Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bruno324

Moja dziewczyna chce miec dziecko po 30stce :/

Polecane posty

Gość bruno324

Powiedziala ze na razie czuje sie zbyt samolubna zeby miec dziecko, ze kompletnie nie czuje instynktu i chce,zebysmy sie porzadnie wyszaleli (wycieczki, zwiedzanie itd) zxanim przyjdzie na swiat dziecko. Ona ma teraz 23 lata a ja mam 24. Czy to jest w ogole zdrowe zbey kobieta rodzila po 30stce?

Gość w.h.a.t.???
a Tobie sie tak spieszy? Zakładam że chcesz mieć dziecko, bo będziesz siedział w pieluchach, gotował dziecku, wstawał do niego w nocy i zajmował się nim zawsze kiedy płacze?

Gość bruno324
w.h.a.t.??? No wlasnie ja tez chcialbym sie raczej wyszalec, bo dziecko to jets obowiazek, tylko po prostu sie zastanwiam czy moja partnerka bedzie dobra matka skoro krzywi sie na mysl o dziecku, bo np przynajmniej moje kolezanki z uczelnii jak widza jakies dzicko w wozku to łoo jakie malenstwo jakie sliczne, kochane, a moja dziewczyna takiego czegos nie mowi, nie uwaza dzieci za cos slodkiego. I czy to jest w ogole zdrowo tak rodzic pozno

Gość w.h.a.t.???
Twoja dziewczyna jest normalna, nie poddaje się tej beznadziejnej presji matki-polki, jaka jest nakładana na kobiety w naszym kraju. Nie każda kobieta musi kochać dzieci, uważać je za coś słodkiego. Ja Ci powiem, że coraz więcej jest takich kobiet, w tym ja. Nie pasuje mi myśl, że mam męczyć się z bólu przez ileśtam godzin, żeby urodzić, nie uważam że widok noworodka zrekompensuje mi ból, bo zwyczajnie nie uważam noworodka za coś pięknego i słodkiego. Poza tym nie pasuje mi myśl, że płód przez 9 miesięcy będzie mi się załatwiał do krwi, a moje nerki jeszcze maja to filtrować :o Odpowiedź na Twoje pytanie: rodzić jest bezpiecznie do 35 roku życia, według naukowców przynajmniej :)

Gość niezły doradca
bruno ja cie czytam to widze,że ty jesteś jakiś dziwny i niedojrzały za to ona racjonalnie i zdrowo podchodzi do tematu

wiesz mówi że po 30 i ok skoro nie jest na razie gotowa na rolę matki to nie ! niech wyszaleje sie skad wiesz może za 3 lata powie gotowa jestem tego nikt nawet ona nie przewidzi

Gość najlepiej by było
oczywiście gdybyś jej machnął w tym wieku z dwójkę dzieciaczków bo przecież niemowlaki są takie śłitaśne a ty sam będziesz szalał i jeżdził na wycieczki bo co to za kobieta co w tym wieku nie pieje nie widok dzieci a już opieka nad niemowlaczkiem to sam cud miod i maliny

To że nie wymusza na sobie wrażliwości do dzieci wcale nie świadczy że w prztszłości nie będzie jej posiadać. Sama też nie zachwycam się dziećmi, bo nie interesuje mnie cudze dzieci bede mieć swoje to bede je kochać jak nikt na swiecie. prawdopodobnie nie nastapi to szybko ponieważ sama ciąża i poród budzą we mnie przerażenie na dzien dzisiejszy.tak mam i trudno kiedy mi przejdzie? ciężko określić.

Gość 222222
ja ma dziecko po 30 i jestem zdrowa :) dziecko też :)

ja urodziłam w wieku 30 i jestem zdrowa jak ryba, do tego naprawę fajnie wyglądam - ciąza mi w zaden sposób nie zaszkodziła :)

nie mysl o tym co dzis i o tym co jutro, ale o tym, ze jej sie zmieni za rok za dwa, po 30stce moze w ogole nie byc was

nie mysl o tym co dzis i o tym co jutro, ale o tym, ze jej sie zmieni za rok za dwa, po 30stce moze w ogole nie byc was

bruno324 moja kuzynka też chciała najpierw się wyszaleć a dziecko dopiero po 30-tce i tak się wyszalała że ma 40 na karku teraz dzieci mieć nie może mąż ją zostawił znalazł drugą żonę ma dzieci a ta kwitnie sama

Gość do campari
oj powiało typową polską mentalnością:D:O

Bo w tym cały jest ambaras,żeby ludzie dobierali się mając takie same podejście na fundamentalne sprawy, czyli mi.in na dzieci też. No bo jaki może być kompromis jeśli jedno chce, a drugie nie- no i wiadomo rozstanie.

Gość ja mam 32 lata
jestem we wpadkowej ciazy, na ktora w ogole nie mam ochoty, ale coz, za glupote sie placi. jak pomysle, jaki koszmar mnie czeka za kilka miesiecy to jednyna mysl, jaka przychodzi mi do glowy, to skoczyc z mostu. nie rozumiem kobiet zabijajacych sie o ciaze i rozczulajacych sie nad smierdzacym niemowlakiem. toz to kula u nogi, zlodziej czasu i pieniedzy a takze zdrowia. Twoja dziewczyna ma racje opedzajac sie od ciaz. ja juz nie mam wyjscia.. kazdej nocy wyje do ksiezyca z bezsilnosci.

Twoja dziewczyna jest mądra... świadome, zaplanowane macierzyństwo jest dobre. Jest jeszcze młoda więc nie dziw się, ze chce się wyszaleć, zabawić, zwiedzać, ma racje.