Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucylou

Pomóżcie dobrać kolor wzoru na ścianę

Polecane posty

Gość lucylou

Jestem w trakcie urządzania mieszkania i wczoraj kupiłam szablon do narysowania na ścianie wzoru (gałązka orchidei). Ściany mam beżowe, a na tle ściany, na której ma być umieszczony wzór, stoi brązowa ława i dwa pomarańczowe fotele. Nie mam pomysłu na kolor tego wzoru, wiem tylko że musi być wyrazisty, bo w przeciwnym razie zleje się ze ścianą. Myślałam nad pomarańczowym, ale jak się patrzę na tą ścianę, to jakoś tego nie widzę. Macie jakieś propozycje?

Gość lucylou
Naprawdę nikt tutaj nie ma wyczucia estetyki?

ciężko jest sobie to wyobrazić nie widząc tego.. brązowy by nie pasował?? w odcieniu ławy? inny kolor to tak trochę nasrane się zrobi chyba co? beż, brąz, pomarańcz.. i jeszcze jakiś kontrast?? yyyy nie znam się..

Gość lucylou
ja_jebye, dziękuję za wskazówki. Może ktoś jeszcze coś doradzi? Koleżanka podsunęła mi pomysł, żeby spróbować fioletowy wpadający w brąz. Myślę też jeszcze nad brązem wpadającym w czerwień. Co o tym myślicie?

Gość nadal kocham moja ex
brazowy wpadajacy w wiśnie lub wenge

Gość byle szybko do strefy e
jak bardzo bezowe? pokaz zdjecie, boze jak tak w ciemno z wyobraznia kazdego odcienia bezu i innych mamy sobie wyobrazc jak bedzie to wygladalo????

Ja bym dała brązowy wzór, coś w tym stylu: http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.bielsko.biala.pl/images/ogloszenia/image/25708.jpg&imgrefurl=http://www.bielsko.biala.pl/25708,ogloszenia&usg=__Yp75qDzdWRL1JQEyd4C3Z8dZRjE=&h=300&w=400&sz=76&hl=pl&start=42&zoom=1&tbnid=3eOSOeZRWtLyWM:&tbnh=124&tbnw=171&ei=ZBlUTaPnGI6hOuGE4J0J&prev=/images%3Fq%3Dwz%25C3%25B3r%2Bna%2B%25C5%259Bcian%25C4%2599%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26biw%3D1280%26bih%3D610%26tbs%3Disch:10%2C991&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=980&vpy=325&dur=20&hovh=194&hovw=259&tx=207&ty=168&oei=VxlUTfWpM8LtOeSr0eQI&esq=3&page=3&ndsp=20&ved=1t:429,r:19,s:42&biw=1280&bih=610

Link nie wszedł, wejdź sobie w google grafika wpisz "wzór na ścianę" i wyskoczy Ci pełno propozycji, może jakiś Ci się spodoba

Gość lucylou
To jest jasny beż, taka jasna kawa z mlekiem. Nie mam niestety możliwości żeby zrobić zdjęcie. nadal kocham moja ex, tak właśnie myślę, że ten brąz wpadający w wiśnię będzie ok. baddel, czarny jest co prawda uniwersalny, ale wydaje mi się, że będzie trochę smutno.