Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tapczan_sam_w _pokoju

Mam problem z pryszczami na plecach

Polecane posty

Czy ktos wie jak sie tego pozbyc bo mam 30 lat codziennie sie kapie nawet od czasu do czasu smaruje plecy jakims kremem przeciw temu i nadal nie znikaja czy ktos ma podobny problem ?

Gość Basia z Gniezna
Może zbyt rzadko myjesz siusiaka.

no spodziewalem sie takich glupich wypowiedzi - no wiec o higiene bardzo dbam - nie pracuje fizycznie nie brudze sie a codziennie po pracy biore kapiel co jest chyba normalne. zastanawialem sie bardziej nad jakims skladnikiem diety badz niedoborem witamin etc.

Gość kaRinKa_
niemam

Musisz chodzic w bardziej przewiewnych ubraniach.Ja zauwazylem kiedys, ze jak duzo chodzilem w skorznych kurtkach, przebywalem w pracy(bylem kierowca), to tez mi sie robile syfy na plecach.Na szczescie moja zona lubila je wysiskac(?).Teraz nie mam.Dobrym lekarstwem na syfy jest kwarcowka lub solarium!!!

oj to chyba nie o to chodzi - mam slonce caly rok , mieszkam w dubaju wiec rowniez jakies kurtki odpadaja - zaczelo mi sie tak robic pare mce moze cos ponad pol roku - chyba bede musial zmienic fasto food......

Gość mikifrikitiiki
sudocrem na noc gruba warstwa po kilku dniach się poprawi zrezygnuj z mydła zwykłego, kup coś dla wrażliwej skóry do mycia plus mniej przetwarzanego żarcia

Gość werrr
umyj cyka

Gość dfrerefrrfr
też mam z tym problem od kilku lat. Na okres lata kiedy bardziej odsłaniam plecy stosuję atrederm, jest to płyn na receptę. Efekt super, w 3 tygodnie nawet nie mam blizn po syfach, ale niestety po kilku miesiącach to gówno znowu wraca.

rób sobie peeling pleców i używaj do mycia pleców mydła siarkowego,możesz przemywać tonikiem antybakteryjnym.na pewno pomoże

Gość słonina i błona
do dermatologa!

Moze byc mydlo siarkowe ale lepszy jest stezony roztwor kwasu siarkowego.Bedziesz mial z glowy syfy raz na zawsze, razem ze skora na plecach!!!

Gość werrr
wepchaj cyka do imbryka

bylem oczywiscie u dermatologa dostalem krem na plecy - ale co ja jestem czlowiek guma zeby sobie krem na plecy nalozyc ?!!! czy sa srodki doustne ? cokolwiek ?

Gość taka sobie ja tutaj
A nie chodzisz na siłownię, bądź nie miałeś kontaktu z czyimś ręcznikiem bądź ubraniem?? czasami takie rzeczy właśnie przenoszą się od kogoś razem np z potem. Ni epamiętam jak sie fachowo to nazywa coś podobnego do łupieżu. Ale jak byłeś u dermatologa to powinien ci przepisać jak mówisz oprócz maści jakieś tabletki bo z tego co wiem to na to są jakieś tabsy