Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszorska

Test PAPPA I USG 3D

Polecane posty

Gość myszorska

Witam, mam 21 lat i jestem w 10 tygodniu ciazy. Lekarka na ostatniejwizycie w 9 tygodniu dala mi skierowanie na test PAPPA i kazala zapisac sie na usg 3d .. w mojej rodzinie nie wystepowala i nie wystepuje zadna wada, choroba genetyczna, wada rozwojowa itd.. Lekarka nie zapytala mnie czy chce czy nie.. tylko kazala isc.. Przyznam szczerze ze osobiscie nie widze takiej koniecznosci a w sumie te dwa badania wyniosa mnie 450zl.. Co Wy na to ? Czy mozna np zrobic tylko usg 3d bez tego testu PAPPA ?

Gość pixis
ale to zależy od Ciebie, nikt Ci tego nie powie. Inna sprawa czy lekarka nie chce zarobić. Niestety ale wiek jest bez znaczenia, tzn wiadomo z wiekiem ryzyko rośnie ale niestety żaden wiek tego nie wyklucza. Naprawdę musisz się sama nad tym zastanowić czy chcesz. Zdrowego dzieciaczka życzę :)

Gość aga122
zrób jedno z tych dwóch badań, ewentualnie w razie potrzeby zrób drugie- zacznij może od usg genetycznego i życzę zdrowego dzidziusia

Gość myszorska
Tak wlasnie myslalam zeby zrobic chociaz tylko do usg 3d i ewentualnie w razie jakichs niejasnosci zrobic reszte.. Takze bardzo dziekuje za rady.. i rowniez mam taka nadzieje ze dziecinka bedzie zdrowa jak rybka ;) Pozdrawiam.

Gość magda99999
Ja robiłam i jedno i drugie i też jestem młoda w mojej rodzinie też nie było chorób. W innych krajach jet to standardowe badanie tylko Polska jest taka zacofana. Dla mnie zdrowie dziecka jest najważniejsze ja płaciłam 350 zł. Więc jeśli już na tym etapie żydzisz na dziecku to zastanów się jaką będziesz matką.