Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulaulaula

white terrier czy yorkshire terrier?

Polecane posty

Gość ulaulaula

Doradźcie proszę jakiego psa wybrać z tych dwóch ras? Chciałabym małego psa.Z tych małych te dwa najbardziej mi się podobają.Tylko nie chce kupować pochopnie, bo to duża odpowiedzialność.Słyszałam,że westi często chorują na alergie skórne nie wiem czy to prawda.Yorki zaś,że coś z tchawicą.W niektórych artykułach napisane jest,że dużo szczekają(yorki) a zaś w niektórych,że sporadycznie i nie wiem komu wierzyć,a nie chciałabym mieć bardzo szczekliwego psa.Może ktoś ma którąś z tych ras i doradzi...

Gość ploiuio
ja mam westa. Jest to niezwykle grzeczny, mądry piesek. nie mam żadnych problemów zdrowotnych z nim. Za to moje znajome posiadajace yorki maja z tymi pieskami problemy wlasnie zdrowotne. westy nie sa tak halasliwe jak yorki. a poza tym bardziej przypominaja normalnego psa. Polecam ci westa bo bedziesz bardzo zadowolona.

Gość ulaulaula
Dziękuję za odpowiedź :) proszę o więcej :)

Gość Majka34,.,.
Ja mam yorka.Ma dopiero 6 miesiecy. Problemow z tchawica nie mamy, jesli chodzi o szczekanie na razie szczeka nie dużo ale moze dlatego ,że jest jeszcze szczeniakiem. Poza tym jak nawet zacznie szczekac i zdecydowanie mu zabronie to przestaje i zaczyna tylko pod nosem cos burczec. W sumie nie mamy z nim zadnych problemow,szczepienia przeszedł,na smyczy ładnie sie prowadzi,łatwo go nauczyc prostych komend typu łapka,siad,leżec. Z kiełkami mamy problem bo przetrwał mu jeden mleczny kiełek a juz rosnie nastepny. Weterynarz poradził zeby jeszcze troszke zaczekac i jesli nie wypadnie to trzeba bedzie usunąc mleczaka. Z westami nie miałam doczynienia wiec nie mam mozliwosci porównania.Wybrałam yorka poniewaz jest niewielki i bardzo rzadko uczula a ja niestety mam dziecko z alergią.Pozdrawiam.