Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła emigrantka

do Polaków którzy mieszkają w CHICAGO

Polecane posty

Gość przyszła emigrantka

Planuje wyjechać na koniec wakacji do Chicago dostałam już wize na stały pobyt ... teraz moje pytania są następujące : -- jak wam się mieszka w Chicago -- jaki jest standard życia -- jak z pracą i czy zatrudniają legalnie -- jake są zarobki mniej więcej?? -- jakie są połaczenia komunikacyjne -- jaka jest cena apartamentów do wynajęcia proszę o odpowiedzi i rady

Gość przyszła emigrantka
???

Gość przyszła emigrantka
heheh ok a tak na poważnie ?

Gość przyszła emigrantka
mieszkasz tam?> skoro tak ... czy możesz odpowiedzieć na moje pytania? była bym bardzo wdzięczna

Gość _____ona______
proponuje sie udac na jakies forum poloni mieszkajacej w chicago (szikago :D) bo tutaj na merytoryczne odpowiedzi nie masz co liczyc ;)

Gość Palos Park
Jedziesz do Stanów w ciemno? Załatwiłaś sobie pobyt i nic nie wiesz? A co jesli sie Tobie tam nie spodoba? jak nie dostaniesz pracy? za co bedziesz zyc?

Gość Mieszkanka CHICAGO
Po pierwsze co masz na mysli piszac" dostalam juz wize na pobyt staly"?? Chyba chodzi ci o promese dzieki ktorej, mozesz postawic noge na granicy usa ;) Tzw. VIZE dostaniesz albo i nie na granicy usa :) Odpowiem na twoje pytania :) - w Chicago mieszka sie z pewnoscia lepiej niz w Polsce. Na wiecej mozesz sobie pozwoli, zycie jest tansze i latwiejsze :) - o legalnej pracy mozesz zapomniec (chyba ze masz pozwolenie). Nawet jak masz pozwolenie na legalna prace to wynagrodzenie nie jest wieksze niz robienie na czarno. - na kontraktorce (praca dla mezczyzn) od $5 do $9 na godzine. Sprzataczka $7-10 na godz. Opiekunka do dzieci tygodniowo moze wyciagnoac nawet $400 :) - bez samochodu ani rusz :) w chicago masz pelno polaczen, zaczynajac od metra a konczac na darmowym autobusie (wozi i odbiera z pracy) - ja rok temu placilam za 2sypialniane mieszkanie $700 za caly miesiac(wliczone media) oczywiscie w chicago sa drozsze mieszkania. Ja wynajmowalam na przedmiesciach :)