Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boliboliboli

wrzod na wardze sromowej

Polecane posty

Gość boliboliboli

3 dni temu wyskoczyla mi jakas krosta na lewej wardze sromowej od wewnetrznej strony okolo 1 cm od wejscia. zaczelo mnie bolec jak nie wiem co, nie moge siedziec normalnie, jest wielkosci wielkiej fasoli i bardzo czerwone, bol promieniuje na udo. jestem za granica i nie mam jak pojsc do lekarza, smaruje od wczoraj mascia ichtiolowa ale nie pomaga!!! w jaki inny sposob moge ulzyc sobie , dodam ze pracuje fizycznie wiec to bardzo duzy problem, moze to istotne ale jestem przeziebuiona lekko a 2 dni przed wystapieniem krosty smarzlam w parcy i bardzo przemeczylam, pomozcie dziewczyny, dodam tez ze wyskoczylo mi zaraz po zakonczeniu okresu.

Gość clotrimazolim
clotrimazolum masc lub pimafucin krem - tez to ostatnio miałam ...zeszło po 4-5 dniach smarowania..

Odparuj mocz do 1/2-1/4 i przykładaj . Ale nie zostawiaj na całą noc, bo poparzy. To z medycyny naturalnej.

Gość do autorki....
Dopiero będzie bolał, wtedy kiedy będzie pękać, przejdzie dopiero, aż to paskudztwo się wyleje. Radziłbym ci iść do lekarza po antybiotyk, nie wiem czy lepsze nie będą zastrzyki, to lekarz oceni. Mówi się, że z doopą nie ma żartów, dlatego przydałby się antybiotyk. To dobrze, że masz ropnia na wierzchu. Musiałaś porządnie zmarznąć.

Gość do autorki....
Jak będziesz sie ruszać, to szybciej pęknie, a jak nie to męka.

Gość absolutnie nie masz prawa
idź do lekarza, a nie żalisz cipe

Gość no ... masz
Maść ichtiolowa na pewno pomaga, tylko nie od razu. Najpierw musi ściągnąć stan zapalny w jedno miejsce, potem pomóc mu sie wydostać na zewnątrz. to trwa, nawet do tygodnia. Mnie się wydaje, że nie ma lepszego lekarstwa niż maść ichtiolowa, ważne, aby nie przeterminowana.

Gość no ... masz
Jednak uważam, że bez lekarza się nie obejdzie. Tobie potrzebne są zastrzyki, koniecznie, bo to pupa, a nie wiesz czy w środku jest w wszystko w porządku! Sama maść działa dość skutecznie, ale powierzchownie.

Gość ale taki z kiosku na baterie
kiła jak nic

Gość ale taki z kiosku na baterie
a ten wrzód nazywa się szankier twardy - jestem lekarzem

a jakie zastrzyki i do jakiego lekarza sie idzie ztakim schorzeniem bo ciekawa jestem

Gość no ... masz
Potrzebny jest silny antybiotyk, który wysuszy stan zapalny. Każdy dobry lekarz powinien znać się na tych "babskich" sprawach. Nie musi być specjalista, a jeżeli już, to najlepiej chirurg.

Gość boliboliboli
dzieki za opinie, juz schodzi jest coraz mniejszy.obylo sie bez lekarza puki co nie mam jak to niego isc jak juz pisalam wczesniej.pozdrawiam

Gość gość
Znam ten temat tylko herbata z pokrzywy rano i wieczorem dwa trzy dni i po bolu wchlonie sie samo. Polecam . Natalia

Gość gość
Posmaruj balsamem po goleniu. Najpierw zapiecze, później ulży. Każdy balsam zawiera cynk, a to wysusza, żadnego ichtiolu. Możesz maścią cynkową, ale balsam chłopaka, czy męża wystarczy. Jak jesteś w Niemczech, to "ZINKPASTE weich Lichtenstein" sporo poniżej 10 euro w aptece.