Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chloe2323

czy mogę być w ciąży?:/;/

Polecane posty

hej. Wczoraj uprawialam z moim chlopakiem seks, bez zabezpieczenia. Ale bez wytrysku. Jestem w polowie cyklu. Czy jest jakas szansa ze moge byc w ciazy?strasznie sie denerwuje :/

Gość to jest pytanie
jasne ze jest szansa , tu juz nie chodzi o to ze bez wytrysku ale moze podczas stosunku twoimu partnerowi ulewac sie w mniejszych ilosciach czyli takie soczki puszczac z podniecenia a tam tez sa plemniki slabe ale sa:)

o ludzie.... a bardzo duża jest ta szansa?chyba mniejsza niż w porównaniu z normalnym stosunkiem z wytryskiem?:/

Gość kkkiiikkkaaa
Tak, jest szansa, i to spora. Nie stac was na kondomy? Najtańsze kosztują ok. 3zł:/

Gość to jest pytanie
no to nie to samo co z wytryskiem ale jak mowilem ze jest szansa... ale jak bardzo sie boisz to idz do swojego lekarza i niech ci przepisze tabletke 72h niewiem jak sie nazywa ale to jest duza dawka hormonow i zazywa ja sie wtedy gdy partner dostaje wytrysk w pochwie to wtedy mozna tabletke zazyc do 72h tylko najlepiej jak najszybciej wtedy w 100% zadziala koszt kolo 70 zl ale 100% satysfakcji:)

"to jest pytanie'- dzieki za rady, jednak nie chce brac lekow hormonalnych itp:/denerwuje sie strasznie;/ jednak prosilabym o normalne rady a nie takie w stylu"nie stac was na kondomy" albo" idz dziecko poczytaj ksiazki" ok?;] moze ktos byl juz w podobnej sytuacji jak ja?

nie stresuj się jeszcze wiele par stosuje tzw stosunek przerywany . To za wcześnie na stres poczekaj spokojnie na miesiączkę kochana a wy jej nie oceniajcie że dzieciak itp jakbyście sami nie bzykali

Co to ma za znaczenie czy ktoś był w podobnej sytuacji czy nie był. Może być 1000 par w takiej samej sytuacji, które w ciążę nie zaszły, ale Wam akurat może się "udać". Nie ma dwóch takich samych organizmów. To, że jesteś w połowie cyklu nie znaczy, że to są akurat dni płodne. Generalnie szanse na ciążę są niewielkie. Na przyszłość zachowujcie się dojrzale i pomyślcie o odpowiedniej dla Was metodzie antykoncepcyjnej. Nie wiem co jest bardziej szkodliwe dla zdrowia-tabletka 72h po, czy stres. 🖐️

Gość no do k*rwy nędzy
ile jeszcze będziecie pierdolić o "prespermie", "prejakulacie" i innych wymysłach pryszczatych onanistów? W prespiermie nie ma plemników mogących zapłodnić! Nie ma możliwości byś była w ciąży. Nie ma ŻADNEJ szansy. Bez pełnego wytrysku nie ma szansy na ciąże. Po wytrysku też jest o ile to dni płodne i sperma jest w dobrej koondycji - a u facetów w tej chwili o to ciężko. Ile razy to pisać? Stosunek przerywany tlyko dlatego nei wychopdzi bo facet ten i tamten trysną sobie i wyciągną w trakcie wytrysku.

Zdolne do zapłodnienia plemniki mogą pozostać w cewce moczowej po poprzednim wytrysku i zostać przeniesione przez preejakulat. Nie słyszałam, żeby jakiś lekarz tak kategorycznie stwierdził, że w preejakulacie na pewno nie ma plemników zdolnych do zapłodnienia, tak jak i żaden nie stwierdził, że na pewno są.

Gość no do k*rwy nędzy
perwersja to samo z Bogiem i innymi cudami - nikt nie stwierdził że ich nie ma i nikt nie stweirdził że są. Ta mała ilość spermy która została w cewce też nie może zapłodnić. Skąd to przekonanie że w ciążę tak łatwo zajść? Myślałem że tylko głupie nastolatki tak myślą.........

To czy łatwo czy trudno zależy przede wszystkim od konkretnego organizmu. Generalnie organizmy mamy słabe, jakość spermy u większości mężczyzn słaba. Ale wyjątek potwierdza regułę. Poza tym skąd pewność, że wytrysk nie zaczął się w pochwie :p Podobno mężczyzna może tego nie poczuć, zwłaszcza niedoświadczony.

A głupie nastolatki to raczej uważają, że w ciążę trudno zajść z tego co zauważyłam. :o

Gość nie do konca
stosunek przerywany to zadna antykoncepcja obliczalam wg kalendarzyka kiedy mam dni plodne i mam pieknego synka z tych wyliczen :P Tatus sie smial, ze z matematyki musialam byc "dobra" Wydaje mi sie, ze nigdy nie mozna przewidziec do konca kiedy ma sie owulacje i jakie sa szanse na zajscie w ciaze. Czasami raz wystarczy a czasami nie wychodzi ;) Roznie to bywa. Jesli sie boisz idz po tabletke po i bedziesz spokojna.

Gość anty-wytrysk
"Wczoraj uprawialam z moim chlopakiem seks, bez zabezpieczenia. Ale bez wytrysku." ?? To albo seks albo tylko włożył ci pare razy. Zdecyduj się. Seks bez wytrysku to nie seks. Musi być pełny wytrysk wtedy jest szansa na dzidzię. a ty "nie do konca" nie strasz dziewczyny - dni niepłodne są tylko tydzień przed okresem. Wszystkie inne to dni potencjalnie niepłodne i wtedy pełno par wpada.

Gość do nie do konca
Bo nic się nie wylicza tylko najlepiej należy badać śluz, temperaturę i tak ustalić kiedy ma się owulację. Niektóre kobiety czują ból jajnika i po tym wiedzą.

Gość to on wcale nie miał wytrysku
czy chodzi, że nie miał w tobie?

nie,nie miał we mnie wytrysku. ale i tak sie boje ze sie dostal tam jakis płyn zawierajacy plemniki. Mam niezlego schiza mozecie wierzyc lub nie

Gość hgvvyv
ja też mam podobnie ale u mnie 4 dni po owulce i problem w tym że z prezerwatywa zsunęła się, niby nic nie wleciało do pochwy tylko trochę się pobrudziłam przy wejściu/przedsionku pochwy. Niby irracjonalny stres ale jest :( Dziś 30ty dzień cyklu i nicc zero @@@ .......

Gość agata--------
ja stosuje stosunek przerywany juz od pol roku, i nie jestem w ciazy, a kochamy sie w dni plodne takze, zaufalam swojemu facetowi i on zawsze wytrysnie dopiero po wyjeciu. W ejakulacie sa plemniki ale jest to udowodnione naukowo ze to za mala ilosc aby ciaza byla mozliwa.

Gość makabryczna chwila
w soczkach są plemniki, ale słabe, niedorozwinięte, najwyżej urodzisz takiego dałna jak z klanu

tak jak radziłyscie, poczekalam do terminu miesiaczki. I co? nic:( nie mam okresu a nawet zadnych objawow:(:( robilam test ciazowy- wyszedl negatywny. nie wiem co sie dzieje:(

Gość phiii
jak sie denerwujesz to nawet o dwa tygodnie ci sie moze przesunąć po co świrować?

Gość menszczyzna z krfi i kości
czemu laski zawszze tak świrują? co miałem którąś to też świrowały - dobrze że te po 25/26 latach juz tak nie robią. tak na moje to teraz możecie się bzykać bez gumki i z finałem w środku - to moze cie odblokować, a zajść nie zajdziesz bo masz dni na 100% niepłodne.

no świruje bo zawsze tydzień przed okresem mialam jakiekolwiek objawy a teraz nic:/ robilam test ciazowy niecale 2 tygdonie po stosunku. Czy mogl wyjsc zle?