Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juliaaaaaaaaaa2121212

Boli mnie ząb ,a panicznie boje się iść do dentysty

Polecane posty

Nie wiem co robić:( na samą myśl o dentyście dostaje paranoi. NIby jestem dorosłą zadbaną dziewczyną ,ale jakoś nie umiem się przemóc. On mnie czasem boli ,a czasem przestaje. ale wypadało by iść dzisiaj ,albo jutro bo teraz jestem w domu ,a moja cotka jest dentystką i mnie przyjmie każdego dnia. a jak wyjade na studia w pon i roboli mnie ząb na całego to co zrobie? a jaeszcze mam ważny egz w przyszłym tyg.. jak przełąmać ten lęk?

może powiecie ,że to wstyd i takie tam ,ale serio się bardzo boje

Gość no to nie idź - jak jeszcze
trochę poboli to będzie tylko do wyrwania. Wyrywania się mniej boisz? Przecież dadzą ci znieczulenie i zrobia co trzeba, więc weź d... w troki i na fotel. 10 minut grzebania i wyleczony. A ty po zastrzyku nic nie poczujesz. No - chyba ze wolisz bół i wyrywanie a potem sztuczną szczękę

Gość Pytanie do juliaaaaaaaa
Czy wszystkie studentki to prostytutki ?

Gość lflfdl;dfklfsdlk;sdf
Ja też tak miałem . W końcu musiałem się zwolnić z pracy i gonić na pogotowie bo było już naprawdę źle. Nie czekaj . Teraz są takie znieczulenia że nic nie boli.

Gość trr48786
masz ciotke dentyskte i sie boisz? przeciez ci da takie znieczulenie zeby cie nic nie bolało

Gość kolorowykfatek
coś w tym jest, że skoro masz ciotkę dentystkę powinno Ci być łatwiej, ale też rozumiem, że nie jest łatwo pokonać strach przed dentystą. Ale moim sposobem na to jest to, żeby znaleźć możliwie najbardziej miłego i sympatycznego stomatologa, jak doktor Kuczyńska z Krainy Uśmiechu, jest naprawdę bardzo miła.

Gość sds32222
widać ze nigdy albo dawno nie byłaś u dentysty. Czasy sie zmieniły, borowanie nie jest juz takie straszne i bolesne. Po prostu mówisz że się boisz i dostajesz darmowe znieczulenie.

już dawno nie mam tego zęba, straciłam też jedynke w wypadku na skuterze :( patrzcie na datę, ciołki :(

Gość bo lepiej sprzątać
nie masz zęba...akurat. Kto dziś usuwa bolący ząb? Zeby się leczy. Nie podszywaj sie bezczelnie pod autorke.

jakoś mnie to specjalnie nie dziwi, że się boisz dentysty. Mnóstwo ludzi się boi, nie wiem co jest z dentystami ale na samą myśl o nich na wszystkich pada blady strach. W każdym razie lekarstwem na taki stan rzeczy jest pójście do miłego dentysty, jak doktor Tomasz Rozawdowski, ja do niego chodzę i powiem wam najlepszy jakiego znam, nie dość, że pełen profesjonalizm to jeszcze bardzo miły człowiek, ma świetne podejście do swoich pacjentów, nawet tych najbardziej wystraszonych.

Gość brzózzzka
wybij sobie tego zęba sama

Gość Mam psa rasy Pers
Jakbyś miała takiego dentystę jak ja to byś w podskokach poszła - normalnie zero bólu. można sobie odpocząć na fotelu;)

Gość iszka85
oj nie panikuj - dentyści teraz to nie to co ileś tam lat temu:) Teraz wszystko się robi pod znieczuleniem jeśli tego chcesz, nic nie czuć nawet jesli wyrywasz zęba. No i dentyści też nie traktują swojej pracy jak skarania boskiego - ja np. chodzę do Dental Services w Krakowie i aż miło mi się tam przychodzi, lekarz zawsze zagada, pamieta mnie, pamięta historię leczenia Wybieraj dobry gabinet i nic się nie bój, nie będzie bolało!:)

Gość gość
rozumiem strach przed dentystą, ale jednak ja nie zniosłabym bólu zęba. To mnie przeraża bardziej niż wizyta u dentysty. Dlatego ja się co pół roku melduję w Bamdzie na kontrolę, żeby sprawdzić, czy z moimi zębami wszystko jest w porządku, żeby uniknąć takiej sytuacji, że mnie ząb boli.

Gość gość
jejku ja też, ból zęba jest dla mnie okropny, nie dałabym rady wytrzymać. macie rację, że dobry dentysta dużo może zdziałać. No i jak chcesz, żeby nic cię nie bolało to się wybierz do dental services, tam od początku wszystko bez bólu, nawet i znieczulenie bez igły

Gość tajemnicza_Rezinatorka
Wolisz ,aby ząb bolał cię codziennie ,czy aby bolało cie przez 5 min ?bo ja tez się boje ,ale wole mieć ból 5 minutowy. :))