodziły w ciąże 30-42 lata i mimo, że dzieciaczków urodzonych przez "starsze" mamy i spłodzonych przez starszych tatusiów jest sporo wszystkie są zdrowe (jeden kuzyn upośledzony w jakimś tam stopniu, ciocia urodziła go jak miała 24 lata!). Osobiście znam 2 rodziny gdzie są dzieci z zespołem downa, obydwie mamy nie miały 28 lat. Wiem co mówią statystyki ale jak to się mówi jak idę na spacer z psem to statystycznie mamy po 3 nogi każdy i tyle w temacie

Gość Aniassssssss
tylko lekarze tez prawdy nie powiedza. np pytam mojego o cos to on tak ogolnikowo powie, ze nic z tego nie wiem. Z reszta oni tez na 100% nic nie zagwarantuja czy nie powiedza.

Gość anabamana
Może, ale również młodym małżeństwo rodzą się chore dzieci. Ja znam kilka małżeństw z dużą różnicą wieku i dzieci urodziły im się zdrowe. Tak więc nie przejmuj się i zaczynaj starania!