Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prostownica

Balsam koloryzujący z henną a trwała ondulacja

Polecane posty

Gość prostownica

Czy stosowanie ziołowego, zmywalnego balsamu koloryzującego z henną (dokładnie chodzi o balsam Venita: http://www.goldmax.pl/venita-henna-color-ziol owy-balsam-koloryzujacy-ognisty-oranz-p-3547.html?cPath=215 ) ma wpływ na wykonanie trwałej ondulacji? Szukam i szukam i nie mogę znaleźć informacji na ten temat.

Gość przecież jest w instrukcji
że po farbach z henną nie można robić ani trwałej ani używać "tradycyjnych farb" grozi to dziwnymi efektami kolorystycznymi, zazwyczaj po hennie trzeba poczekać aż włosy odrosną i obciąć końcówki z resztą farby

Gość prostownica
@przecież jest w instrukcji Podaną informację znalazłam tylko jeśli chodzi o niezmywalną hennę, a nie balsam koloryzujący, który podobno zmywa się po 3-4 tygodniach. A jak to wygląda w drugą stronę? Można najpierw zrobić trwałą, a później balsam z henną?

Gość prostownica
Można najpierw zrobić trwałą *ondulację, a później balsam z henną?

Gość no upże...
up!

Gość prostownica
Naprawdę żadna nie ma doświadczenia w tym temacie?

Gość prostownica
Mylisz się. To teraz może dla odmiany proszę o jakaś odpowiedź wnoszącą cokolwiek do dyskusji :)

pfffffffffffffffffffffffff nie mylę się... wiem dużo na ten temat.. to jest gówno :)

Gość prostownica
Wg. mnie to raczej balsam koloryzujący niż gówno, ale co ja tam wiem, w końcu styczność z gównem mam tylko w toalecie, 1-2 razy dziennie. Ale Ty w końcu wiesz dużo na ten temat. Nie wiem tylko, czy jest się czym chwalić. A wracając do tematu koloryzacji - nie prosiłam o radę czy stosować, czy nie stosować, oraz indywidualne skojarzenia z produktem, tylko o konkretną, rzeczową odpowiedź osób obeznanych w temacie, dotyczącą interakcji z innym produktem... natomiast osoby lubujące się w temacie gówna myślę że satysfakcjonujący temat znajdą gdzie indziej, nie tutaj.

Gość a ja czytałam o tym balsamie
i jest bardzo- bradzo polecany do farbowania. Co wiecej, na stronce jakiejś profesjonalnej o hennie wyczytałam, że.... henna nie szkodzi farbowaniu i ondulacji wcześniejszej. Henna zregeneruje Ci włosy po ondulacji, a co do koloru - najwyzej ciut krócej trzymaj hennę, a balsam - bez zmian.

Gość prostownica
No proszę :) A orientujesz się może, ile trzeba odczekać po ondulacji, żeby położyć hennę? I w drugą stronę, chociaż domyślam się, że tu wystarczy poczekać aż kolor się spłucze.

Nie farbuj/rozjaśniaj włosów do 2 tygodni po trwałej ondulacji. Nałożenie produktu do farbowania/rozjaśniania na włosy po trwałej ondulacji może doprowadzić do ich zniszczenia. Niektóre produkty do koloryzacji nie mogą być stosowane na włosy po trwałej ondulacji.

Gość prostownica
Dziękuję!

Gość prostownica
Byłam dzisiaj w sklepie i nabyłam ów specyfik. Informacja z ulotki: "Przed i po trwałej ondulacji należy odczekać 14 dni przed zastosowaniem balsamu koloryzującego VENITA HENNA COLOR". Trochę im niegramatyczne to zdanie wyszło, ale problem rozwiązany :)