Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka w rozterce

Czy ktoś odstawiał dziecko od piersi biorąc leki na zanik laktacji ??

Polecane posty

Gość Matka w rozterce

Witam. Otóż mam problem i to ogromny. Mój syn skończyłkilka dni temu dwa latka. Jest nadal karmiony piersią. Mam już tego dosyć. Muszę go odstawić wreszcie, jednak on ma straszną potrzebę ssania piersi, co jakiś czas się domaga, nawet po jedzeniu (normalnym). Nie zaśnie bez piersi. Płacze, prosi, krzyczy, no masakra. Tłumaczenia nie działają . Pomyślałam, że pójdę do lekarza po tabletki na zanik laktacji. Jak będzie ssał a nic nie poleci to może mu się odechce..... Czy któraś taką metodę zastosowała oduczając piersi ??? Błagam, ratujcie bo już nie wiem co robić.....

Gość Ja robiłam tak................
Z tego co wiem, to nie wolno przystawiać dziecka do piersi biorąc Bromergon. Poza tym to nie jest tak, ze zaczniesz brać tabletki i pokarm z dnia na dzień przestanie się produkować. Myślę, ze lepiej naturalnie zasuszyć pokarm, dawaj dziecku coraz rzadziej pierś i sam się przestawi, a pokarm zaniknie. Po bromergonie jest fatalne samopoczucie.

Gość Matka w rozterce
Dziękuję za odpowiedź ;) Właśnie tego nie wiedziałam, ze nie wolno wtedy zupełnie karmić :( Już nie wiem co robić. Chyba kupię lakier do paznokci ten przeciwko obgryzaniu i zacznę nim się smarować :) Może jak będzie gorzkie to nie będzie chciał... już nie wiem.

Gość WERA36
Witaj, ja właśnie stosowałam płyn przeciw obgryzaniu paznokci, Mały raz wziął do buzi i nigdy więcej, jak ręka odjął, a synek miał 2,5 roku, pozdrawiam

Gość WERA36
Witaj, ja właśnie stosowałam płyn przeciw obgryzaniu paznokci, mały raz wziął do buzi i nigdy więcej, polecam, synek miał 2,5 roku, pozdrawiam

Wiem że to może głupio zabrzmi ale możesz zastosować terapię szokową, która naprawdę działa na dzieci tzn. pomaluj piersi czerwona szminką lub czyms w kolorze krwi pokaż maluchowi i wytłumacz ze nie możesz go dalej karmić bo nie masz już mleczka i leci krew. Dzieci się wzdrygają na widok krwi- głupie ale działa

Gość Matka w rozterce
Dziękuję za radę o szmince i o tym lakierze :) Wyprubuję zatem być może i to i to jak pierwsze nie pomoże....