Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaparcie nawykowe

syn 3 lata nie chce robic kupy

Polecane posty

Gość zaparcie nawykowe

Mamy ten problem od roku.Juz nie mam sily.Dyjeta,syropki na rozwolnienie,przekonywanie,nagrody,grozby,prozby,tlumaczenia nic nie skutkuje.Synek na dzien dzisiejszy jak przystalo na mistrza wstrzymuje kupe nawet do szesciu dni...ja sie martwie,maz sie denerwuje.Zaczynaja mnie juz wkurzac oni oboje.Syn,bo nie potrafi zrozumiec,ze kupe robi sie codziennie to wtedy pupa nie boli,a maz,bo zachowuje sie gorzej niz dziecko,zmusza go do kupy,krzyczy,a pozniej uzala sie nad soba twierdzac,ze syn go do wariatkowa wpedzi.Atmosfera w domu jest nerwowa jak kupy nie ma przez dluzszy czas.Maz doslownie sie "obraza" na syna(czasem mam wrazenie,ze na nas oboje),eksponuje swoj smutek i zaznacza,ze to dlatego,ze synek kupy nie robi(tak malemu mowi).Rece opadaja.Synek potrafi wstrzymac nawet rozwolnienie.To czego nie udaje mu sie zatrzymac doslownie wyplywa w niewielkich ilosciach.Nie wiem co mam robic juz ale wydaje mi sie,ze ciagla nagonka na robienie kupy tylko wszystko utrudnia plus oczywiscie taka postawa mojego meza.Chcialam sie zapytac mamy,ktore przez to przechodzily.Jak wygladalo to u was.Moze macie jakies sprawdzone metody,ktore bede mogla zastosowac w naszym przypadku.

Gość Kiciatka
trzeba mu robic czyszczenie okreznicy

Gość ej ej ejjj
a co to jest Dyjeta?bo nie kumam? i dwa - idź z nim do pediatry,moze czopki glicerynowe by pomogły..wtedy mały zajarzy może.

Gość ej ej ejjj
do ty tępa pizdo - a po co na temat wlazłeś/łas? nie rozumiem Cie przychlaście.

Gość ktośktoś
no to masz powazny problem tez mam trzyletniego synka ale z zalatwianiem jest ok moze powinnas zasiegnac rady lekarza? moze tak bardzo wywieracie na niego presje zeby robil ta kupe ze poprostu chce wam zrobic na zlosc?

Gość wydaje mi sie ze wina
jest w sposobie odzywiania, sprobuj wiecej warzyw i owocow :) a mniej innych

Gość zaparcie nawykowe
je sie przy stole nie przy komputerze.Jesli juz to powinnam wybrac forum ciaza,porod,wychowanie dzieci nie zdrowie i uroda.I tak tez wybralam tylko mialam problemy z umieszczeniem tutaj tego watku i pisalam to kilka razy,az w koncu zapomnialam zaznaczyc jakie forum. to nie jest powod to takiego chamstwa.

Gość ej ej ejjj
ewa - to jest niezdrowe...robią się złogi w jelitach,nie wiesz?:O

Gość zaparcie nawykowe
syn jest na djcie caly czas.I dostaje syrop na rozwolnienie.Nie daje mu czekolady ani wogole zadnych slodyczy.Mimo to potrafi wstrzymac nawet rozwolniona kupe:(

Gość blehd
3manie kupy przez synka jest jakby to powiedziec...:o sprawia mu 'przyjemnosc' ze ta kupa tak napiera i ja przetrzymuje....dzieci tak maja...

Gość zaparcie nawykowe
a moze to nie z dyjety tylko dlatego ze mąz posuwa go analnie? tak bardzo chcemy zeby był przygoowany do zawodu

Gość zaparcie nawykowe
nic by mi nie przeszkadzalo jakby jej nie wstrzymywal.Ja wiem,ze sa dzieci,ktore wyprozniaja sie raz na tydzien i sa zdrowe ale widocznie tak maja.Moj syn ma potrzebe wyproznienia ale kupe wstrzymuje.Jak go meczy juz bardzo to chowa sie gdzies po katach,za zaslony,ma gazy ciagle,brudzi majtki,ma blada cere i cienie pod oczami,nie rozmawia,nie bawi sie i jest smutny.Zazwyczaj wyproznia sie z nasza pomoca,a raczej jak juz go zmusimy do tego,bo przeciez nie mozna na to patrzec wogole jak to gowno tak mientoli.

Gość blehd
moj brat mlodszy do czasow podstawowki przetrzymywal kupe :/ czasem jak sie bawil to z lenistwa nie chcialo mu sie isc do klopa, i 3mal ile wlezie i zawsze mial urąbane gacie;/ bleee i tro najczesniej chłopcy tak maja

Gość zaparcie nawykowe
ewa wiem jaka kupe trzyma,bo jak mu podaje syrop na rozluznienie stolca to z pupy mu sie wylewa po trochu(ale to nieznaczne ilosci)to czego nie moze utrzymac a reszte trzyma dalej.

Gość zaparcie nawykowe
robi porzadna ale jak wejde z nim do lazienki posadze na nocniku i powiem ze nie wyjdzie dopoki nie zrobi kupy.Ale to tez skutkuje tylko wtedy kiedy juz ma bardzo duzo tego stolca i trudno mu utrzymac siedzac na nocniku,bo jak bym robila tak codziennie to tylo placz i zgrzytanie zebow,zadnych efektow i pewnie caly dzien moglby tak siedziec i nic.

Gość zaparcie nawykowe
co do Freuda to jest w tej teorii sporo prawdy z logicznego punktu widzenia.Przeciez mezczyzni punkt g maja wlasnie w odbycie.I zgodze sie z tym,ze niektorym dzieciom wstrzymywanie kupy daje przyjemnosc.Ale wstrzymywanie rozwolnienia chyba juz nie.

Gość kaRinKa_
tu pomoże interwencja psychologa - dziecko tłumi w sobie kupę a to oznaka zamknięcia w sobie i gromadzenia negatywnych emocji a to z kolei oznaka że jesteś złą matką - opieka społeczna powinna się tym zainteresować

Gość bunga junga
może ma zapalenie ucha?

Gość zaparcie nawykowe
karinka jak juz chcesz sobie robic jaja to pisz jak inteligentna osoba,bo nie ma nic gorszego niz glupkowaty dowcipnis:P jak mozna...stlumic w sobie kupe?

Gość kaRinKa_
no przecież nie chce jej uzewnętrznić to znaczy że ją tłumi - logiczne nie

Gość zaparcie nawykowe
wydalanie to dla ciebie to samo co uzewnetrznianie? koncze jalowa dyskusje.

Gość zaparcie nawykowe
aha to pytanie retoryczne takze nie fatyguj sie z odpowiedzia.

Gość kaRinKa_
ma dzieciak blokadę psychiczną i po prostu nie może

Gość franciszka1234567890
mam na to radę dajcie mu spokój ciągle go szczujecie i wypominacie dziecko się blokuje spróbuj wcale o tym synkowi nie przypominać kiedy będzie chciał to zrobi sam naprawdę zakończ ten temat w domu przy dziecku porozmawiaj z mężem niech zamknie jadaczkę tak jak by problemu nie było jak mały się załatwia to go pochwal ale bez przesady i dawaj mu dużo pić i jabuszek naprawdę od razu pewnie nie pomoże ale chłopak jest już duży a wy traktujecie go jak ułomnego jak nie zrobi przez jakiś czas i płacze że boli i ma twardy brzuch nie krzycz i nie gadaj małemu że mówiłaś żeby robił to by nie bolało i tp,,,,,,,,,, wsadź mu czopka z gliceryny dla dzieci i nie rób wielkiego halo widzę że ten problem was nakręca i dziecko nakręca się samo tylko spokój was może uratować powodzenie i pamiętaj nie od razu Rzym zbudowano!!!!!!!!!!!!!!

Gość ej ej ejjj
autorko to jakiś żart?:O:O czemu piszesz 'dyjeta''djeta'? ooł meaan.