Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgsghdnh

bóle porodowe

Polecane posty

Gość hgsghdnh

czy jest jakaś zależność między bólami przy miesiączce a porodowymi? czy kobiety które mają b. silne bóle miesiączkowe jakoś łatwiej znoszą poród?

Gość pierwszy raz coś takiego...
słyszę:-(

silny bol miesiaczkowy nie jest gwarancja malego bolu porodowego jestem tego przykladem to jakis absurd kto ci takich glupot naopowiadal

Gość farelkasda
ja też pierwsze słysze myślę, że zależność może wynikać jedynie z tego, że te kobiety przyzwyczajone są do bólu i jest to dla nich mniej uciażliwe bo miały to raz w miesiącu...

Gość kazdy poród to inna historia
i nie ma nad czym deliberować ..

Gość 48320430
troche sie z tym zgodze zawsze mialam bardzo bolesne miesiaczki i skurcze porodowe sa do tego podobne choc jeszcze mocneijsze i dluzsze ale jak dla mnie do wytrzymania

Gość 222222
moje bóle porodowe w ogóle nie przypominały okresowych... w ogóle nie czułam skurczów macicy za to rozrywało mi szyjkę i czułam jakby mi żyletkami kroili na żywca

Gość hgsghdnh
ja się po prostu nad tym zastanawiam, bo jedne kobiety mówią że porób jest do przeżycia, a inne że to masakra. Zaczęłam się zastanawiać, czy łatwiej te bóle znieść jeśli jest sie przyzwyczajonym do silnych bóli podczas miesiączki.

Gość za pierwszym razem boisz sie
bo nie wiesz a za drugim razem boisz sie bo juz wiesz 🖐️

Gość antypatologia
mialam silne bole miesiaczkowe, a porodowych nie ogarnelam. masakra!

Ja mam mało bolesne miesiączki, ale nawet jakby były bolesne, to nie wiem czy lepiej zniosłabym poród, bo moje bóle porodowe zupełnie nie przypominały miesiączkowych. W czasie skurczy miałam bóle krzyża, ale takie ze mnie zginało do podłogi i tylko się darłam do położnej żeby mnie masowała.

Gość //czekoladka//
a ja mysle ze sie roznia bo przy miesiaczce mam bolw w podbrzuszu a przy porodzie mialam bole krzyzowe 1000000000 razy mocniejsze niz jakiekolwiek w zyciu;)

Gość nie przesadzajcie
rodziłam dwa razy i wiem jak to boli ale o znieczuleniu nawet nie pomyślałam zreszto u nas nie ma znieczuleń.