Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama małej amelki

Cała noc wymiotów, rano ok a teraz mała zaczęła gorączkowac czy to rotawirus??

Polecane posty

Gość mama małej amelki

Córeczka dostała się do przedszkola, chodzi tydzień. Dziś w nocy akcja wymioty, kilkakrotnie, co godzinę. Do teraz było ok, myślałam, że coś jej "siadło na żołądku" bo w wymiotach było sporo dużych źle pogryzionych kawałków jedzenia, w tym ogórek kiszony. Ale teraz dostała gorączkę: 37,6 W przychodni już nie rejestrują bo tylko do 13 no i lekarki też już nie ma, była rano. Jak jej mogę pomóc?? Jeść nie chce, co jej podawać do picia bo gorzkiej herbaty nie chce już pić. Dodam, że skończyła właśnie 3 latka, padła właśnie ze zmęczenia i śpi :(

Gość mama małej amelki
Nikt nie doradzi :( ??

Gość szalona wariatka
na wymioty dobra jest odgazowana cola podawaj jakiekolwiek płyny: wode przegotowana, herbatę, byle nie soki. abu\y sie dziecko ne odwodniło. i coś na gorączkę jak będzie wysoka. a jak w nocy będzie strasznie rosła, to nie czekaj do rana, tylko sie dowiedz o najbliższą pomoc lekarska, ostry dyżur, tp. całkiem możliwe, że jednak coś jej zaszkodziło, co zjadła. możesz też podać jej ryżankę jak będzie chciała jeść

Gość mama małej amelki
Dzięki szalona, że chociaż Ty jedna sie odezwałaś! Zrobiłam jej zupkę ryżową z marchweką na skrzydełku, zjadła kilka łyżeczek i nie chciała. Sok by chetniej wypiła, dlaczego nie powinna? I czy herbatę mogę jej lekko posłodzić?

Gość to nie gorączka
to stan podgorączkowy. Osłabiony organizm po nocce więc i temp. podskoczyla. Daj jej odpocząć a potem znów skontroluj temperaturę.

Gość Piękne te zdjęcia
Jasne, ze możesz posłodzić, nawet powinnać. Jednak uważaj, zeby dziecko się nie odwodnilo. Podaj Diphergan jak masz, a jak nie to lepiej się zaopatrz.

Gość do sysuni
a kto ci ma doradzic???DOktor KAFETERIA? do lekarza z dzieckiem!!

Gość Piękne te zdjęcia
No znam to, moja córka przechodziła rotawirusy, przez 4 dni nie wiedziałam czy się położyć, czy czuwac nad nią. 4 dni trwało zanim trafiła do szpitala, a w szpitalu kolejne 4 dni do diagnozy. Życzę, zeby u was już bylo po wszystkim.

Gość szalona wariatka
ja bym na razie jej żadnych lekarstw nie pchała:) a soki są surowe, to samo owoce i warzywa -surowe są niewskazane przy problemach żołądkowych :( natomiast wszelkie słabe herbatki owocowe jak najbardziej. słodzić możesz, jak mała inaczej nie wypije:))

Gość mama małej amelki
Obusziła sie po 2,5h temp. podskoczyła do 38 stopni więc to chyba nie osłabienie :( no ale cały dzień ani jednych wymiotów ani biegunki, mam nadzieję, że noc jakoś przetrwamy

Gość anetkaodpowiada
Jelitówka. Nie zmuszaj do jedzenia dużo picia żeby się nie odwodniła,a ma biegunkę???? Jak tak to smecta lub inny lek przeciwbiegunkowy. jeśli ma biegunkę może być to jelitówka. Moja córka też miała dużą temperaturę wymioty w nocy piła tylko jadła chrupki, ryż i tyle. troche schudła ale po 4 dniach dostała taki apetyt że ho ho

Gość mama małej amelki
Nie, nie wymiotuje, nie ma biegunki (jedynie na wieczór zrobiła takie może 50ml biegunki z 1cm twardą kupką, wiem dziwne..) za to gorączka podskoczyła do 39,1 stopni. Dałam jej ibufen, usnęła. Rano do lekarza.

Gość znam to doskonale
Jutro bedziesz u lekarza to poproś o cudowny zastrzyk,nie pamietam jak sie nazywa ale pomaga :) takiemu dziecku to 1/3 ampułki. To napewno wirus jelitówka-normalne w przedszkolu.

Gość aleście wy wszystkie
na odwodnienie rewelacyjny Orsalit, tzw. kroplówka w płynie. Tylko koniecznie smakowy, bo tak to jest nie do wypicia. Po łyczku, tak żeby się przyjęło. Osłabiona i gorączka to z odwodnienia może być.