Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świeża mama

Proszę o pomoc - Niemowlak

Polecane posty

Gość świeża mama

Mamusie pomóżcie, moja niunia się napina coś ostatnio mocno... rączki wyciąga przed siebie, macha nimi, zaciśnięte piąstki, przebiera nóżkami, a przy tym główką kreci tak szybko w prawo, w lewo i przewala oczkami które robią się jak 5zł, wyciąga języczek. Kwęka przy tym, a ostatnio nawet popłakuje. Nie wiem czy to kolka, czy może coś naurologicznego :( Szkoda mi jej bardzo. Dodam, że niunia ma 6tyg. Łapie ją to też we śnie, czasem ją powygina powygina, a ona zasypia dalej, a czasem budzi się z płaczem :( męczę się z tym od 4 dni :( ledwo przesypiamy 1h Proszę pomóżcie, a jeśli macie jakieś swoje sprawdzone sposoby to się nimi podzielcie.

Gość mamusinkowataaaa
moja coreczka tez ma 6 tygodni... i od 3 tygodnia zachowuje sie podobnie do Twojej... tyle tylko ze u mojej malutkiem podejrzewam spowodowane jest to zatwardzeniem i bolami kolkowymi... mala puszcza bąki i przy tym sie napina i placze... cisnie tak jakby chciala kupke... robi się czerwona i sie zlosci bardzo przy tym.. ma twardy brzuszek i napewno ją to boli... niestety probowalam juz kropelek.. herbaty koperkowej nawet nie lyka - bo jej nie smakuje,,,

Gość świeża mama
mamusinkowataaaa, moja za to łyka, ale nie pomaga. Nie wiem już co robić, boję się, że to może być coś naurologicznego :( Bo ona przy większości tych napięć nie płacze tylko kwęka, robi się czerwona na buzi... niepokoją mnie te latające jej oczy jak szalone kiedy ją to złapie i kręcenie główką.

Gość świeża mama
ale od 3tygodnia życia ? Moja miała coś podobnego w 2 tyg. życia walczyłam z tym 2 tyg. wydawało mi się, że ustało, a teraz znów :(

idż do lekarza nawet nagraj ą jak ma taki atak żeby mu pokazać bo może to mieć podłżneurologiczne a jeśłi wzdęia to polcam wode koperkowa jest dostępna w niektórch aptekach i przedewszystkim skuteczna

Moj tez tak robil,az do 5 miesiaca,to ponoc normalne.Naczytalam sie na roznych forach i nic nie robilam,przeczekalam ten okres i jest teraz ok :) nie martwcie sie,to pewnie kolki

To kolki.. moja córeczka też tak miała przez 2 miesiące od drugiej doby życia. Podawałam jej Sab simplex, ale ten niemiecki, czeski ze słonikiem nie pomógł ani trochę. Żadne polskie środki nie pomagały, ani Debridat ani infacol, dopiero niemiecki sab przyniósł ulgę ;)