Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ahh ta odprawa

Odprawa online

Polecane posty

Gość ahh ta odprawa

Niedlugo lece do pl wizzairem i mam pytanie. Czy jesli lece z bagarzm rejestrowanym to MUSZE sie odprawiac online i wydrukowac karte? tak jak to jest w ryanair? Czy normalnie na lotnisku moge sie odprawic (i tak bede stala w kolejce) i dostane karte pokladowa?

Gość Z TEGO CO PAMIETAM
to w ryanair odprawa na lotnisku to koszt 40 funtow(koszt wydrukowania karty pokladnowej), online jest bezplatna

Gość kolkoka
Musisz zrobić odprawę online koniecznie

Gość ahh ta odprawa
nawet jak zaznacze przy rezrwacji ze chce odprawe na lotnisku? i zaplace za nia? to musze sie odprawic online?

Gość Z TEGO CO PAMIETAM
ujmijmy to tak - w kolejce i tak musisz stac i oddac im bagaz rejestrowany, natomiast jesli nie masz wydrukowanej karty pokladowej to oni ja wydrukuja na miejscu za dodatkowa oplata...ekhhhm...40 funtow ;)

Gość pudernica ze szczecina
Oczywiscie, ze mozesz. Musisz tylko zaplacic, nie pamietam ile. Jakies 40-50zl.

Gość no wuaśnie
47 zł chyba się płaci za odprawę na lotnisku. to bardziej się opłaca druknąć samemu ;>

Zadne 40 funtow. Tyle, ile napisalam przeliczaja na miejscowa walute. W moim przypadku jest to jakies 90 NOK.

Gość ahh ta odprawa
aha. to dlaczeo przy rzerwacji jest napisane ze odprawa na lotnisku kosztuje 4funty? ja juz nic nie rozumiem...

Gość Z TEGO CO PAMIETAM
4 funty to kosztuje priority boarding fee, czyli ze masz pierwszenstwo w kolejce juz do wejscia na poklad samolotu, to nie to samo co odprawa

Gość ahh ta odprawa
ale ja lece wizzairem. i jak byk mam przed oczami do wyboru: odprawa online: za darmo lub odprawa na lotnisku 4 funty i moje pytanie: czy jak wybiore odprwe na lotnisku i zaplace to musze sie odprawiac online i wydrukowac karte pokladowa? czy place 4 funty i dpstaje karte przy odprawie na lotnisku?

Gość Z TEGO CO PAMIETAM
no to moja slepota sie klania, bo przeczytalam ryanair :P Co do wizzair to ekspertem nie jestem bo lecialam z nimi ostatni raz 4 lata temu :)

Gość ahh ta odprawa
hehehhe zdarza sie :) wiem jak jest w ryanair i chce sie dowiedziec czy tak samo jest w wizzair

Gość a macie........
odprawa online W celu zapewnienia swym pasażerom jak najniższych kosztów i tańszych biletów, od 1 kwietnia 2010 r. Wizz Air wprowadza opłatę za odprawę na lotnisku. Opłata za odprawę na lotnisku uiszczona przy rezerwacji wynosić będzie 5 EUR lub 10 EUR, jeżeli zostanie opłacona na lotnisku w dniu odlotu. Odprawa online jest całkowicie bezpłatna. W przypadku odprawy online, pasażer musi wydrukować swoją kartę pokładową i przedstawić ją przy wejściu do samolotu wraz z dokumentami podróży (paszportem lub dowodem osobistym). Jeśli dokumenty podróży wystawione zostały w kraju spoza Unii Europejskiej, pasażer musi zgłosić się do stanowiska odprawy w celu dokonania weryfikacji dokumentów i podstemplowania karty pokładowej, zanim przejdzie do wyjścia do samolotu. Pasażerowie podróżujący z odprawionym bagażem rejestrowanym muszą udać się do punktu pozostawienia bagażu nie później niż 40 minut przed odlotem. W razie braku karty pokładowej pobrana zostanie opłata za odprawę na lotnisku za wydrukowanie karty w punkcie odprawy. Odprawa na lotnisku podlega opłacie od pasażera za lot. Za odprawę na lotnisku można zapłacić w trakcie dokonywania rezerwacji lub w późniejszym terminie, korzystając z opcji „dodaj usługę" lub za pośrednictwem centrum obsługi telefonicznej. Odprawa na lotnisku wykupiona na lotnisku podlega wyższej opłacie. Jeśli odprawa online nie jest jeszcze dostępna dla danego lotniska wylotu, odprawa na lotnisku będzie bezpłatna do czasu udostępnienia tej usługi. Odprawy przez Internet można dokonać od 7 dni do 3 godzin przed planową godziną odlotu

Gość a macie........
no jasne czy dalej nie kumacie? online masz free

Gość ahh ta odprawa
ehhh ciagle nie o to mi chodzi....

Gość a macie........
wybierasz odprawa online..wtedy sama drukujesz papiery( ale i tak musisz torbe dac na ltonisku wiec)..mozesz tez wtedy wydrukowac te papiery;) z tym ze to wiecej czasu zajmie:D

Gość a macie........
aa i musisz na ltinisku zaplacic za ta odprawe...online masz free!!!! juz jasniej czy dalej nie bardzo:D

To moze napisz wyraznie o co Ci chodzi, bo na razie mam wrazenie, ze odpowiedz dostalas, tylko jej nie rozumiesz.

Gość klapska
ale jaki masz problem w odprawieniu sie online??

Gość ahhhh ta odprawa
WIem!!! Przeczytajcie jeszcze raz moj post Nie obchodzi mnie odprawa online!! Czy przy odprawie na lotnisku musze miec wydrukowana karte pokladowa SWOJA?? o to mi chodzi. Pytam o to bo w Ryanair tak jest a JA LECE WIZZAIR

Gość ahhhh ta odprawa
a to wszystko dlatego ze teraz lece na paszporcie a bede wracac na dowodzie. przy odprawie online musze podac nr dokumentow. lece po nowy dowod i od razu bede wyrabiac nowy paszport

Nie, nie musisz miec. Wlasnie za to placisz te 4 funty.

Wystarczylo przeczytac dlugi post A macie, skopiowany zreszta ze strony Wizzaira. Malo, ze nie chce Ci sie samej szukac, to jeszcze sie pieklisz.

Gość ahhhh ta odprawa
do pudernica znalazlam to wczesniej i przeczytalam tylko ze w ryanair tez mozna odprawic sie na lotnisku a mino wszystko samemu trzeba drukowac karte pokladowa

Ok, rozumiem. Ale sama wprowadzilas ttroche zamieszania swoimi pytaniami.

Gość a macie........
dziewczyno lecisz do jasnej anielki wizzair nie rayanerem wiec co cie obchodzi co tamci robia i jak. mowisz ze czytalas co ci napisalam wiec powinnas wszystko wiedziec bo tam masz odpowiedzi na twoje pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!