Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hela bela

kiedy odstawić melko modyfikowane?

Polecane posty

Gość hela bela

Moje dziecko ma już 3, 5 roku i ciągle pije mleko modyfikowane - teraz to już nr 4. Mleka normalnego nie chce, kakao tez odpada... je oczywiście jogurty, serki i takie tam. Powiedzcie kiedy Wasze dzieci przestały pić mleko modyfikowane? Dodam, że mleczko jest u nas formą śniadania przed przedszkolem...

U nas jest to samo córa kończy za miesiąc 3 lata, pije rano jak się obudzi przed przedszkolem i wieczorem przed spaniem po kolacji. Je serki, jogurty, pije kakao. Mi to ogólnie nie przeszkadza i nie jest uciążliwe więc na razie nie oduczam.

WOW!!!!!!! moja córa miała 7 miesięcy jak sama odrzuciła mleko modyfikowane więc wam nie powiem kiedy to zrobić ale wydaje mi się że 3-latek to już wręcz powinien zwykłe mleko

Gość qankado mami
i co jej dawałaś po 7 miesiącu? krowie? :D

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
acha mojej przyjaciółki córka ma 5,5 i pije Bebiko 4 ;)

Gość hela bela
Chodzi o to że normalne mleko jej nie smakuje. Słodzicie mleko dla waszych dzieci? Może w tym tkwi takemnica...

Moja też pije Bebiko 4. Niestety u nas jest tak że mała krowiego za chiny nie chce pić jedynie kakao. Pediatra mi powiedziała że jeśli nie chce krowiego niech pije modyfikowane. A ja koleżanko na Twoim miejscu bym się tak nie cieszyła że 7 miesięczne dziecko nie chciało pić modyfikowanego jednak u tak małego dziecka mleko to podstawa diety (oprócz innych już stałych pokarmów).

Ja nic nie dosładzam, cały czas chcę kupić te truskawkowe ale nie wiem czy moja będzie chciała pić bo wybredna jest:)

Gość hela bela
Dla mnie to trochę dziwne, że pięciolatek pije mleko modyfikowane... Chodzi też o kwestie finansowe - mam młodsze dziecko, też na mieszance.

Gość hela bela
Mojej truskawkowe nie posmakowało :)

Mojego męża siostry córka piła do 6 lat:) później poszła do szkoły i przestała:)

Gość nie wiem co wy macie
za problemy z tym mlekiem krowim :O my bylismy chowani na nim i zadnychalergi,astmy nie mielismy baaaa mleko kozie wspomaga leczniczo astmikow moim zdaniem 3 latka powinnas juz odzwyczaic a podawac zwykle ale kazdy zrobi jak uwaza tylko wkurza mnie dzis ta nowoczesnosc? mleko krowie ble tego nie dawaj , tego tez nie ..

nie chce krowiego bo nie zna smaku modyfikowane a krowie zwykle mleko inaczej smakuje tak samo daj gotowa zupe kupiona a zrob sama inny smak prawda? :)

Ja też nienawidzę mleka krowiego i go nigdy nie piłam, żyje jak widać i mam się dobrze:)

kasia nie unos sie tak , ja tylko napisalam zdanie tej dzisiejszej nowoczesnosci jesli cora nie chce to trudno ale fakt ze jest tylko dojednego przyzwyczajona mleka dlatego inne jej nie smakuje

Zna smak bo nie raz jej dawałam i zawsze pluje, jedynie co zje na krowim to budyń i kakao i git i tak dużo bo ja nic nie tykam na krowim. Jedni lubią brokuły inni nie, ja nienawidzę mleka nie piję, dziecko moje nie chce nie zmuszam proste:)

a ja daje córce modyfikowane i uwazam ze mleko krowie szkodzi, przekonałam sie na starszych synach, tez dostali mleko krowie jak skonczyli rok, pili chetnie, ale ciagle były problemy wysypki, plamy szorstkie na skórze, biegunki i długo nie wyczaiłam ze chodzi o mleko. Niestety dzisiejsze mleko to nie to mleko co 20 czy 30 lat temu

ja mam ten sam problem. Córka ma 3 lata i czasem (ok3 razy w tyg) chce mleko i musi to być mleko modyfikowane, krowie jej nie smakuje. Też normalnie je sery, jogurty, kefiry itd. Płatki z mlekiem krowim zje, ale do picia tylko modyfikowane. Nic z tym nie robię, liczę że samo przejdzie. Mam nadzieje, że przed 18 :P

Nie unoszę się :) tylko mam zasadę że nie zmuszam dziecka do tego czego np nie lubi. Ja nienawidzę wątróbki mama przez całe dzieciństwo mnie zmuszała bo jest zdrowa. W ciąży miałam anemię lekarka do mnie wątróbka ja do niej że odpada bo nie przełknę:) zastąpiłam czym innym i dało radę. Nie pije mleka woli modyfikowane niech pije, je serki, jogurty, budyń, naleśniki tam jest krowie myślę że jej styknie.

a moja wypije mleko krowie bo raz jej dałam żeby zobaczyć jak na nie zareaguje i wszystko było ok, a ja i tak wole jej dawać modyfikowane, sa w nim witaminy, probiotyki które jej tylko dobrze słuą :)

Rozmawiałam z teściową na temat czy kiedyś były skazy ona mówi że były tylko nikt nie kumał o co chodzi. Brat męża jest straszy od niego o 20 lat czyli ma jakieś 54 lata i on właśnie jak był malutki miał skazę. Pił mleko prosto od krowy bo innego nie było (góry-wieś). I też skarżył się na bóle brzucha, biegunki, suchą skórę. Ale kto wtedy myślał o skazie. I pij biedny te tłuste mleko krowie ale i ma się dobrze:)

rozne dzieci sa , ja tez nie lubilam watrobki za dziecka :P ja tylko napisalam o tej dzisiejszej nowoczesnosci ja nikogo nie osadzam jak chce niech pije mleko , jak dlugo bedzie chciala ba ja tez pilam mleko litrami do 5 lat :) tylko nie robcie ich takich gestych :) przynajmniej beda mialy zdrowe mocne zeby;)

Gość hela bela
No nic, w takim razie będę próbować... a nóż niedługo jej posmakuje :) ale chyba na początku spróbuję troszkę dosłodzić krowie mleko miodem

Ja dosłodziłam mleko krowie hehe nic nie pomogło mała wzięła łyka i mówi do mnie "niedobre nie chce, chce swoje" :) no cóż nawet słodkie jej nie smakuje i wcale jej się nie dziwie:)

Gość hela bela
Szczerze mówiąc ja też nie przepadam za mlekiem krowim :D ale modyfikowanego tym bradziej bym nie przełknęła ;)

Gość mój pił do roku modyfikowane
teraz ma 2 lata, mleko pija sporadycznie, niskopasteryzowane kupuję- jest smaczne.... częściej jada nabiał... nie wierzę, aby dziecku do 3 r.ż. potrzebne było mleko modyfikowane, moim zdanie to ściema producentów.

Gość SanSanSan
moj ma 2,5roku i nadal pijemodyfikowane krowie pije do kawy zbozowej np nie radze slodzic mlekakrowiego bo to strasznie obciaza watrobe, ludzie... poki mnie stac bede kupowac modyfikowane, tez miala swoje tygodnie ze nie chcial pic modyfokowanego jak miala niecaly rok ale w zyciu bym nie przeszla na mleko krowie dla tak malego dziecka

To tak samo można powiedzieć że nie wierzę że potrzebne jest krowie ja nigdy nie piłam i żyje i jestem zdrowa, zdrowe zęby, nigdy żadnego złamania więc po co dawać dziecku krowie? :)

mój syn ma 18 miesięcy i rano i wieczorem pije mleko modyfikowane. krowie podaję od kiedy skończył 8 miesięcy, ale nie do picia tylko przygotowuję na nim np. kaszę mannę, płatki zbożowe, owsiankę. czasami podaję słodzone kakao, ale rzadko :) mleko modyfikowane 2 razy dziennie nie wychodzi drogo, a ma więcej wartości odżywczych :) dlatego jak na razie spokojnie podaję :) cieszę się, że syn lubi mleko krowie, ale jest jeszcze mały i mleko modyfikowane jest mu jeszcze potrzebne:)

ja mojej kaszke manna gotuje na wodzie a potem mieszam z modyfikowanym :)