Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zula Gdańsk

Wywoływanie porodu - boooooooję się :(

Polecane posty

Gość Zula Gdańsk

Jestem umówiona na poniedziałek do gina, a mi zrobić masaż szyjki macicy. Boję się, nie wiem jak to będzie wyglądało ani jak długo trwa. Może mi ktoś opowiedzieć jak to jest w czasie tego masażu?

Gość Zula Gdańsk
Nie wiem na co się nastawiać :o

Gość jumetka
poczytaj na forach ,tez jestem w ciazy i jak czytam tojuz sie boje

podbnno to b niepzyjemne i bolace ale da sie wytrzymac, ale jak juz masaz jest robiony gdy sa skurcze to podobnno boli bardzo. sama zaczynam o tym czytac bo do terminu kilka dni i jak do wtorku nic sie nie zacznie to masaz i wywolywanie czego okropnie sie boje i nie chce.

podbnno to b niepzyjemne i bolace ale da sie wytrzymac, ale jak juz masaz jest robiony gdy sa skurcze to podobnno boli bardzo. sama zaczynam o tym czytac bo do terminu kilka dni i jak do wtorku nic sie nie zacznie to masaz i wywolywanie czego okropnie sie boje i nie chce.

Gość Zula Gdańsk
podnoszę

Gość Zula Gdańsk
podnoszę

Masaż-masakra! Jednym słowem, ale mi juz było wszystko jedno, też miałam wywoływany poród, po podłączeniu mnie pod kroplówkę i masażu szyjki urodziłam w pół godziny, nie było tak strasznie, tyko własnie ten masaż nie przyjemny, ale ogólnie u mnie poszło bardzo szybko, 2 skurcze silne tak ze mnie zgięło później ze 3 parte i niunia już była ze mna. Nie martw się nic, dasz radę!

Gość Zula Gdańsk
podnoszę

Masaż-masakra! Jednym słowem, ale mi juz było wszystko jedno, też miałam wywoływany poród, po podłączeniu mnie pod kroplówkę i masażu szyjki urodziłam w pół godziny, nie było tak strasznie, tyko własnie ten masaż nie przyjemny, ale ogólnie u mnie poszło bardzo szybko, 2 skurcze silne tak ze mnie zgięło później ze 3 parte i niunia już była ze mna. Nie martw się nic, dasz radę!

Gość dgjhdjkdfjhdgjkhgj
No jak to jak - tak jak podczas każdego masażu :P Zrelaksujesz się, odpoczniesz :D

Gość bogiii booooo
miałam taki masaż i powiem tak jest bolesny ale bez przesady, lekarz że tak sie wyraże wkłada palce do srodka i masuje, w porównaniu do porodu to jest pikuś i na prawde nie ma co sie bac... Powodzonka

Gość bogiii booooo
miałam taki masaż i powiem tak jest bolesny ale bez przesady, lekarz że tak sie wyraże wkłada palce do srodka i masuje, w porównaniu do porodu to jest pikuś i na prawde nie ma co sie bac... Powodzonka

Gość dfghnjmk,
masaż szyjki boli w ch00j :o

ja mialam taki masaz jak bylam juz na porodowce,dziecko mi sie pchalo a ja nie mialam pelnego rozwarcia,wiec polozna przyszla mowila ze skruci mi cierpienie.bede cierpiala kilka min a nie kilka godz masowala bylo to straszne na twarzy bylam cala granatowa z wysylku i z bolu :( ale jakos to dalam rade ...wiadomo boli jak cholera :/ teraz jestem ponownie w ciazy i boje sie jak nie wiem co hehe ale to dopiero pocztek ciazy takrze nie zamartwiam sie na zapas powodzenia

Gość przeterminowana
Ile miałyście rozwarcia gdy wykonywano wam masaż? Da się zrobić masaż szyjki na wywołanie porodu, gdy rozwarcia zupełnie nie ma?

Gość karolka8512
ja też miała taki masaż ale na porodówce bo skurcze miałam ale nie bylo dużego rozwarcia może nie całe 3 cm ale nie zbyt to było przyjemne chciałam kopnąć lekarza z bólu długo się męczyłam mimo podania kroplówki na wywołanie ale poród w ostatniej wazie był bardzo krótki , mi to jeszcze na dodatek wody plodowe przebijali, bo same nie odeszły

Gość napisz mi bo nie kumam
jak można przebić wody płodowe?????????????????? ja mialam przebijany pęcherz płodowy, bo przecież wód jako tako przebić się nie da :O

a czy Ty wogole wiesz, ze odchodzi sie od masazu szyjki, bo jest to baaaardzo niehumianitarna technika? Tego bolu nie da sie z niczym porownac!!!! Mi lekarz robil masaz nie pytajac o zdanie jak nie mialam rozwarcia, a odeszly wody. Zrobil mi rozwarcie na 3cm, co wogole nie przyspieszylo porodu, bo przez kolejne kilka godzin rozwarcie nie posunelo sie nawet na milimetr. Lzy same plynely, a lapy myslalam, ze mu powyrywam!!!! Glownie przez ten masaz dopadla mnie depresja poporodowa. Ale moze to jak akurat na takiego tyrana trafilam, albo opisuja to dziewczyny, ktore tego nie przezyly. Nie zgadzaj sie na zaden masaz!!!! Nie jest powiedziane, ze to cokolwiek przyspieszy!!!! A bol..... Przy tym rodzenie dziecka to pikus!!!