Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna mamuśka.

kupujecie używane buty swoim dzieciom? jeśli nie to dlaczego?

Polecane posty

Gość taka jedna mamuśka.

nie stać mnie, żeby kupować co 2-3miesiące (córka ma 16miesięcy i noga rośnie jej w ekspresowym tempie) buty za 150 (bartek,mrugała itd...) lub nawet 200-300 (ecco,naturino) i powiedziałam koleżance, że jak córka wyrosła mi za szybko z kozaków zimowych, a do końca zimy został za ledwie 1-2 miesiące, więc nie będę jej znów kupowała nówek tylko kupiłam na allegro buciki antylopy za 1/3 ceny w idealnym stanie. ona na to, że nie powinnam kupować używanych i nawet tanich tylko zainwestować w drogie markowe buty z atestami...tylko, że naprawdę mnie nie stać, żeby kupować dziecku co 2miesiące buty za co najmniej 150zł...czy robię źle? dlaczego?

Gość taka jedna mamuśka.
zostało* zaledwie* - sory za błędy...

Jeśli dziecko nie chodzi to nie widzę przeciwwskazań do tego by nosiło używane buciki ... bo przecież w wózku siedzi... Ale dla chodzącego dziecka buty po kimś nie są dobrze... bo każde dziecko stawia nogę inaczej... buty się deformują... Nie musisz kupować butów z atestami i koniecznie z tych drogich firm. W zwykłych sklepach z obuwiem też są buty dla małych dzieci i to za 50 zł.. albo mniej. Więc uchroń dziecko od koślawych nóżek i kup tańsze buty a nie bierz od kogos...

Gość jgugugf
Widzisz każdy człowiek począwszy od dziecka aż do dorosłego inaczej ustawia stopę w bucie. I w używanym obuwiu te inne ułożenie stopy pozostaje czyli ty być może fundujesz wadę postawy, skrzywienie stopy swojemu dziecku po innym dziecku. Używanych butów tak naprawdę i dorosli nie powinni nosić.

Gość do sysuni
ach..nie mow nastepnym razem kolezance gdzi kupujesz buty!

Gość taka jedna mamuśka.
rozumiem, czyli jak przyjdą mi buty mam chuchać na zimne i nie zakładać ich córce? kupić nowe? sęk w tym, że mieszkam w niewielkim mieście i oprócz CCC (kategoria butów za 50zł) i centrum handlowego, w którym można spotkać jedynie Bartka i Ecco nie ma żadnego wyboru...w CCC byłam i jest wielkie g****, znacie może jakieś inne sieciówki, które sprzedają niedrogie buty dziecięce? potrzebuję butów na gwałt, bo córka wyrosła mi za szybko z kozaków zimowych i zrobiły się z dnia na dzień za ciasne...

Hmm ja kupilam synkowi jedne z ccc na zime gufo i jestem bardzo zadowolona i jedne lepsza z bartka za 170 zl .. nie kupilabym natomiast uzywanych butow dziecku bo jak ci kolezanki wyzej pisaly buty dostosowuja sie do stopy danego czlowieka i nie zalozylabym dziecku po jakims innym bucikow zeby mu wlasnie fundowac jakies wady, a w CCC czy Deichmanie tez maja fajne buciki

Gość jgugugf
przeglądnij alllegro, na pewno są buty dla dzieci te niemarkowe. może gdzieś w innym mieście niedaleko ciebie jest jakiś bazar czy coś.

Gość jgugugf
jaki rozmiar butów szukasz?

Gość taka jedna mamuśka.
córka ma nóżkę 13cm, więc ok. 14cm wkładka, a rozmiary są na tą długość wkładki różnorakie, patrzyłam od 21 do 23 nawet...

Gość taka jedna mamuśka.
szukam właśnie na allegro...najgorsze, że kupiłam te buciki antylopy za 40zl z wysyłką i kasa pójdzie w błoto...jak myślicie, czy wystawienie ich na allegro spowrotem nie będzie nietaktowne?

Gość jgugugf
moim zdaniem z dwojga złego już lepiej kupić buciki nowe bez tych atestów niż kupić buty z atestem ale przy okazji już 'wydeptane' z jakąś wadą stopy. z tego co widzę to za taką cenę do 50zł jest dużo bucików nowych. jeżeli uważasz że te buciki które kupiłaś nie mają naprawdę zbyt dużych śladów użytkowania to niech je córka nosi do końca tej ziemy a na przyszłość po prostu będziesz wybierac w razie czego buciki nie drogie ale nowe

Gość kaRinKa_
tak ale nie mam dzieci

Gość bez przesady zazyczaj widać
jeśli buty są wykoślawione, czy mocno schodzone.... mam synka 2 latka- kupuję zawsze 1 parę nową porządną - zazwyczaj o rozmiar za dużą.... ale na szmatach też biorę butki na zmianę, czasem można trafić praktycznie nowe - to widać i nie mam problemów...zakłądam je na zmianę ...moim zdaniem śmiało możesz córce ubrać te buty- tylko pooglądaj dokładnie, czy w środku nie mają jakichś wgięć, zmarszczek na wierzchu... jesli komuś dziecko szybko wyrosło z tych bucików- były ubrane ledwie kilka razy - to moim zdaniem nie zdążyły się zdeformować! nie ma co przesadzać!

Gość kurniczka.180cm
Gość czy czekasz na cud
Tak te z cc sztywne twarde, noga się poci niesamowicie, ze sztucznego badziewnia. takie buty to dopiero są niebezpieczne.

Gość gość
Najczęściej kupuje nowe. Bardzo dobrą opcją jest w tym przypadku dla mnie i dla wielu sklep www.MalyBucik.pl - świetne buty w przyjaznych cenach.