Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filozof amator

Czy małzeństwo to trud i smutek?

Polecane posty

Gość Filozof amator

Przeglądając posty na tym forum, można wysnuć ogólne wniosek, iż małżeństwo to kierat i same przykrości. Ogólnie życie jest smutne... Brak czasu, rezygnacja z przyjemności, kredyty i pętla na szyi, nudna praca za 1800 zł brutto, obwisły biust i cellulit u kobieta a u facetów brzuszek i leń :P Kłótnie, smutki, żale, cierpienie... Do tego praca w Polsce to takie połączenie 3 systemów : kapitalizmu (kapitalistyczne wymagania, ciężka praca, wyzysk), socjalizmu (wysokie podatki, socjalistyczne, nędzne płace) i feudalizmu (relacje na linii przełożony-podwładny). Do tego wszystko etos cierpienia i mesjanizmu (dźwigania krzyża, wyrzeczeń), smutek... Wysokie ceny domów, kredytów (przy niższych zarobkach-ceny w Polsce są podobne jak w Niemczech, czasem nawet wyższe), dziurawe drogi, słaba infastruktura kolejowa, wysokie ceny samochodów, kosmetyków, ubrań. Fani starych Volkswagenów i zdezolowanych BMW śmieją się z czeskiej Skody (grupa VW), Dacii (grupa Renault). Te kraje mają chociaż swoje marki. A co Polacy produkują??? Same montownie... Po FSO w Warszawie zostały wspomnienia i rzesza bezrobotnych ("inwestor" przeniósł produkcje do Rosji i na Ukrainę). Na emigracji tęsknota za rodziną, ojczyzną... dwumyślenie... Na wszystko nakłada się katolicka mentalność, ograniczenia w myśleniu, dwulicowość, smutek codziennego krzyża... Ponad 2 mln ludzi było zmuszonych wyemigrować za chlebem... Reszta bieduję za grosze... Minimum socjalne w Polsce jest na bardzo niskim poziomie, a przedsiębiorczym podcina się skrzydła poprzez aparat urzędniczo-papierologiczny... Quo Vadis Polsko???

Dobre :) Często jednak tak bywa Mimo to ŻYCIE JEST PIĘKNE WE DWOJE :)

Masz rację, ale nic nie pomoże umartwianie się, trzeba zadbać o swój dobrobyt, dostrzegać piękno tego świata i to, co się ma.

Zastanawiam sie dlaczego tacy jak ty nie startują w polityce Mogłoby się coś zmienić Każdy widzi jak tu nas jest ale nawet nie chce sie nikomu o tym pisać mysle o normalnch śmiertelnikach :) Żeby nie dreptanie przez życie z drugą połową było by jescze gorzej :)

Gość Filozof amator
Heh... cóż zrobić

Gość podroba Egoist31
:D:D

Gość _centurion_
zrob kupe

Gość wielu poszukuje swojego
szczęścia....nie każdy jednak umie albo chce je odnależć....

Gość pamietamyyyyyyyy
21:21 [zgłoś do usunięcia] podroba Egoist31 Mozliwe,tylko tamtego cos ostatnio nie widac;)

Gość tłumaczka snów
dobrze ujęte!

Gość Filozof amator
Hmm a może ktoś ma bardziej optymistyczną wizję??

Gość nic z tego ..
W lipcu dolaczam do emigrantow :(

Gość Filozof amator
Sam jestem bezrobotnym frustratem po filozofii :P

Gość Filozof amator
Ja mam prace. Może nie jakąś super bo 2500 na rękę plus bonus raz do rok 5000 zł, jeżdżę Skodą Felicią z 2000 roku, ale jakoś daję radę. Też myślę o emigracji... Szkoda, że Polska jest w takim stanie jakim jest...

Gość Będzie coraz gorzej i tyle na
temat .

Filozof amator Nie mardz że Ci zle wierz mi inni mają gorzej Marne pocieszenie ale jednak tak bywa Np ja mam gorzej :)

Gość wytrzymaj do 2012
;)

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuup
upup

Gość ili8425
niestety masz racje, mnie tez doluje sytuacja w Polsce :/ i jak patrze jak sypia sie malzenstwa wsrod najblizszych to tez trace wiare i chyba nie warto ryzykowac, wole byc sama....nie chce cierpiec...

Gość azalia23
bo ci co maja szczesliwe zycie nie siedza na kafe tylko czeerpia z niego garsciami :-) i ich tu nie widac

Gość Filozof amator
Do tego jeszcze w Polsce rozpasanie kleru, korupcja, niesprawiedliwe prawo (pijany aktor może unikać odpowiedzialności powodując wypadek a zwykły człowiek ma karę jak zapomni wydać paragon). Szczucie, straszenie ludzi, inwigilacja... Za przytulenie własnej młodszej siostry albo umówienie się z nią za pomocą GG można mieć zarzut molestowania, ale Ci co naprawdę molestują to są nietykalni, ze względu na pozycje finansową i społeczną. Do tego ogromne nierówności i dysproporcje społeczne. Na wszystko się jeszcze nakładają dziurawe drogi...

Gość Aaaaaajajajaja
My jesteśmy krasnoludki, Hopsa sa, hopsa sa, Pod grzybkami nasze budki, Hopsa, hopsa sa, Jemy mrówki, żabkie łapki, Oj tak tak, oj tak tak, A na głowach krasne czapki, To nasz, to nasz znak. Gdy ktoś zbłądzi, to trąbimy, Trutu tu, trutu tu, Gdy ktoś senny, to uśpimy, Lulu lulu lu, Gdy ktoś skrzywdzi krasnoludka, Ajajaj, ajajaj, To zapłacze niezabudka, Uuuuu.

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuup
aaa

Gość to wielki trud
niestety!