Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Perfumiiikik

Brak Pracy

Polecane posty

Gość Perfumiiikik

Witam. Od 1,5 roku szukam pracy. Byłam w PUP-ie zarejestrowana przez 1,5 roku i nic, proponowali mi tylko przedstawiciela handlowego. Do innych ofert potrzebowali doświadczenia a ja takowego nie mialam. rezygnuje ze studiów. szperam w necie w poszukiwaniu pracy, wysyłam CV, listy motywacyjne, chodzę po mieście - szukam caly czas pracy. CV mam dobrze napisane, nie wiem w czym tkwi problem. Co takiego zle robie? Ostatnio zdarzylo sie, ze bylam na okresie probnym, ale okazalo sie, ze z gory bylo przewidziane kto zostaje a kto nie. Czy tylko znajomosci dają w dzisiejszych czasach prace? kto jest w podobej sytuacji co ja? Chcialabym wyjechac za granice, ale na wyspy to raczej juz sie nie oplaca - tam tez jest niezle bezrobocie. mysle o Niemcach. Nie wiem co ja juz mam robic.

Gość Perfumiiikik
poprawka W PUP-ie bylam zarejestrowana przez pół roku, z pospiechu ten blad

Gość ajajajaj
mam to samo.ja szukam od 5 miesiecy i w domu juz wariuje. skonczylam politechnike a roboty ni ma:( masakra...

Gość loiy
Czy tylko znajomosci dają w dzisiejszych czasach prace? - TAK

Gość loiy
Czy tylko znajomosci dają w dzisiejszych czasach prace? - TAK

Gość ajajajaj
mam to samo.ja szukam od 5 miesiecy i w domu juz wariuje. skonczylam politechnike a roboty ni ma:( masakra...

Gość Dziewczyna..
znajomosci... licza sie tylko znajomosci...

Gość warzylion
heh mam to samo, 5 miesiecy szukam i nic:( w domu juz nie wyrabiam.skonczylam politechnike. masakra jakas...:(

Gość złotnik
wiesz co pierdzielisz jak potłuczona , jeszcze w grudniu urzędy gminne prowadziły zapisy na rachmistrzów , w wielu miejscach w Polsce były wolne miejsca , wystarczyło tylko zad ruszyć i pójść na kurs wykonać pracę i zainkasować 5000 PLN

Gość złotnik
wiesz co pierdzielisz jak potłuczona , jeszcze w grudniu urzędy gminne prowadziły zapisy na rachmistrzów , w wielu miejscach w Polsce były wolne miejsca , wystarczyło tylko zad ruszyć i pójść na kurs wykonać pracę i zainkasować 5000 PLN

Gość nie tylko ty tak masz
Ja od prawie dwóch lat nie pracuję. Wcześniej byłam rok na stażu. W zeszłym roku zrobiłam kurs z PUP. Fakt, że studia przerwałam, ale składałam CV do miejsc, gdzie pracuje się fizycznie. Rodzice próbowali coś załatwić i też nic. Niedawno dowiedziałam się, że będą przyjmować osoby do wykładania towaru, ale trzeba mieć doświadczenie i nie mam szans. No to dalej szukam.

Gość złotnik

Gość Perfumiiikik
up

Gość bazrobotna zalamana...
ja juz 1,5 roku bez pracy... wysylam cv wszedzie gdzie sie da i lipa... deprecha...

Gość Perfumiiikik
Juz nie przyjmuja pytalam sie brata, szkoly podoficerskie zamkniete, odradzal mi ten pomysl =/ a on ma ciepla posadke w woju, zawsze pod gorke mam ZAWSZE

Gość szalona wariatka
chyba troszkę przesadzacie jest cieżko z pracą, ale bez przesady. W kazdym markecie potrzebują - fakt że niewdzieczna praca, ale od czegoś trzeba zacząć. A i pracodawca inaczej patrzy na kogos kto ma różne pracy i inaczej na siedzącego bez pracy. Piszesz że cv masz dobrze napisane - na jakiej podstawie to wnioskujesz? a co z listem motywacyjnym? bo dużo osób robi tak, że pisze jeden i wszędzie rozsyła - takie na ogół lądują w koszu:( niestety, lub są tak nudne jak flaki z olejem. niestety takie czasy nastały, że teraz trzeba mieć sie sprzedac:)

Gość Perfumiiikik
dziwne bo ja jakoś chodzę po supermarketach i nikogo nie potrzebują. Mam dobrze napisane, korzystałam z porad na pracuj.pl i innych źródeł.

Wcale nie przesadzamy. Już pisałam wyżej, że do wykładania towaru w sklepie chcą osoby z doświadczeniem. A co to za problem wyłożyć towar na półki?

Gość wiem cos o tym................
u mnie w miescie gdzie jest okolo 40000mieszkancow roznioslam ok 100cv-normalnie do kazdego sklepu, do kazdej szkoly i nikt sie nie odezwal, normalnie nikt! przeprowadzialam sie do wiekszego miasta(mam tu rodzine) od 4miesiecy szukam pracy i rowniez nic, kompletnie nic! jestem juz tym wszystkim zalamana, nie wiem co mam zrobic zeby w koncu znalezc stala prace...:-(

Gość szalona wariatka
NIE WIEM, ALE COŚ JEDNAK ROBICIE ŹLE!!!! ja dostałam z 30 stycznia 3 miesięczne wymówienie. od 14 lutego zaczynam nową pracę. wysyłałam cv tylko przez strone pracuj.pl i dość duży odzew miałam

Nic źle nie robię. Moje CV jest jak najbardziej w porządku, bo w PUP zaproponowali mi jego sprawdzenie. Osoba, która się na tym zna pomagała nie tylko mnie. Zresztą listy motywacyjne też można tam zanieść do sprawdzenia. A pracuj.pl... Już nie będę liczyć na ilu portalach jestem zarejestrowana. Jedno jest pewne. Człowiek naprawdę zaczyna myśleć, że jest do niczego.

Gość szalona wariatka
wiem, że już ta sytuacja cie przytłacza, ale najważniejsze to sie nie załamywać:)) choć to czasem jest trudne, niestety a z dużej miejscowości jesteś? bo w centrum w którym ja pracuje - potrzebuja ok 5-6 osób do pracy w biedronce cały czas wisi ogłoszenie że poszukują kasjerów