Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mentrea

upławy w ciąży-pomozcie

Polecane posty

Gość mentrea

jestem w 7 tc. mialam na początku świad i uplawy w oklicach pochwy. bylam u lekarza dostalam nystatyne glob. pomogly tzn swiądu nie ma ale upławy koloru bialego nadal sa. czy to powod do niepokoju?

Gość mentrea
podnosze

Gość megi2099
to grzybica..Nie przejmuj sie ja tez jestem w ciazy ( teraz w 15 tc) a grzybica towarzyszy mi od poczatku :( lekarka powiedziała ze w ciazy zadko sie zdarza wyleczyc tego grzyba poniewaz hormony wytwarzane w ciązy powodują ze srodowisko pochwy zmienia sie z kwasnego na zasadowe..Trzeba ciągle zakwaszac pochwe probiotykami typu laktovaginal ( niestety mi nie pomogło i nie pomaga). Ja juz sie przyzwycziłam do tego grzyba choc nie ukrywam ze czasami naaprawde mnie wkurza...stosuję pimafucin masc jak tylko czuje za zaczyna mnie swedziec..Ale ogolnie upławami sie nie przejmuj to od grzybicy własnie..Tak jak mowi w ciązy mozna ja tylko odrobine zaleczyc, a pozniej powraca..powraca powraca :)

Gość mentrea
wlasnie nie grzybica. grzybice mialam tydzien temu, byl swiad lekarz mowil ze widzi stan zapalny i byla inna wydzielina z zapachem. teraz to tylko mleczne uplawy, czytamw internecie i pisze ze to normalne ale dwonilam do lekarza i prosil zeby sie pokazac

Gość Martyna Mo
Takie zwykłe białe gęste upławy bezzapachowe i bez swędzenia to są normalne w ciąży! Ja miałam raz grzybicę w ciąży, na samym początku, więc kiszka, bo mogłam tylko Nystatynę w zasadzie stosować, ale udało się jakoś wyleczyć a potem miałam spokój. Tylko brałam przez cały czas Lacibios femina tak zapobiegawczo. I miałam taki właśnie śluz, ale on był normalny, nie infekcyjny :-) Także jak Cię on martwi to oczywiście idź na kontrolę do lekarza, ale według mnie jest okej :-)