Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ___anka

lukier

Polecane posty

Gość ___anka

jak zrobić lukier, żeby był bardzo biały, czyli żeby nie prześwitywało przez niego ciasto i żeby był zupełnie twardy i nie zniszczył się po zapakowaniu polukrowanych ciastek do pudełka następnego dnia jakoś nigdy mi nie wychodzi próbowałam z białek z pudrem, ale nie zastygł do końca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość też się chętnie dowiem
bo ani z samego pudru+woda+cytryna, ani ten z białek nigdy mi nie wychodzą idealne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość martulkaaaa
Mi też lukier najczęściej wychodzi do bani :-(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość __olga__
tez mi lukier nie wychodzi jak potrzebuję to kupuje taki gotowy dr.oetkera

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość omlet z żółtek polany
szklanka cukru pudru zagotowana z łyżką wody. w razie potzreby dolać po kropelce te wodę. wychiodzi gesty i szybkoschnący. jak skała:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość martulkaaaa
Wypróbuję ten przepis przy najbliższej okazji, dzięki omlecie ;-) Problem z robieniem lukru to chyba problem, który pojawił się kilka lat temu, kiedy zaczęli dodawać jakieś świństwa do cukru pudru, które mają zapobiegać jego skamienieniu. Kiedy byłam dziewczynką i pomagałam mamie albo babci w kuchni, to wystarczyło dodać trochę gorącej wody do cukru pudru, pokręcić chwilę i gotowe, zawsze wychodził. Mój Połówek mówi, że teraz cukier puder najlepiej nadaje się do gipsowania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość omlet z żółtek polany
martulka - ja gotuje na gazie ten lukier, żeby sie połączył dobrze. Kiedyś też robiłam taki zalewany gorącą wodą... Nie wiem, od czego to zależy... mnei wychodzi... Oby i Tobie sie udało:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taniochha

×